Как се прави https://www.kaksepravi.org Всичко което е свързано как се прави, кое как се прави, как да направя, какво се прави, по какъв начин Tue, 19 Oct 2021 18:55:03 +0000 bg-BG hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.4.7 Amazon Обвинен В Лъжа На Конгреса На САЩ https://www.kaksepravi.org/amazon-obvinen-v-laja-sasht.html https://www.kaksepravi.org/amazon-obvinen-v-laja-sasht.html#respond Tue, 19 Oct 2021 18:55:03 +0000 https://www.kaksepravi.org/?p=11405 Изявленията на Amazon пред американския конгрес станаха дневен ред. Дали Джеф Безос от Amazon лъже? Изявленията на американския конгрес на Amazon не успяха да убедят представителите на Конгреса. Джеф Безос и други ръководители на Amazon може...

The post Amazon Обвинен В Лъжа На Конгреса На САЩ first appeared on Как се прави.]]>
Изявленията на Amazon пред американския конгрес станаха дневен ред. Дали Джеф Безос от Amazon лъже?

Изявленията на американския конгрес на Amazon не успяха да убедят представителите на Конгреса. Джеф Безос и други ръководители на Amazon може би са излъгали Конгреса. 

Представители на Камарата на представителите на САЩ казват, че са готови да се обърнат към Министерството на правосъдието, за да разследват дали ръководителите на Amazon, включително бившият главен изпълнителен директор Джеф Безос, са излъгали Конгреса дали интернет гигантът е използвал несправедливо данните на клиентите, за да създаде и пусне на пазара свои собствени. продукти .

Прочети Още: НАСА се подготвя за изграждане на WiFi мрежа на Луната

Изявленията на Американския конгрес в САЩ бяха на дневен ред

Служители в Индия бяха обвинени, че доказват, че продуктите, продавани от трети страни, са популярни сред купувачите, а Amazon разработва версии, които да съперничат на тези популярни продукти.

Според вътрешни документи в делото, Amazon също така твърди, че е фалшифицирала резултатите от търсенето на продукти, за да рекламира несправедливо собствените си продукти и да унищожи конкуренцията на индийския уебсайт.

Тези файлове, получени от Ройтерс, противоречат на предишни твърдения и препратки на ръководители и основател на Amazon Безос към подкомисията на Съдебната палата по антимонопол. На изслушването през юли 2020 г. космическият милиардер заяви, че собствената политика на Amazon „забранява използването на анонимизирани данни, ако се отнася до един -единствен продавач, когато решава да пусне продукти с частна марка“.amazon sasht

Нейт Сътън, помощник -генерален юрисконсулт на Amazon, каза на изслушването преди година: „ Ние не използваме никакви данни за продавачи, за да се конкурираме с тях .“ Той също така каза, че Amazon „не използва никакви конкретни данни за продавача при създаването на своите собствени продукти с частни марки „и изтласква конкурентните продукти на заден план. Той каза, че не е променил класацията за търсене за

Сега председателят на подкомисията Дейвид Н. Сицилин (D-RI) и заместник-председателят Прамила Джаяпал (D-WA), председателят на Съдебната комисия Джеролд Надлер (D-NY) и други смятат, че Конгресът е подведен от гиганта за електронна търговия.

Те призоваха новия изпълнителен директор на Amazon , Анди Джаси , да предостави нови доказателства, които да покажат, че американската мегакорпорация не лъже за копиране на продуктите на конкурентите си и за повишаване на собствените си версии на марката в резултатите от търсенето, или е изправена пред потенциално наказателно разследване от Министерство на правосъдието.

“ Предлагаме ви една последна възможност да потвърдите пред Комитета предходните изявления, направени от името на Amazon. Силно ви насърчаваме да се възползвате от тази възможност, когато преценим дали е целесъобразно да отнесете този въпрос до Министерството на правосъдието за наказателно разследване .“ беше казано.

The post Amazon Обвинен В Лъжа На Конгреса На САЩ first appeared on Как се прави.]]>
https://www.kaksepravi.org/amazon-obvinen-v-laja-sasht.html/feed 0
НАСА се подготвя за изграждане на WiFi мрежа на Луната https://www.kaksepravi.org/nasa-podgodtvya-izgrajdane-na-wifi.html https://www.kaksepravi.org/nasa-podgodtvya-izgrajdane-na-wifi.html#respond Tue, 19 Oct 2021 17:00:31 +0000 https://www.kaksepravi.org/?p=11402 Каква е WiFi мрежата на НАСА на Луната, LunaNet? LunaNet, WiFi мрежата на НАСА на Луната, беше официално обявена. Луната скоро ще има собствен интернет. През декември 2017 г. бившият президент на САЩ Доналд Дж. Тръмп подписа Директива за...

The post НАСА се подготвя за изграждане на WiFi мрежа на Луната first appeared on Как се прави.]]>
Каква е WiFi мрежата на НАСА на Луната, LunaNet?

