Как се прави https://www.kaksepravi.org Всичко което е свързано как се прави, кое как се прави, как да направя, какво се прави, по какъв начин Mon, 10 May 2021 21:45:21 +0000 bg-BG hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.4.5 Измамниците целят Елон Мъск: Твърдението за разпространение на 5000 биткойни https://www.kaksepravi.org/izmamnitsite-tselyat-elon-mask-tvardenieto-za-razprostranenieto-na-5000-bitkoina.html https://www.kaksepravi.org/izmamnitsite-tselyat-elon-mask-tvardenieto-za-razprostranenieto-na-5000-bitkoina.html#respond Wed, 12 May 2021 16:00:04 +0000 https://www.kaksepravi.org/?p=10523 Обърнете внимание на твърдението, че Илон Мъск разпространява 5000 биткойна.Проверени акаунти в Twitter твърдят, че крипто ще се разпространява в SNL вечер. Твърдението, че Илон Мъск разпространява 5000 биткойна от последния ден, привлече вниманието....

The post Измамниците целят Елон Мъск: Твърдението за разпространение на 5000 биткойни first appeared on Как се прави.]]>
Обърнете внимание на твърдението, че Илон Мъск разпространява 5000 биткойна.Проверени акаунти в Twitter твърдят, че крипто ще се разпространява в SNL вечер.

Твърдението, че Илон Мъск разпространява 5000 биткойна от последния ден, привлече вниманието. Фалшивите акаунти в Twitter за Saturday Night Live, които ще бъдат представени от Илон Мъск, са насочени към крипто инвеститори. Някои акаунти казват, че 5000 биткойни ще бъдат разпределени, докато други споменават 100 милиона Dogecoin.

Прочети Още: Предупреждение от Илон Мъск за инвеститорите в Dogecoin

Проверените профили в Twitter промениха профила си на „SNL“ и пуснаха уебсайт, който уж разпространява биткойн.Спам публикации са насочени към последователите на Мъск преди събитието Saturday Night Live, което изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск ще представи тази вечер.

Илон Мъск обръща внимание на твърдението, че разпространява 5000 биткойна
Според измамник, наречен Malware Hunter Team, редица проверени акаунти в Twitter публикуват биткойн спам, насочен към последователите на изпълнителния директор на Tesla Илон Мъск.

Десетки туитове, публикувани в събота сутринта, бяха забелязани от екипа на Malware Hunter. „Проверените акаунти се използват за разпространение на измама с SNL / мускус “, каза измамникът, който е проверил проверените акаунти и заяви, че всички те използват името „SNL“.

Въпреки че Twitter премахва тези акаунти, докато ги забелязват, потвърдените акаунти променят снимките на профила си, за да съответстват на официалния акаунт „ Saturday Night Live “.Те също така задават имената на своите акаунти на „SNL“, но техните биографии в Twitter остават същите.

Разменените сметки са интригуващи, включително сметките на Хорхе Таяна, сенатор в Аржентина, с приблизително 114 000 последователи.

Фалшивите акаунти отговаряха на публикациите на Мъск десетки пъти. Те казаха на потребителите да се присъединят към уебсайт, който ще разпространява 5000 биткойни на стойност около 295 милиона долара .

Уебсайтът съдържа снимка на Мъск и информация за тегленето. Лозунги като „Изпратете 0,02 – 5 BTC на адреса по-долу и незабавно се върнете 0,20 – 50 BTC“ са поставени на уебсайта.

Друга публикация, споделена от модифицирания акаунт, твърди, че 100 милиона Dogecoins ще бъдат разпределени на потребители, които са кликнали върху уебсайта на Bitcoin.

Съобщението, за което се твърди, че идва от официалния акаунт на „SNL“, казва: “ Искаме да благодарим на нашите поддръжници и също така да помогнем за приемането на крипто. 100 000 000 DOGE ще бъдат разпределени на всички, които присъстват на това събитие .“

Това не е първият път, когато това се прави с последователите на Илон Мъск. Биткойн измамата е направена с туит на Elon Musk . Мъж в Германия заяви, че фалшивият Илон Мъск, който му е струвал 560 000 долара, е попаднал в мрежа за крипто измами.

Фалшивият уебсайт предлагаше да удвои сумите между 0,1 биткойна и 20 биткойна. Изразявайки, че е приел офертата на сайта, без да чака, и е изпратил цялата сума от 10 биткойни, мъжът е загубил 560 000 долара към датата, на която е бил измамен.

