Как да увеличите размера на текста в Google Chrome?

google,chrome,razmer,text

Браузърът на Google Chrome включва инструмент за мащабиране, където можете да увеличите целия уебсайт. Можете да използвате този инструмент на всички уеб страници, но когато увеличите уебсайт, всички други страници, до които имате достъп, също ще се увеличават. Така че тази функция не винаги работи добре. Как да увеличим размера на текста в Google Chrome в това ръководство ? Опитахме се да ви кажем.

Можете да използвате функцията за мащабиране на Chrome, за да четете текст на уебсайтовете.Въпреки това, когато използвате тази функция, ще увеличите мащаба на цялата страница, така че обектите и снимките на страницата да се изместят и да нарушат вида.Вместо това можете да използвате разширените настройки на шрифта като разширение на Chrome.Първо изтегляме разширението тук и го добавяме към Chrome.

Иконата на разширението ще бъде добавена в дясната страна на адресната лента. Кликнете с десния бутон върху бутона Опции.

Опциите на разширяването на разширени настройки на шрифта ви позволяват да промените размера на шрифта, както и да промените размера на шрифта. Ето три различни размера за персонализиране. Пропорционален размер на шрифта, размер на шрифтовете с фиксирана ширина и минимален размер на шрифта . След като промените желаните размери, можете да запазите настройките, като кликнете върху бутона Приложи настройки в долната част .

Настройките, които редактирате, се актуализират за всички уебсайтове, включително страниците с настройки на Chrome.

Забележка: Настройките, които използвате в тази функция, могат да доведат до припокриване на текста.Особено когато изберете много голям размер на шрифта, външният вид на страницата ще бъде изкривен, защото изображенията на страницата могат да се припокриват с текста.За да избегнете това, можете да изберете размерите в подходящите пропорции.Можете да използвате бутона Reset All Settings, за да възстановите настройките.

Подобни публикации

  1. Как да инсталирам iOS 15 Beta?
  2. Как да намеря продуктов ключ на Windows 10?
  3. Как да решим проблема с iPhone и iPad без зареждане?
  4. Как да измерим реалния капацитет на Powerbank?
  5. Как да изтрия акаунт в Google?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.