LunaNet, WiFi мрежата на НАСА на Луната, беше официално обявена. Луната скоро ще има собствен интернет.

През декември 2017 г. бившият президент на САЩ Доналд Дж. Тръмп подписа Директива за космическата политика, призовавайки Националната администрация по аеронавтика и космос (НАСА) да изпрати астронавти на Луната с търговски и международни партньори.

През септември 2020 г. НАСА стана публична с програмата си Артемида, обещавайки нова ера на изследване на Луната . Докато Артемида 1 понастоящем е планирана за стартиране през ноември 2021 г., тя има за цел да кацне първата жена и първият чернокож човек на Южния полюс на Луната до 2024 г., за да изследва повече от повърхността на Луната от всякога, използвайки иновативни технологии.

Но когато тези астронавти стъпят на повърхността на Луната, те ще се нуждаят от подобна на интернет архитектура за работа в мрежа, навигация, зондиране и радио/оптични научни услуги в космоса. Тук LunaNet влиза в игра.

Прочети Още: Японският милиардер иска да играе бадминтон на космическата станция

Каква е WiFi мрежата на НАСА на Луната, LunaNet?

Разработена от програмата за космически комуникации и навигация на НАСА ( SCaN ), LunaNet е първата стъпка в създаването на „лунен интернет“, който да помогне на изследователите да останат свързани със Земята. В случай на космически мисии, комуникацията с нашата планета често зависи от предварително планирани връзки с наземна антена.

Но предвид този завиден ръст на лунната активност, разчитането на такива връзки може да ограничи възможностите за комуникация и ефективността. Този последен подход може да предложи мрежа, в която потребителите могат да поддържат връзки, като същевременно елиминират необходимостта от предварително планиране на трансфер на данни.

Подобно на използването на LunaNet, WiFi и мобилни мрежи по целия свят, потребителите ще имат достъп до мрежата чрез множество точки, свързани с други на и около Луната. DTN рамката гарантира, че данните протичат гладко по мрежата и достигат до крайната си цел, въпреки възможните прекъсвания на сигнала.

Въпреки това, в случай на прекъсване, DTN може да съхранява данни, докато пътят не бъде ясен. LunaNet също така ще позволи на индустрията, академичните среди и международните партньори да имат достъп и да управляват мрежата, където и да се намират.

Изминаха 49 години от последното стъпване на човечеството на Луната. С целта на НАСА да установи устойчиво и дългосрочно присъствие на повърхността на Луната до 2028 г., LunaNet представлява вълнуваща възможност за управление на космоса и научно-изследователската общност като цяло.

Както Дейв Израел , комуникационен архитект в Годард, обобщи в прессъобщението, „в момента се разработва авангарден подход, който да отговори на нуждите на лунните мисии през следващите десетилетия“.

The post НАСА се подготвя за изграждане на WiFi мрежа на Луната first appeared on Как се прави.]]>
https://www.kaksepravi.org/nasa-podgodtvya-izgrajdane-na-wifi.html/feed 0
Японският милиардер иска да играе бадминтон на космическата станция https://www.kaksepravi.org/yaposnki-miliarder-iska-da-igrae-badminton.html https://www.kaksepravi.org/yaposnki-miliarder-iska-da-igrae-badminton.html#respond Tue, 19 Oct 2021 16:00:40 +0000 https://www.kaksepravi.org/?p=11399 Ще бъде ли забавно да играете бадминтон на космическата станция? Японският милиардер, който ще отиде на МКС, мисли така. Японският милиардер Юсаку Маезава, който ще отиде в космоса , иска да играе бадминтон на космическата станция . Maezawa каза в...

The post Японският милиардер иска да играе бадминтон на космическата станция first appeared on Как се прави.]]>
Ще бъде ли забавно да играете бадминтон на космическата станция? Японският милиардер, който ще отиде на МКС, мисли така.

Японският милиардер Юсаку Маезава, който ще отиде в космоса , иска да играе бадминтон на космическата станция . Maezawa каза в изявление, че не се страхува от своя проект, който има за цел да увеличи знанията за космическия туризъм.

Японският милиардер Юсаку Маезава , 30 -ият най -богат човек в Япония , сбъдва мечтата си да пътува в космоса през декември. 

Излитайки от космодрума Байконур в Казахстан, той ще се качи на космически кораб „Союз“, придружен от два пъти разположен космонавт Александър Мисуркин, а Маезава планира да прекарва по-голямата част от времето си там.

„Имам списък със сто неща, които искам да направя на гарата, когато се кача на МКС, например да играя бадминтон“ , каза той пред репортери в четвъртък, цитиран от Агенция Франс прес .

„Колкото повече се приближавам, толкова повече се вълнувам. Не се страхувам и не се притеснявам „, добави той.

Прочети Още: Не пропускайте купона на Epic Games за 5,40 ЛВ

Игра на бадминтон на космическата станция

Maezawa няма да бъде първият, който ще изпита игра с топка на ракета на орбиталната станция. През 2018 г. членовете на екипа от 56 -тата експедиция на НАСА изиграха тенис, доста неудобна и забавяща се афера.