The post Измамниците целят Елон Мъск: Твърдението за разпространение на 5000 биткойни first appeared on Как се прави.]]>
https://www.kaksepravi.org/izmamnitsite-tselyat-elon-mask-tvardenieto-za-razprostranenieto-na-5000-bitkoina.html/feed 0
Предупреждение от Илон Мъск за инвеститорите в Dogecoin https://www.kaksepravi.org/preduprejdenie-ot-ilon-mask-za-investitorite-v-dogecoin.html https://www.kaksepravi.org/preduprejdenie-ot-ilon-mask-za-investitorite-v-dogecoin.html#respond Wed, 12 May 2021 10:00:32 +0000 https://www.kaksepravi.org/?p=10520 Предупреждението на Elon Musk за Dogecoin се отнася до всички инвеститори в криптовалута. Какво каза Илон Мъск за Dogecoin? Предупреждението на Elon Musk за Dogecoin се отнася до всички инвеститори в криптовалута.Илон Мъск призова хората...

The post Предупреждение от Илон Мъск за инвеститорите в Dogecoin first appeared on Как се прави.]]>
Предупреждението на Elon Musk за Dogecoin се отнася до всички инвеститори в криптовалута. Какво каза Илон Мъск за Dogecoin?

Предупреждението на Elon Musk за Dogecoin се отнася до всички инвеститори в криптовалута.Илон Мъск призова хората да бъдат „внимателни“, когато инвестират в криптовалути.Изпълнителният директор на Tesla и SpaceX продължава да печели репутация на най-популярния поддръжник на криптовалута през последните седмици.

Прочети Още: Счупена плочка изненада вместо iPhone 12 Pro Max

Той има специален интерес към Dogecoin, който започна като шега, но сега се оценява на почти 100 милиарда долара. Той дори се смятал за Додж Баща и твърдял, че той може да се използва като истинска валута в предстоящия период.

Предупреждението на Илон Мъск за Dogecoin

В нов туит Мъск препоръча на хората да бъдат внимателни, когато инвестират в цифрови валути. Привърженикът на криптовалутата направи подобни изявления в интервю за TMZ, публикувано през април.

“ За да бъде ясно, хората не трябва да инвестират спестяванията си в криптовалута . Това е неразумно“ , каза Мъск в изявление .

Той каза, че инвестирането в криптовалути – особено Dogecoin – е забавно и може да се изплати, но хората трябва да бъдат внимателни за борсите с криптовалути.

Предупреждението на Elon Musk за Dogecoin се отнася до всички инвеститори в криптовалута. Илон Мъск призова хората да бъдат „внимателни“, когато инвестират в криптовалути. Изпълнителният директор на Tesla и SpaceX продължава да печели репутация на най-популярния поддръжник на криптовалута през последните седмици.

Той има специален интерес към Dogecoin, който започна като шега, но сега се оценява на почти 100 милиарда долара. Той дори се смятал за Додж Баща и твърдял, че той може да се използва като истинска валута в предстоящия период.

Предупреждението на Илон Мъск за Dogecoin

В нов туит Мъск препоръча на хората да бъдат внимателни, когато инвестират в цифрови валути. Привърженикът на криптовалутата направи подобни изявления в интервю за TMZ, публикувано през април.

“ За да бъде ясно, хората не трябва да инвестират спестяванията си в криптовалута . Това е неразумно“ , каза Мъск в изявление .

Той каза, че инвестирането в криптовалути – особено Dogecoin – е забавно и може да се изплати, но хората трябва да бъдат внимателни за борсите с криптовалути.

“ Ако искате да спекулирате и да се забавлявате, има вероятност крипто да бъде бъдещата валута на света. Коя ще бъде в следващия период? Може би ще има повече от една. Но това са всички спекулации днес “, Каза TMZ в интервю .

През последните месеци мускусът е тясно свързан с криптовалутите. Заедно с промоцията на Dogecoin, Тесла купи големи количества биткойн , чиито печалби надхвърлят печалбите на техните електрически автомобили .

Туитовете на Мъск за всяка криптовалута често повишават цената. Това също показва, че последователите получават техните съвети за това къде да инвестират. Откакто се заинтересува от Dogecoin, цената му се е повишила многократно, като ръстът е 100 пъти по – висок от Bitcoin .

Данъкът идва за крипто в Турция: обясни министърът

Посочвайки продължаващата работа по одит и данъчно облагане на министъра на финансите и финансите Лютфи Елван, Икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) в рамките на изпирането на пари и финансирането на тероризма в проучването, че Работната група за финансови действия (FATF), която иска да предприеме мерки за тези платформи , добави той .

Министър Елван заяви, че като Министерство на финансите и финансите те извършват необходимата работа за проверка на тези платформи, „В момента имаме и проект на проучване, вероятно ще бъде предложение за закон. Нашите приятели работиха, ние направихме всички необходими подготовки . „

The post Предупреждение от Илон Мъск за инвеститорите в Dogecoin first appeared on Как се прави.]]>
https://www.kaksepravi.org/preduprejdenie-ot-ilon-mask-za-investitorite-v-dogecoin.html/feed 0
Счупена плочка изненада вместо iPhone 12 Pro Max https://www.kaksepravi.org/schupena-plochka-iznenada-vmesto-iphone-12-pro-max.html https://www.kaksepravi.org/schupena-plochka-iznenada-vmesto-iphone-12-pro-max.html#respond Wed, 12 May 2021 05:00:30 +0000 https://www.kaksepravi.org/?p=10514 Счупена плочка изненада вместо iPhone 12 Pro Max.Как бихте се почувствали, ако новата ви поръчка дойде със счупени плочки вместо iPhone 12 Pro Max?  Как бихте се почувствали, ако новата ви поръчка дойде със счупени плочки вместо iPhone...