Предстоящото пътуване на Maezawa ще бъде първото от няколкото планирани посещения в космоса. Maezawa планира да обикаля около Луната през 2023 г. с космическия кораб SpaceX, който все още се разработва, като част от мисия, наречена “ dearMoon „.

Това прави решението на SpaceX да се качи на руска ракета „Союз“ вместо изпитания космически кораб Crew Dragon още по-забележително. Компанията, ръководена от Илон Мъск, стартира първия изцяло туристически полет на орбита миналия месец.

Космосът е натоварено време за милиардерите. Главният изпълнителен директор на Virgin Galactic Ричард Брансън и съоснователят на Blue Origin Джеф Безос направиха свои собствени космически пътувания миналото лято .

Но поне Maezawa ще изживее истинска космическа ваканция, като прекара 12 дни на борда на МКС. Както знаете, Брансън и Безос прекараха само няколко минути в горната атмосфера на Земята.

Основана от Ричард Брансън, компанията все още се бори с някои неуспехи с платените космически полети . В по-ранно съобщение от компанията беше съобщено, че Unity 23 няма да лети до средата на октомври.

Очакваше се датата на комерсиалния полет на Virgin Galactic в средата на октомври преди последното закъснение, но според последното изявление, датата на този полет е отложена за пореден път.

The post Японският милиардер иска да играе бадминтон на космическата станция first appeared on Как се прави.]]>
https://www.kaksepravi.org/yaposnki-miliarder-iska-da-igrae-badminton.html/feed 0
Не пропускайте купона на Epic Games за 5,40 ЛВ https://www.kaksepravi.org/ne-propuskaite-kupona-na-epic-games-za-5-40-lv.html https://www.kaksepravi.org/ne-propuskaite-kupona-na-epic-games-za-5-40-lv.html#respond Tue, 19 Oct 2021 14:57:44 +0000 https://www.kaksepravi.org/?p=11397 Като част от стартираната нова кампания започнаха да се разпространяват купони на Epic Games. И така, какво трябва да направите, за да получите купона 5,40 LV Epic безплатно? Купонът на Epic Games започна да се...

The post Не пропускайте купона на Epic Games за 5,40 ЛВ first appeared on Как се прави.]]>
Като част от стартираната нова кампания започнаха да се разпространяват купони на Epic Games. И така, какво трябва да направите, за да получите купона 5,40 LV Epic безплатно?

Купонът на Epic Games започна да се разпространява безплатно. Има някои процедури, които трябва да следвате, за да имате купон на стойност 5,40 LV. Всички подробности по темата са тук.

Как да получите купон за Epic Games?

 • Първо посетете официалния уебсайт на Epic Games чрез уеб браузъра, инсталиран на вашия компютър.
 • Влезте в акаунта си с данните за членството си.
 • Прегледайте настройките на акаунта чрез страницата Настройки.
 • Отворете страницата „Предпочитания за комуникация“.
 • Поставете отметка в квадратчето, което гласи „Абониране/отписване на имейли“ на страницата, която се отваря.

Прочети Още: Разкрити Са Системните Изисквания На Marvel’s Guardians Of The Galaxy

Epic Games, която превърна традицията в даването на безплатни игри, стартира нова кампания . В рамките на кампанията на потребителите се дава талон на стойност 5,40 ЛВ. Има някои действия, които потребителите трябва да предприемат, за да получат достъп до тези купони.

За да се възползвате от кампанията с купони, стартирана от Epic Games, една от най-важните компании в индустрията за видеоигри, е необходимо да се абонирате за имейлите на Epic Games. За този процес трябва да отворите страницата с настройки на акаунта. След това можете да направите това чрез категорията „Предпочитания за комуникация“.

Ако преди това сте се абонирали за имейлите на Epic Games, купонът автоматично ще бъде присвоен на вашия акаунт. Ако имате купон, той ще бъде приложен при плащане по време на следващата отговаряща на условията покупка.

Както във всяка кампания, в нея има определени дати. Беше обявено, че кампанията ще приключи на 16 ноември в 10:59 ч. CEST. . Всички купони ще изтекат, когато събитието приключи. Беше посочено, че кампанията е ограничена до един талон на сметка.

Как да използвам купон за Epic Games?

Купоните са валидни за игри на цена от 79,99 паунда и повече в популярния магазин за цифрови игри Epic Games Store. Следователно купоните не са валидни при предварителни покупки, добавки, виртуални валути и покупки в играта.

Не забравяйте да добавите безплатно съдържание за епични игри към библиотеката

Epic Games, „Паладин Epic пакет“, е да включите и Стъбс на Зомби в Бунтовник без пулс безплатно за кратко време от видеоиграта направих . Кампанията ще приключи на 21 октомври 2021 г. в 18:00 часа. Можете да добавите въпросната продукция към библиотеката си през определеното време.