The post Счупена плочка изненада вместо iPhone 12 Pro Max first appeared on Как се прави.]]>
Счупена плочка изненада вместо iPhone 12 Pro Max.Как бихте се почувствали, ако новата ви поръчка дойде със счупени плочки вместо iPhone 12 Pro Max? 

Как бихте се почувствали, ако новата ви поръчка дойде със счупени плочки вместо iPhone 12 Pro Max? Жена, живееща в Англия, не можеше да повярва какво излезе от кутията, която си поръча от оператора. Във входящата кутия имаше счупена плочка.

Прочети Още: Неочакваната китайска ракета се е разбила на Земята!

Закупуването на нов iPhone трябва да бъде вълнуващо, но понякога нещата могат да се развият така, както не искате. Жена, живееща в Англия, видя счупена плочка в кутията на iPhone 12 Pro Max, която тя отвори с вълнение.

Нещастната жена на име Оливия Паркинсън  поръча iPhone 12 Pro Max от Virgin Media , британски оператор . Жената, която поръча iPhone, беше разочарована, когато отвори кутията и намери счупена плочка.

„Бих искала да отбележа, че @virginmedia може да се свърже с мен само за 3-5 работни дни. Това шега ли е?“, Заяви Оливия под снимката в Twitter, където сподели счупената плочка в телефонната кутия. той се разбунтува.

Счупена плочка изненада вместо iPhone 12 Pro Max

Virgin Media заяви, че въпреки че Оливия признава, че е жертва на измама, компанията не е длъжна да плаща за счупени плочки. 

Критикувайки отношението на компанията, жената каза: “ Седмият ден не е получил отговор от @virginmedia за счупени плочки. Те започнаха разследване, за да проверят дали носят отговорност. Клиент, който получи нов телефон, може да е отговорен за това. Те все още искат да платят за това. „

Десет дни след разследването Паркинсон направи още едно изявление, казвайки: “ @virginmedia ме задължава да платя за телефона, който не съм получил. Така че, моля, препратете това, за да мога да получа помощ„.

Оливия Паркинсън заяви, че операторската компания по-късно е направила крачка назад в плащането.Паркинсон заяви, че компанията е прекратила първоначалния заем и е предложила да върне парите, които е платила по-рано.

Говорителят на Virgin Media потвърди, че ще върне всички пари, които жената е платила. „Нашето проучване установи, че Оливия е била жертва на измама, затова затворихме сметката й, изтрихме непогасеното салдо и ще възстановим всички пари, които тя плати“, каза той.

Говорител на Yodel, компанията за доставка, каза: “ След обстойно проучване потвърдихме, че пакетът е запечатан в оригиналната си опаковка, когато е доставен.Бяхме в контакт, за да информираме Паркинсон и да го насърчим да комуникира.Като търговец на дребно, ние ще решете този проблем.“

Но какво мислите за поръчката на iPhone 12 Pro Max на нещастната жена? Споделете вашите виждания с нас в раздела за коментари.

The post Счупена плочка изненада вместо iPhone 12 Pro Max first appeared on Как се прави.]]>
https://www.kaksepravi.org/schupena-plochka-iznenada-vmesto-iphone-12-pro-max.html/feed 0
Неочакваната китайска ракета се е разбила на Земята! https://www.kaksepravi.org/neochakvanata-kitayska-raketa-se-e-razbila-na-zemyata.html https://www.kaksepravi.org/neochakvanata-kitayska-raketa-se-e-razbila-na-zemyata.html#respond Tue, 11 May 2021 15:00:25 +0000 https://www.kaksepravi.org/?p=10511 Китайската ракета, която се очакваше да се разбие на Земята, в крайна сметка се разби. И така, къде точно е ударена ракетата? Ето подробностите за ракетата, която от известно време е на дневен ред...

The post Неочакваната китайска ракета се е разбила на Земята! first appeared on Как се прави.]]>
Китайската ракета, която се очакваше да се разбие на Земята, в крайна сметка се разби. И така, къде точно е ударена ракетата? Ето подробностите за ракетата, която от известно време е на дневен ред в света!

Китайската ракета , която е на дневен ред в света от няколко дни, най-накрая падна на света. Смяташе се, че ракетата ще падне в районите, където преобладават хората, но според информацията, съобщена от Китайската космическа агенция, страхът не се е сбъднал и ракетата не е паднала по начин, който да навреди на хората.

Прочети Още: Най-голямата кибер атака в историята на Apple: 128 милиона потребители са засегнати!

Къде дойде китайската ракета?

Според новините на CNN , Китайската космическа агенция заяви, че контролираната преди време китайска ракета е паднала в Индийския океан . Службата за космическо инженерство в Китай заяви в изявление на WeChat, че голяма част от ракетата Long March 5B е изгоряла на парчета, когато е влязла отново в атмосферата.

Ракетата, дълга около 33 метра, притесни света със своите размери и тегло. След като загуби контрол над ракетата, изстреляна на 29 април, тя се върна там, откъдето дойде и започна да се ускорява към Земята.

Дългият марш представляваше заплаха за света 5B

Имаше някои слухове, че ядрото Long March 5B ще маневрира, за да промени орбитата си, но това не се случи. Уанг Джу, отговорен за програмата за стартиране на Long March 5B, заяви на пресконференция, че маневрата не е възможна.

Правейки изявление относно ракетата, за която е известно, че се движи със скорост повече от седем километра в секунда, министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин заяви в изявление по темата, че се очаква ракета със загубен контрол да навлезе в атмосферата този уикенд и че е възможно тази ракета да попадне в района, където се намират хората.

Говорителят на американското министерство на отбраната Джон Кирби заяви, че министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин е бил наясно с въпросната ракета. След като напусна модула на космическата станция, ракетата започна бързо да пада към земята, тъй като постепенно губи височина, което прави почти невъзможно да се правят прогнози за това къде ракетата ще влезе отново в атмосферата.

В изявлението си по въпроса американският министър на отбраната Лойд Остин заяви, че САЩ не планират да свалят избягалата ракета, която идва на Земята. Американският министър на отбраната Остин в изявлението си относно падането на ракетата каза: „Имаме надежда да падне някъде, че никой няма да бъде ощетен. Надяваме се да падне в океана или някъде по този начин.“

The post Неочакваната китайска ракета се е разбила на Земята! first appeared on Как се прави.]]>
https://www.kaksepravi.org/neochakvanata-kitayska-raketa-se-e-razbila-na-zemyata.html/feed 0
Най-голямата кибер атака в историята на Apple: 128 милиона потребители са засегнати! https://www.kaksepravi.org/nai-golyamata-kiber-ataka-v-istoriyata-na-apple.html https://www.kaksepravi.org/nai-golyamata-kiber-ataka-v-istoriyata-na-apple.html#respond Tue, 11 May 2021 10:00:37 +0000 https://www.kaksepravi.org/?p=10508 Епидемията от зловреден софтуер през 2015 г. се оказа най-голямата кибератака в историята на Apple. Общо 128 милиона потребители на iOS са засегнати от атаката. Epic Games и случаят на Apple разкриха най-голямата кибератака в историята на Apple . През 2015...

The post Най-голямата кибер атака в историята на Apple: 128 милиона потребители са засегнати! first appeared on Как се прави.]]>
Епидемията от зловреден софтуер през 2015 г. се оказа най-голямата кибератака в историята на Apple. Общо 128 милиона потребители на iOS са засегнати от атаката.

Epic Games и случаят на Apple разкриха най-голямата кибератака в историята на Apple . През 2015 г. неидентифицирани хакери инжектираха зловреден софтуер в хиляди приложения в App Store, без дори да помръднат с косъм.

Прочети Още: Появиха се функциите на Asus Zenfone 8 Mini

По това време изследователите предполагаха, че въпросният зловреден софтуер може да е бил в около 4000 приложения, което прави невъзможно приблизителната оценка на броя на хората, засегнати от атаката.

Като се има предвид броят на приложенията, използвани от хакерите, без да остави нито една следа, тази атака може да се счита за една от най-големите кибератаки на продукти и услуги на Apple досега, но колко потребители на iOS е засегнала атаката, остава въпрос под въпрос досега. Толкова много, че някои хора смятаха, че никога няма да бъде разкрито колко хора атаката е засегнала с използвания злонамерен XCodeGhost.

Най-голямата кибер атака на Apple в историята

Продължаващото съдебно дело за Apple и Epic Games разкри колко потребители бяха засегнати общо от атаката, извършена преди 6 години. Според новините на Vice , общо 128 милиона потребители на iOS, 18 милиона от които са от САЩ, са били засегнати от тази атака.

По това време Дейл Багуел е бил мениджър, отговорен за клиентския опит на услугата iTunes на Apple. В имейл, което той изпраща по това време, Багуел заявява, че 128 милиона потребители са изтеглили повече от 2500 приложения, съдържащи злонамерен софтуер. Според имейла на Bagwell, потребителите на iOS, засегнати от атаката, също са допринесли за 203 милиона изтегляния на повече от 2500 приложения, засегнати от атаката.

В имейлите също се вижда, че получените имейли са, че Apple се опитва да информира потребителите за това колко голямо въздействие има атаката. Мат Фишер, който по това време беше заместник генерален мениджър на App Store, заяви, че въпросните приложения са изтеглени от различни части на света, което може да доведе до известни трудности при задаването на езика на имейлите.