Stubbs the Zombie in Rebel Without a Pulse е издаден за първи път през 2005 г. Във видеоиграта, поставена през 1959 г., за разлика от други зомби игри, ние контролираме зомби.

The post Не пропускайте купона на Epic Games за 5,40 ЛВ first appeared on Как се прави.]]>
https://www.kaksepravi.org/ne-propuskaite-kupona-na-epic-games-za-5-40-lv.html/feed 0
Разкрити Са Системните Изисквания На Marvel’s Guardians Of The Galaxy https://www.kaksepravi.org/razkriti-sa-sistemi-na-marvels.html https://www.kaksepravi.org/razkriti-sa-sistemi-na-marvels.html#respond Tue, 19 Oct 2021 07:32:12 +0000 https://www.kaksepravi.org/?p=11394 Бяха обявени системните изисквания на Marvel’s Guardians of the Galaxy, които с нетърпение очакват много играчи по света. Ето всички подробности! Разкрити са системните изисквания на Marvel’s Guardians of the Galaxy . И така, какво оборудване...

The post Разкрити Са Системните Изисквания На Marvel’s Guardians Of The Galaxy first appeared on Как се прави.]]>
Бяха обявени системните изисквания на Marvel’s Guardians of the Galaxy, които с нетърпение очакват много играчи по света. Ето всички подробности!

Разкрити са системните изисквания на Marvel’s Guardians of the Galaxy . И така, какво оборудване трябва да имате, за да играете безпроблемно новата игра на Marvel? Всички подробности по темата са тук.

Какви са системните изисквания на Marvel’s Guardians of the Galaxy?

 Са Минималните изисквания и препоръчителни системни на Пазителите на Галактиката, разработен от Eidos Montreal Марвел играта обявени. И така, какви компоненти са ви необходими, за да играете видеоиграта, която се очаква с нетърпение от много играчи?

Прочети Още: Студените Градове На Канада Ще Се Отопляват С Биткойн Майнинг

Минималните системни изисквания на Marvel’s Guardians of the Galaxy

 • Операционна система: Windows 10 64-битова (1803)
 • Процесор: AMD Ryzen 5 1400 или Intel Core i5-4460
 • RAM: 8GB
 • Видеокарта: NVIDIA GeForce GTX 1060 или AMD Radeon RX 570
 • DirectX: Версия 12
 • Съхранение: 150 GB налично пространство

Според споделените системни изисквания, тя ще трябва да има графична карта NVIDIA GeForce GTX 1060 или AMD Radeon RX 570, за да играе играта при минимални настройки. От страна на процесора е необходим AMD Ryzen 5 1400 или Intel Core i5-4460.

Препоръчителните системни изисквания на Marvel’s Guardians of the Galaxy

 • Операционна система: Windows 10 64-битова (1803)
 • Процесор: AMD Ryzen 5 1600 или Intel Core i7-4790
 • Памет: 16GB RAM
 • Видеокарта: NVIDIA GeForce GTX 1660 Super или AMD Radeon RX 590
 • DirectX: Версия 12
 • Съхранение: 150 GB налично пространство

Когато погледнем препоръчителните системни изисквания на новата игра на Marvel, виждаме, че процесорът AMD Ryzen 5 1600 или Intel Core i7-4790 е желан. От страна на графичната карта се изисква NVIDIA GeForce GTX 1660 Super или AMD Radeon RX 590. RAM трябва да бъде най -малко 16GB. 150 GB свободно пространство ще са необходими за инсталиране на играта.

Датата на излизане на Marvel’s Guardians of the Galaxy

Публикувано от Square Enix, Guardians of the Galaxy ще бъде пуснато на PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One и Xbox Series X / S на 26 октомври 2021 г. Облачната версия на дългоочакваната видео игра ще бъде пусната на Nintendo Switch на 26 октомври.

The post Разкрити Са Системните Изисквания На Marvel’s Guardians Of The Galaxy first appeared on Как се прави.]]>
https://www.kaksepravi.org/razkriti-sa-sistemi-na-marvels.html/feed 0
Студените Градове На Канада Ще Се Отопляват С Биткойн Майнинг https://www.kaksepravi.org/canada-bitcoin-mining.html https://www.kaksepravi.org/canada-bitcoin-mining.html#respond Mon, 18 Oct 2021 08:00:50 +0000 https://www.kaksepravi.org/?p=11392 Канада ще се затопли с добив на биткойн. Биткойн енергията ще се разпределя в домове в района на Северен Ванкувър. Канада ще се отоплява от добив на биткойн. MintGreen и LEC, две отделни канадски стартиращи...

The post Студените Градове На Канада Ще Се Отопляват С Биткойн Майнинг first appeared on Как се прави.]]>
Канада ще се затопли с добив на биткойн. Биткойн енергията ще се разпределя в домове в района на Северен Ванкувър.

Канада ще се отоплява от добив на биткойн. MintGreen и LEC, две отделни канадски стартиращи компании, ще използват енергията, освободена от добива на биткойни, за да осигурят отопление на Северен Ванкувър.