Въпреки че броят на жертвите в тази атака, извършена от киберпрестъпници и известна като най-голямата кибер атака в историята на Apple , беше много голям, зловредният софтуер, поставен в приложенията, не се разглеждаше като много опасен софтуер. Apple заяви, че не разполага с информация, че зловредният софтуер се използва по начин, който прави потребителите жертви.

Как приложенията получават злонамерен софтуер?

Инжектирането на софтуер в приложения стана възможно чрез разпространението на фалшива версия на Xcode . Вместо да изтеглят официалната версия на Xcode, софтуера за разработка на приложения на Apple, разработчиците на приложения изтеглили въпросния зловреден софтуер и техните приложения били инжектирани със зловреден софтуер поради тази причина.

Кои приложения са засегнати от атаката на iOS през 2015 г.?

Apple обяви, че най-популярните приложения от епохата, като WeChat и Angry Birds 2, са засегнати от споменатия зловреден софтуер. Популярността на заразените приложения и игри може да се разглежда като един от основните фактори, които правят неизбежния голям брой хора, засегнати от атаката.

The post Най-голямата кибер атака в историята на Apple: 128 милиона потребители са засегнати! first appeared on Как се прави.]]>
https://www.kaksepravi.org/nai-golyamata-kiber-ataka-v-istoriyata-na-apple.html/feed 0
Появиха се функциите на Asus Zenfone 8 Mini https://www.kaksepravi.org/poyaviha-se-funktsiite-na-asus-zenfone-8-mini.html https://www.kaksepravi.org/poyaviha-se-funktsiite-na-asus-zenfone-8-mini.html#respond Tue, 11 May 2021 05:00:16 +0000 https://www.kaksepravi.org/?p=10505 Появиха се функциите на Asus Zenfone 8 Mini. Техническите характеристики на новия модел Zenfone са забележителни. И така, какви са характеристиките на дългоочаквания телефон? Функциите на Asus Zenfone 8 Mini се появиха. Техническите характеристики на устройството,...

The post Появиха се функциите на Asus Zenfone 8 Mini first appeared on Как се прави.]]>
Появиха се функциите на Asus Zenfone 8 Mini. Техническите характеристики на новия модел Zenfone са забележителни. И така, какви са характеристиките на дългоочаквания телефон?

Функциите на Asus Zenfone 8 Mini се появиха. Техническите характеристики на устройството, което се очаква да бъде представено от базирания в Тайван технологичен гигант през следващите дни, привличат вниманието. Всички подробности за техническите характеристики на новия модел Zenfone са в нашите новини.

Прочети Още: Неочаквана капка се случи, докато Илон Мъск похвали Dogecoin!

Какви са характеристиките на Asus Zenfone 8 Mini?

 • Дисплей: 5.9 инча, Samsung E4 AMOLED, 120 Hz
 • Разделителна способност: Full HD +
 • Размер: 148 х 68,5 х 8,9 мм
 • Тегло: 169 грама
 • RAM: до 16 GB
 • Пространство за съхранение: UFS 3.1 до 256 GB
 • Задна камера: 64 MP IMX686 основна камера + 12 MP широкоъгълен сензор + макро камера
 • Предна камера: 12 MP

Според изтеклата информация Zenfone 8 Mini , който има размер на екрана 5,9 инча , ще предложи на своите потребители Full HD + резолюция и честота на опресняване от 120 Hz на този екран. Екранът на устройството, което ще има дисплей Samsung E4 AMOLED, ще бъде защитен срещу надрасквания и удари с Corning Gorilla Glass Victus.

Твърди се, че телефонът с тегло 169 грама е с размери 148 х 68,5 х 8,9 мм. Според прехвърлената информация моделът с операционната система Android 11 ще се предлага с потребителския интерфейс ZenUI 8. Посочва се, че новият модел Zenfone ще има до 16 GB RAM и до 256 GB UFS 3.1 място за съхранение. Ще има множество опции от страна на RAM и паметта на устройството.

На гърба на новия модел смартфон на базирания в Тайван производител на смартфони ще има основна камера със 64 MP резолюция IMX686 сензор, 12-мегапикселова широкоъгълна камера и макро камера. Отпред ще има камера с 12 MP резолюция.

Беше заявено, че предната и задната камери на устройството ще разполагат с технологията EIS (цифров стабилизатор на изображението). Задната камера на телефона ще може да прави бавно движение при резолюция 120 FPS 4K. Сред твърденията е, че ще има 8K поддръжка от страна на видеозаписа.

Според споделената информация устройството, което има технология за бързо зареждане от 30 вата,  ще има капацитет на батерията от 4000 mAh . Беше заявено, че четецът на пръстови отпечатъци се намира под екрана. От страната на връзката ще има USB Type-C и 3,5 мм жак за слушалки. Телефонът, който ще има двойни високоговорители, ще има три микрофона.

Кога ще бъде представен Asus Zenfone 8 Series?