Северен Ванкувър, част от канадския регион Британска Колумбия, е на път да стане първият град, който използва добив на биткойн за отопление на жилищни и търговски сгради. Инициативата ще бъде достъпна от 2022 г. след партньорство между копаенето на криптовалути MintGreen и Lonsdale Energy Corporation (LEC).

Прочети Още: Операционната Система HarmonyOS 2 Пристига На Още 25 Телефона

Влиянието на добива на биткойн върху околната среда предизвика значителни противоречия напоследък , особено след като Илон Мъск направи изявление по темата и Tesla спря да получава плащания за биткойни по тази причина.

Докато основната криптовалута със сигурност има някои предимства и мнозина я виждат като основен играч в бъдещата финансова мрежа, трябва да признаем, че добивът консумира значително количество електроенергия.

Канада ще се затопли с добив на биткойн

Ето защо канадският град Северен Ванкувър, в който живеят повече от 50 000 души, планира да отдели отделената от процеса енергия за отопление на сградите на своите жители. Според скорошно съобщение за пресата, Lonsdale Energy Corporation (LEC) ще работи с местния копач на криптовалути MintGreen, за да стартира първата доставка на електроенергия в началото на 2022 г.

LEC твърди, че техните „цифрови котли“ ще предотвратят навлизането на 20 000 тона парникови газове на МВт в атмосферата в сравнение с природния газ. Изпълнителният директор на MintGreen Колин Съливан каза: „ Сложният проблем с изменението на климата изисква иновативни решения и LEC показва огромно лидерство в управлението на околната среда с град Северна Ванкувър .“

Карстен Венг , главен изпълнителен директор на Lonsdale Energy Corporation, също изрази надежда, че сътрудничеството ще бъде от полза за по -екологичното бъдеще на града: „Партньорството с MintGreen по този проект е много вълнуващо за LEC, тъй като това е иновативен и ценово конкурентен проект, а оранжерията на LEC дава възможност на нейното пътуване да подкрепи целите си за намаляване на газа. „

Според Антъни Скарамучи, основател и главен изпълнителен директор на SkyBridge, биткойн може да успее да затопли града. „ Ние прогнозираме, че добивът на биткойни ще бъде напълно възобновяем до края на десетилетието .“ Изпълнителният директор Scaramucci вярва, че е възможно да се озелени мрежата на Bitcoin.

Наред с обявяването си, Scaramucci си партнира с компанията за климатични технологии MOSS Earth за закупуване и изтегляне на жетони, които представляват близо 40 000 тона въглерод.

The post Студените Градове На Канада Ще Се Отопляват С Биткойн Майнинг first appeared on Как се прави.]]>
https://www.kaksepravi.org/canada-bitcoin-mining.html/feed 0
Операционната Система HarmonyOS 2 Пристига На Още 25 Телефона https://www.kaksepravi.org/os-harmonyos-2.html https://www.kaksepravi.org/os-harmonyos-2.html#respond Mon, 18 Oct 2021 06:00:01 +0000 https://www.kaksepravi.org/?p=11389 25 телефона, които ще получат HarmonyOS 2, бяха обявени от Huawei. Актуализацията обхваща моделите Huawei/Honor. Обявени са 25 телефона, които ще получат HarmonyOS 2 . HarmonyOS, операционната система на китайския производител Huawei, се разпространява към повече модели със...

The post Операционната Система HarmonyOS 2 Пристига На Още 25 Телефона first appeared on Как се прави.]]>
25 телефона, които ще получат HarmonyOS 2, бяха обявени от Huawei. Актуализацията обхваща моделите Huawei/Honor.

Обявени са 25 телефона, които ще получат HarmonyOS 2 . HarmonyOS, операционната система на китайския производител Huawei, се разпространява към повече модели със своята вторична голяма актуализация.

След официалното пускане на системата HarmonyOS 2 Huawei стартира най -големия план за надграждане на системата в историята. Тази надстройка е проектирана да обхваща голям брой устройства в продължение на много години. Много по -стари модели вече имат възможност да се почувстват като нов смартфон с нова актуализация на системата.

Прочети Още: Един потребител може да бъде насочен с подробни опции за насочване във Facebook

Към момента повече от 120 милиона устройства Huawei/Honor, обхващащи повече от 100 модела, са достъпни за изтегляне на тази актуализация.