Според информацията, съобщена от базирания в Тайван технологичен гигант през последните седмици, серията Zenfone 8 ще бъде представена на 12 май. Asus се очаква да представи три различни модела: Zenfone 8 Mini, Zenfone 8 и Zenfone 8 Pro. Имайте предвид, че имената на моделите не са официални.

The post Появиха се функциите на Asus Zenfone 8 Mini first appeared on Как се прави.]]>
https://www.kaksepravi.org/poyaviha-se-funktsiite-na-asus-zenfone-8-mini.html/feed 0
Неочаквана капка се случи, докато Илон Мъск похвали Dogecoin! https://www.kaksepravi.org/neochakvana-kapka-se-sluchi-dokato-ilon-mask-pohvali-dogecoin.html https://www.kaksepravi.org/neochakvana-kapka-se-sluchi-dokato-ilon-mask-pohvali-dogecoin.html#respond Mon, 10 May 2021 17:30:36 +0000 https://www.kaksepravi.org/?p=10502 Неочакван инцидент се случи, докато Илон Мъск говори за криптовалутата, наречена Dogecoin. Dogecoin е спаднал значително в стойност. Ето всички подробности! Докато Илон Мъск похвали криптовалутата, наречена Dogecoin , настъпи неочакван спад. Най-популярната валута от последно време се обезцени, докато...

The post Неочаквана капка се случи, докато Илон Мъск похвали Dogecoin! first appeared on Как се прави.]]>
Неочакван инцидент се случи, докато Илон Мъск говори за криптовалутата, наречена Dogecoin. Dogecoin е спаднал значително в стойност. Ето всички подробности!

Докато Илон Мъск похвали криптовалутата, наречена Dogecoin , настъпи неочакван спад. Най-популярната валута от последно време се обезцени, докато говори известният бизнесмен Мъск, който присъства на телевизионно шоу.

Прочети Още:Разработка, която ще разстрои онези, които питат кога ще излезе Windows 10X!

Илон Мъск губи 30% стойност от Dogecoin

Илон Мъск , който често е на дневен ред с криптовалутни извлечения , участва в телевизионно предаване, наречено Saturday Night Live (SNL) като водещ. Мъск направи няколко изявления за Dogecoin, който започна като шега през 2013 г., но сега достига голяма стойност, в програмата SNL, в която участва.

46-годишният известен бизнесмен Мъск заяви, че Dogecoin ще завладее света по време на програмата. Заявявайки, че Dogecoin е толкова реален, колкото доларова банкнота, Мъск каза: „Dogecoin е валутата на бъдещето. Това е неудържим финансов инструмент и ще завладее света.“

Веднага след съобщението на Илон Мъск за крипто валутата в Saturday Night Live, Dogecoin загуби много сериозна стойност. Изявлението доведе до обезценяване на валутата с 30 процента .

С изявлението на Илон Мъск сериозната загуба на стойност на валутата шокира инвеститорите. Амортизацията от 30% във валутата стана дневен ред в социалните медии. Потребителите изразиха своите реакции чрез платформи за социални медии. Според новините  Мъск напусна програмата, стойността на валутата се е увеличила с приблизително 17 процента.

Ще бъдат ли таксувани крипто пари в Турция?

Като заяви, че проучванията относно инспекциите и данъчното облагане продължават, министър Лютфи Елван заяви в изявлението си, че като Министерство на финансите и финансите те извършват необходимата работа за проверката на тези платформи.

Министърът на финансите и финансите Лютфи Елван каза: „В момента имаме и проект за проучване, вероятно ще бъде законово предложение. Приятелите ни работиха, направихме всички необходими подготвителни действия.“

„Работим по този въпрос от два месеца под председателството на нашия заместник-министър. В резултат направихме проект на проучване. Не искам да навлизам в подробности, защото не е напълно зрял, но определението за крипто типове активи е първото нещо, което трябва да направим в този правен регламент. Отделно от това, какви са задълженията на платформите, свързани с крипто активи. ще? Те трябва да бъдат разкрити. „

The post Неочаквана капка се случи, докато Илон Мъск похвали Dogecoin! first appeared on Как се прави.]]>
https://www.kaksepravi.org/neochakvana-kapka-se-sluchi-dokato-ilon-mask-pohvali-dogecoin.html/feed 0
Разработка, която ще разстрои онези, които питат кога ще излезе Windows 10X! https://www.kaksepravi.org/razrabotka-koyato-shte-raztroi-onezi-koito-pitat-za-windows-10x.html https://www.kaksepravi.org/razrabotka-koyato-shte-raztroi-onezi-koito-pitat-za-windows-10x.html#respond Mon, 10 May 2021 14:39:36 +0000 https://www.kaksepravi.org/?p=10500 Направено е искане, което ще разстрои онези, които търсят отговори на въпроси като например кога ще излезе Windows 10X. Твърди се, че Microsoft може да е анулирал Windows 10X. Въпросът кога ще бъде пуснат Windows...