Според последните новини, HarmonyOS официално започна нов кръг от събития за надграждане на HarmonyOS 2 . Този нов кръг включва 25 устройства, включително стари смартфони, както и интелигентни дисплеи. Новите устройства, с които Huawei споделя HarmonyOS 2, са следните:

25 телефона, които ще получат HarmonyOS 2

 • Huawei P20
 • Huawei P20 Pro
 • Huawei Mate 10
 • Huawei Mate 10 Pro
 • Huawei Mate 10 Porsche Design
 • Huawei-Mate RS Porsche Design
 • huawei nova 4
 • Huawei Enjoy 10S
 • Huawei-Enjoy 10 Plus
 • Honor 9X
 • Honor 9X Pro
 • Honor-20S
 • Honor Play 4T Pro
 • Чест 10
 • Honor-V10
 • Huawei Smart Screen S 55 инча
 • Huawei Smart Screen S 65 инча
 • Huawei-Smart Screen S 75 инча
 • Huawei Smart Screen S Pro 65 инча
 • Huawei Smart Screen S Pro 75 инча
 • Huawei-Smart Screen V55i
 • Huawei Smart Screen V65i
 • Huawei Smart Screen V65 Premium Edition
 • Huawei-Smart Screen V65 2021
 • Huawei Smart Screen V75 2021

В допълнение към горните модели, които получиха тази актуализация, Huawei също обяви, че 9 модела, включително Huawei Enjoy 20 5G , са започнали нов публичен кръг за набиране на бета. Освен това устройства като Huawei nova 8 SE и други 8 таблета започнаха да получават вътрешна бета версия.

Влизането в отворена бета фаза показва, че устройството основно е завършило адаптацията на HarmonyOS на тези модели. Въпреки че има малки грешки, това е достатъчно за ежедневна употреба.

Според някои отзиви на потребителите, по -старите модели ще получат много функционални подобрения след надграждане на системата HarmonyOS. В допълнение, тази актуализация значително ще подобри производителността като нов мобилен телефон.

The post Операционната Система HarmonyOS 2 Пристига На Още 25 Телефона first appeared on Как се прави.]]>
https://www.kaksepravi.org/os-harmonyos-2.html/feed 0
Един потребител може да бъде насочен с подробни опции за насочване във Facebook https://www.kaksepravi.org/potrebitel-nasochen-s-optsii-v-facebook.html https://www.kaksepravi.org/potrebitel-nasochen-s-optsii-v-facebook.html#respond Sun, 17 Oct 2021 10:00:24 +0000 https://www.kaksepravi.org/?p=11387 Един потребител може да бъде насочен с подробно насочване във Facebook Беше открито, че само един потребител може да бъде насочен с подробни опции за насочване във Facebook. Изследването се превърна в едно от...

The post Един потребител може да бъде насочен с подробни опции за насочване във Facebook first appeared on Как се прави.]]>
Един потребител може да бъде насочен с подробно насочване във Facebook

Беше открито, че само един потребител може да бъде насочен с подробни опции за насочване във Facebook. Изследването се превърна в едно от 10 -те най -добри проучвания за поверителност на годината.

С подробните инструменти за насочване на Facebook  може да е възможно да се насочите само към един потребител. Ново проучване на екип от учени и компютърни учени от Испания и Австрия също разкрива колко плашещо платформата за социални медии събира данни за потребителя.

Изследователите се фокусираха върху възможността за уникално идентифициране на потребител. В проучването, проведено в сътрудничество с учени от Испания и Австрия, беше подчертано, че инструментите за насочване на Facebook могат да бъдат публикувани по такъв начин, че всяка реклама да достигне само до един потребител на Facebook.

Прочети Още: Американски лекар: Китайските миньори са се развили с Covid преди 9 години

Опасни ли са инструментите за дълбоко насочване на Facebook?

Проучване, на Facebook инструменти на въпросителните знаци, свързани с лоши намерения могат да бъдат използвани също и насочването на рекламите появиха извади . Дотолкова, че личните данни, които платформата за социални медии събира и продължава да събира за хората, могат да бъдат използвани за идентифицирането им.

Тревожните констатации от изследването могат да бъдат знак, че Facebook има трудни времена пред персонализираните реклами. Компанията за социални медии, която се превърна в основна цел по различни причини през последните дни, може да бъде подложена на по -голям натиск и в резултат на това подобни реклами могат да бъдат направени по -контролирани.

Има ли начин да се избегне насочването към един човек?

Има само един начин да се предотврати насочването към един потребител на социални медии и това е, ако Facebook стесни обширните си възможности за насочване и намали количеството данни, които събира за потребителите.

Изследователите стартираха множество кампании в социалните медии, за да постигнат резултата, че един потребител на Facebook беше успешно насочен. Разглеждайки данните, предоставени от Facebook, изследователите отбелязват, че целевата аудитория се състои само от 1 човек.

Смята се, че проведеното проучване може да доведе до още по-големи неотдавнашни проблеми на Facebook, свързани с поверителността, и може да се използва в съдебни дела срещу компанията. Освен това изследването е сред първите 10 проучвания за поверителност, проведени тази година, според много експерти.

И така, какво мислите за насочването само към един потребител с инструменти за насочване на реклами във Facebook? Не забравяйте да споделите всичките си мнения по този въпрос с нас и нашите читатели в секцията за коментари по -долу.