The post Разработка, която ще разстрои онези, които питат кога ще излезе Windows 10X! first appeared on Как се прави.]]>
Направено е искане, което ще разстрои онези, които търсят отговори на въпроси като например кога ще излезе Windows 10X. Твърди се, че Microsoft може да е анулирал Windows 10X.

Въпросът кога ще бъде пуснат Windows 10X е един от въпросите, които потребителите на Microsoft се чудят отдавна, но според скорошно твърдение операционната система, разработена за сгъваеми устройства като Surface Neo, може никога да не дойде.

Прочети Още: Виртуалните фонове се увеличават, за да се почувстват истински

Тъжен отговор на въпроса кога ще излезе Windows 10X

Според новините в Windowst Latest, източници, които твърдят, че Microsoft е наясно с плановете си, Windows 10X, който се очаква да бъде операционната система за двуекранни, сгъваеми и леки устройства като Surface Neo, може никога да не бъде пуснат.

За първи път обявен на събитието Surface през октомври 2019 г., Windows 10X беше представен като една от най-новите версии на операционната система Windows.

От появата на Windows 10X се споделя много важна информация за операционната система. Според тази информация операционната система ще изглежда като операционна система, разработена за използване в по-леки устройства, а не като операционна система, която може да се използва на преносими и настолни компютри.

По-просто казано, Windows 10X е замислена да бъде опростена операционна система на популярната операционна система на Microsoft. Това, което се разбираше под олекотената версия на Windows, беше, че операционната система ще позволи на потребителите да извършват основни операции като гледане на видеоклипове и сърфиране в интернет. В това отношение вероятно е една от най-големите операционни системи, която може да съперничи на Chrome OS, една от операционните системи на Google.

Windows 10X напълно ще замени обичайното меню „Старт“ в Windows 10, като ще даде на потребителите чисто нов облик. Тъй като тя е разработена като проста операционна система, нейният основен приоритет е да предложи много практичност на потребителите. Ето защо всичко, което може да се направи на дадено устройство, включително често използваните приложения, беше поставено в обсега на всеки, който използва операционната система.

По-късно компанията увеличи количеството устройства, които операционната система може да използва, като включи устройства с един екран. Двуекранната версия на операционната система не се очаква да излезе поне през 2022 г.

Изглежда, че Microsoft все още има въпроси за това как ще стартира Windows 10X . Хората, които знаят за плановете на компанията, казаха, че Windows 10X няма да излезе скоро. Освен това изглежда възможно операционната система да бъде напълно отменена, никога да не се заразява с потребители или да се използва за друга цел.

Ако компанията има план да използва операционната система за друга цел, някои интересни функции на Windows 10X може да дойдат в Windows 10, тъй като някои функции в новата операционна система на Microsoft са спечелили оценката на повечето потребители. Смята се, че Microsoft ще намери начин да оцени най-добре въпросната операционна система, но поне засега нямаме повече информация.

The post Разработка, която ще разстрои онези, които питат кога ще излезе Windows 10X! first appeared on Как се прави.]]>
https://www.kaksepravi.org/razrabotka-koyato-shte-raztroi-onezi-koito-pitat-za-windows-10x.html/feed 0
Виртуалните фонове се увеличават, за да се почувстват истински https://www.kaksepravi.org/virtualnite-fonove-se-uvelichavat-za-da-se-pochustvate-istinski.html https://www.kaksepravi.org/virtualnite-fonove-se-uvelichavat-za-da-se-pochustvate-istinski.html#respond Mon, 10 May 2021 05:19:28 +0000 https://www.kaksepravi.org/?p=10497 Какво е Zoom Immersive View, как да отворите Immersive View? Можете да създавате срещи, които се чувстват истински в Zoom. Какво е Zoom Immersive View , как да отворите Immersive View? Благодарение на новата актуализация, стартирана от приложението...

The post Виртуалните фонове се увеличават, за да се почувстват истински first appeared on Как се прави.]]>
Какво е Zoom Immersive View, как да отворите Immersive View? Можете да създавате срещи, които се чувстват истински в Zoom.

Какво е Zoom Immersive View , как да отворите Immersive View? Благодарение на новата актуализация, стартирана от приложението за видео чат Zoom, можете да създавате изображения за срещи, които се чувстват реални.

Прочети Още: Как да изключите покупките в приложения на iPhone?

Zoom въвежда функция за видео на заден план, наречена Immersive View, която кара видеообажданията да се чувстват по-скоро като офис среща . Компанията обяви тази функция на конференцията Zoomtopia миналата година , но вече е достъпна за безплатни и професионални акаунти, посещаващи срещи и уебинари.

Ако ви е писнало да гледате лицата на други хора в безкрайни повиквания за мащабиране, нов виртуален фон може да бъде полезен. Благодарение на новата функция, вашите колеги, приятели и членове на семейството са почти наложени на едно и също виртуално пространство, така че изглежда сякаш сте седнали един до друг. 

Функцията, наречена Immersive View, поставя до 25 участници в фона на срещата . Този външен вид позволява на групите да се чувстват заедно – дори във виртуална форма. 

Как да отворите Zoom Immersive View?

Може би се чудите как да включите функцията Zoom Immersive View . Можете да активирате тази функция, като следвате стъпките по-долу:

 1. Ако сте домакин на срещата или уебинара, започнете срещата за мащабиране. В горния десен ъгъл ще видите опцията за активиране на Immersive View. Кликнете върху Потапящ изглед. 
 2. Изберете една от сцените, които Zoom предоставя, за да включите участниците в срещата. Ще намерите сцени за групи до 25 души, както и изгледи за по-малки групи. Ако искате, можете също да качите свой собствен файл. 
 3. Участниците в срещата вече ще бъдат поставени в същия виртуален фон и ще се появяват така на всеки екран на участника. Домакините също могат да придвижват участниците около сцена и да преоразмеряват изображенията им. 

Ако вашата среща има повече от 25 участници, допълнителните хора ще бъдат показани като миниатюри над споделената сцена. Имайте предвид, че засега не е възможно да се организират срещи за повече от 25 души.

Приложението за видеочат, предпочитано от милиони хора както за бизнес, така и за общение, стана много популярно по време на епидемията. С възхода на  Zoom ,  понятия като Zoom умора , прекарване на часове във видео чат и  Zoom безпокойство също влязоха в живота ни.

Тъй като ваксините срещу COVID-19 се разпространяват в цялата страна, Zoom наскоро добави редица функции, които помагат да се подготвят работни места за бъдещи хибридни офиси .

The post Виртуалните фонове се увеличават, за да се почувстват истински first appeared on Как се прави.]]>
https://www.kaksepravi.org/virtualnite-fonove-se-uvelichavat-za-da-se-pochustvate-istinski.html/feed 0
Как да изключите покупките в приложения на iPhone? https://www.kaksepravi.org/kak-da-izkluchite-pokupkite-v-prilojenia-na-iphone.html https://www.kaksepravi.org/kak-da-izkluchite-pokupkite-v-prilojenia-na-iphone.html#respond Sun, 09 May 2021 17:00:47 +0000 https://www.kaksepravi.org/?p=10495 Изключете покупките в приложението на iPhone.Как да изключите покупките в приложения на iPhone, за да избегнете внезапно нарастващи телефонни сметки и сметки за кредитни карти?В това ръководство ще разгледаме по-отблизо как да изключите покупките...

The post Как да изключите покупките в приложения на iPhone? first appeared on Как се прави.]]>
Изключете покупките в приложението на iPhone.Как да изключите покупките в приложения на iPhone, за да избегнете внезапно нарастващи телефонни сметки и сметки за кредитни карти?В това ръководство ще разгледаме по-отблизо как да изключите покупките в приложения на iPhone.Но как да изключите покупките в приложения на iPhone и какви настройки трябва да направите? Ето всички любопитни подробности по темата!

Прочети Още: Как да решим проблема с iPhone и iPad без зареждане?

Ако наскоро сте изтеглили приложение или игра, вероятно сте видели, че има опция за покупка в приложение за много функции. Въпреки че повечето от нас могат да устоят на тези покупки, това е много различно, когато става въпрос за деца.

Освен това, ако имате информация за мобилно плащане или кредитна карта, дефинирана във вашия акаунт в iCloud, нещата стават много по-опасни. За щастие има лесен и точен метод за избягване на покупки в приложението. Ще ви кажем как можете да направите това точно по-долу.

Изключете покупките в приложението на iPhone

 • Влезте в приложението Настройки.
 • Докоснете раздела Време на екрана.
 • Щракнете върху менюто за съдържание и поверителност точно отдолу.
 • Активирайте полето за съдържание и поверителност в горната част.
 • След това натиснете раздела iTunes & App Store Покупки.
 • Щракнете върху бутона In-App Purchase на екрана, който се появява.
 • След това поставете отметка в квадратчето Не позволявай.

Можете да предотвратите покупки в приложения във всички приложения и игри, като изпълните стъпките по-горе в момента. Можете също да управлявате настройките за инсталиране на приложение и изтриване на приложения от същото меню. Ако искате да възстановите всичко, трябва да проверите опцията Разрешаване от това поле.

След като изпълните тези стъпки, нито вие, нито някой друг няма да можете да правите покупки в приложението. Ако не искате да деактивирате напълно покупките в приложението, можете вместо това да поискате парола. Ако никой не знае паролата ви, това също е ефективен метод за защита.

И така, какво мислите по темата в това ръководство? Предоставената тук информация работи ли за вас и достигнахте ли това, което търсите? Не забравяйте да споделите мнението си по темата с нас и другите ни читатели в раздела за коментари по-долу.

The post Как да изключите покупките в приложения на iPhone? first appeared on Как се прави.]]>
https://www.kaksepravi.org/kak-da-izkluchite-pokupkite-v-prilojenia-na-iphone.html/feed 0