The post Един потребител може да бъде насочен с подробни опции за насочване във Facebook first appeared on Как се прави.]]>
https://www.kaksepravi.org/potrebitel-nasochen-s-optsii-v-facebook.html/feed 0
Американски лекар: Китайските миньори са се развили с Covid преди 9 години https://www.kaksepravi.org/amerikanski-lekar-kitayski-minyor.html https://www.kaksepravi.org/amerikanski-lekar-kitayski-minyor.html#respond Mon, 11 Oct 2021 20:00:03 +0000 https://www.kaksepravi.org/?p=11383 Висш медицински специалист в САЩ твърди, че COVID-19 се е развил в белите дробове на китайските миньори девет години преди да избягат от Ухан. Възможно ли е китайските миньори да са източник на Covid-19 ? Американски лекар твърди,...

The post Американски лекар: Китайските миньори са се развили с Covid преди 9 години first appeared on Как се прави.]]>
Висш медицински специалист в САЩ твърди, че COVID-19 се е развил в белите дробове на китайските миньори девет години преди да избягат от Ухан.

Възможно ли е китайските миньори да са източник на Covid-19 ? Американски лекар твърди, че Covid-19 се е развил в белите дробове на китайски миньор, преди да избяга от лабораторията в Ухан преди девет години.

Изпълнителният директор на американския проект за биологични ресурси, д -р. Джонатан Latham , почти десет години преди произход на пандемичния вирус идват от мистериозната болест, при която загинаха трима миньори могат да вярват.

Прочети Още: Ще продължи ли да се купува Apple Watch 3, когато навлезем в 2022 г.?

Шестима миньори през април 2012 г. в Моджианг След като работи в нахлулата в пещера прилепи, Ковидиен беше сериозно болен с подобни симптоми. Д -р Чрез проби от болести, изпратени до изследователите, Латам предполага, че вирусът може да е еволюирал в телата им, преди да избягат от Ухан.

Д -р „ Знаем, че коронавирусите са разнообразни и изобилни в близост до мината и знаем, че някои миньори са имали дълъг болничен престой“, каза Латъм .

„Теорията изисква стотици мутации да се развият в Sars-Cov-2 при миньор. Десетилетия останаха за около шест месеца. Толкова еволюции са настъпили при един индивид в Обединеното кралство, както при милиони други инфекции.

Нашата теория предполага, че подобна еволюция се е случила в белите дробове на миньорите след мистериозната болест, която се появи през 2012 г., разкривайки, че вирусът е изтекъл от медицинска проба, взета от миньорите, заразени с епидемията. „

Китайските миньори източник ли са на Covid-19?

През април 2012 г. шестима миньори получиха задача да почистят изоставен кладенец Моджианг . Излезлите от мината работници показаха симптоми, подобни на пневмония, и се разболяха тежко от мистериозна инфекция, която предизвика висока температура.

Въпреки че трима миньори загинаха, болестта не получи особено внимание до началото на пандемията.

Млад лекар на име Ли Сю пише дисертация за инфекциите и твърди, че макар да не може да каже точно какво ги е убило, коронавирусът най -вероятно идва от прилеп.

Китай отдавна е обвинен в прикриване и изкривяване на пандемията, като твърденията на Комунистическата партия са задържали информация от СЗО и са манипулирали случая и смъртните случаи  . 

Теорията, че огнището произхожда от изтичане на лаборатория в Ухан, макар и теория на конспирацията в първите месеци на огнището, през последните месеци все повече се превръща в основна мисъл.

Китай и Институтът по вирусология на Ухан решително отрекоха всякакви твърдения, но нови доказателства сочат, че вирусът циркулира в човешките клетки от много дълго време.

Експертите предполагат, че Китай се възползва от пандемията Covid като част от опитите си да установи световно господство .

The post Американски лекар: Китайските миньори са се развили с Covid преди 9 години first appeared on Как се прави.]]>
https://www.kaksepravi.org/amerikanski-lekar-kitayski-minyor.html/feed 0
Ще продължи ли да се купува Apple Watch 3, когато навлезем в 2022 г.? https://www.kaksepravi.org/shte-se-kupuva-li-apple-watch-3.html https://www.kaksepravi.org/shte-se-kupuva-li-apple-watch-3.html#respond Mon, 11 Oct 2021 19:30:42 +0000 https://www.kaksepravi.org/?p=11381 Дали Apple Watch 3 все още ще се купува тези дни, докато се подготвяме да навлезем в 2022 година? С други думи, Apple Watch 3 ще бъде ли закупен през 2022 г.? Наскоро Apple...

The post Ще продължи ли да се купува Apple Watch 3, когато навлезем в 2022 г.? first appeared on Как се прави.]]>
Дали Apple Watch 3 все още ще се купува тези дни, докато се подготвяме да навлезем в 2022 година? С други думи, Apple Watch 3 ще бъде ли закупен през 2022 г.?

Наскоро Apple предложи предварителна поръчка на модела Watch Series 7, който излиза от кутията с обновен дизайн. Освен това с пускането на новия модел цените на моделите Watch 3 и Watch SE, които все още се продават, са поскъпнали с актуализация нагоре. И така, Apple Watch 3 все още ли ще се купува тези дни, когато се подготвяме да навлезем в 2022 година?

Apple Watch 3 все още ли се купува?

Преди да вземем окончателни решения за Apple Watch Series 3 , би било правилно да разгледаме по -отблизо подновените цени: В този контекст 38 -милиметровият вариант на модела Watch Series 3 се предлага на потребители с ценови етикети от 500 LV и 42 -милиметровият вариант с цена от 550 LV . Разбира се, може да е възможно да струва повече с отстъпки от онлайн или физически магазини.

Watch Series 3, лансиран от Apple през 2017 г., беше наистина добро устройство за дебюта си. От друга страна, след първата стъпка, направена с Watch Series 4 и втората стъпка, направена с Watch Series 7, две поколения изостават по отношение на дизайна. Той също така е на по -скъпа цена, отколкото би трябвало да бъде за носим аксесоар, който е на няколко години.

Прочети Още: Космическият телескоп Хъбъл улавя сливането на две галактики

Характеристики на Apple Watch Series 3

 • Размер на екрана: 1,5 инча (38 мм) / 1,65 инча (42 мм)
 • Разделителна способност на екрана: 272 x 340 (38 мм) / 313 x 390 (42 мм)
 • Плътност на пикселите: 290 ppi (38 мм) / 303 ppi (42 мм)
 • Технология на дисплея: AMOLED
 • Процесор: Apple S3 (двуядрен)
 • Памет: 768 MB RAM
 • Съхранение: 8GB
 • Bluetooth: Bluetooth 4.2
 • Wi-Fi: 802.11 b/g/n
 • NFC: Да
 • GPS: Да
 • Капацитет на батерията:  273mAh (38mm) / 334mAh (42mm)
 • Сензор за сърдечен ритъм: Да
 • Откриване на падане: Не
 • SpO2 сензор: Не
 • Електрокардиограма: Няма
 • Винаги включен дисплей: Не
 • Водоустойчивост: 5 ATM
 • Докладчик: Да
 • Микрофон: Да
 • Материал на корпуса: алуминий
 • Дебелина:  11,4 мм
 • Тегло:  26,7 г (38 мм) / 32,3 г (42 мм)
 • Софтуер: watchOS 4.0 (надстройва се до watchOS 8)

Apple Watch Series 3 излиза от кутията с 1,5-инчов екран за 38 мм и 1,65-инчов екран за 42 мм, но му липсва модерен вид по отношение на рамки. Трябва също така да се отбележи, че на екрана няма поддръжка на Always On Display.

Захранван от двуядрения процесор Apple S3 , моделът има 768 MB RAM и 8 GB вътрешна памет. Когато стигнем до подробностите за мониторинга на здравето, въпреки че са налични основни сензори като крачкомер и мониторинг на сърдечната честота, разширени функции като откриване на падане, сензор SpO2 и електрокардиограма не са налични. apple watch 7

Apple Watch 3 да купите?

Да, Watch Series 3 все още е официален модел и също така получи наскоро издадената актуализация на watchOS 8. Имайки предвид настоящата ситуация, можем да кажем, че този модел ще продължи да получава актуализации поне през следващите две години. 

От проста гледна точка, той предоставя основни показатели за здравето, поддържа вашите упражнения и ви позволява да боравите с ключови функции, дори когато сте далеч от телефона си. С други думи, той все още има достатъчна функция, за да ви даде това, което очаквате от стандартен смарт часовник.

Когато обаче става въпрос за ценови етикети от 420 LV или 500 LV, той има недостатъци, които могат да дадат тези пари и да причинят главоболие:

Както всеки, който е използвал някоя от продуктовите групи на Apple дълго време, ще знае, че фактът, че старите устройства получават актуализации, не означава, че тези актуализации ще работят добре. Това не е само за поредицата Watch; Същото важи и за други продукти като iPhone и iPad. Watch Series 3 все още не е в това състояние, но липсата на хардуер прави това възможно в бъдеще.

Разбира се, ние не вземаме предвид факта, че пропускате разширени функции: нови функции като SpO2, ЕКГ и откриване на падане не са налични в това устройство. От друга страна, дори устройството за съхранение с капацитет от 8 GB в момента създава проблеми на потребителите.

Много потребители се сблъскват с различни проблеми, докато актуализират своите устройства до най -новата версия поради недостатъчно място за съхранение, когато са налични нови актуализации. Всъщност 8 GB паметта е толкова малка, че се зарежда бързо, дори ако не използвате активно устройството си.

В този случай трябва да архивирате и изтриете данните си, преди да инсталирате актуализацията: След инсталирането можете да ги възстановите от архивиране. Имайте предвид, че това е вярно за всяка отделна актуализация и макар актуализациите да не идват често, след като те се появят, процесът става наистина досаден.

Освен това, когато считате, че сте похарчили 500 LV за това устройство, това далеч не е приемлива ситуация.

The post Ще продължи ли да се купува Apple Watch 3, когато навлезем в 2022 г.? first appeared on Как се прави.]]>
https://www.kaksepravi.org/shte-se-kupuva-li-apple-watch-3.html/feed 0