Приложения, които харчат най-много интернет



prilojenia koito harchat internet

Приложения, които изяждат най-много интернет

За да поддържаме използването на мобилни данни на по-ниско ниво, искахме да сте наясно с приложенията, които консумират най-много интернет. Ето подробностите! Скъпите интернет пакети у нас често ни карат да сме предпазливи. Ако искате да поддържате използването на интернет под контрол, за да защитите своя интернет пакет, ние сме тук със списък на приложенията, които консумират най-много интернет. И така , кои приложения консумират най-много интернет?

Както можете да си представите, базираните на видео и изображения мобилни приложения са приложенията с най-много използване на интернет. Поради тази причина ще бъде много полезно да актуализирате настройките си в такива приложения, за да пестите данни.
Кои са приложенията, които ядат най-много интернет?

TikTok: 1 GB / час
Instagram: 720 MB/час
YouTube: 300 MB/час
Netflix: 250 MB/час
Snapchat: 160 MB/час
Facebook: 160 MB/час
Spotify: 72 MB/час
Chrome: 60 MB/час

Измерванията са базирани на 360p резолюция в YouTube и ниска резолюция в Netflix. Трябва също да се напомни, че настройките за запазване на данни в тези приложения не са включени, докато данните се изчисляват. Крайното използване на данни може да варира в зависимост от вашето устройство и избраните от вас конфигурации на настройките.

1. TikTok

Използване на данни на час: 1 GB

TikTok, който се превърна в приложение, което много хора използват активно през деня, продължава да увеличава популярността си всеки ден. Въпреки това, сред приложенията, които използваме най-често днес, това е това с най-голямо потребление на данни на час. Когато прекарате 1 час в TikTok, вие използвате 1 GB данни.

Вредно ли е да оставяте компютъра включен за дълго време

2. Instagram

Използване на данни на час: 720 MB

Instagram, който всички обичаме да използваме, е буквално чудовище за данни. Ако искате да прекарате един час на тази платформа, трябва да пожертвате приблизително 720 MB интернет. Поради тази причина Instagram несъмнено се откроява сред най-важните приложения, на които трябва да обърнете внимание.

3. YouTube

Използване на данни на час: 300 MB

Разделителната способност, която избирате във видеоклиповете, които гледате в YouTube, пряко влияе върху използването на данни. От друга страна, за среден потребител потреблението на данни на YouTube на час при резолюция 360p може да се изчисли като приблизително 300 MB. Разбира се, не забравяйте да коригирате настройките на разделителната способност, за да консумирате по-малко данни.

4. Netflix

Използване на данни на час: 250 MB

Netflix налага ограничения на резолюцията върху използването на мобилни данни. Следователно, ако искате да гледате или изтеглите едночасов филм, трябва да пожертвате 250 MB от вашия интернет пакет. Това всъщност е много по-добър компромис от други приложения. Напомняме обаче, че тези данни са за ниска резолюция.

5. Snapchat

Използване на данни на час: 160 MB

Ако искате да сърфирате в Snapchat, някога популярната социална медийна платформа, ще изразходвате 160 MB данни на всеки час. На този етап, за да направите просто изчисление, гледането или качването на Snap ще изразходва средно 1 MB.

6. Фейсбук

Използване на данни на час: 160 MB

Ако обичате да гледате видеоклипове във Facebook, ще консумирате 160 MB данни по време на средно един час сърфиране. Ако приемем, че пропуснете видеоклиповете, тогава потреблението на данни на час ще бъде намалено наполовина, тоест до 80 MB. Накратко, изборът е ваш.

7. Spotify

Използване на данни на час: 72 MB

В зависимост от настройката за качество, която слушате, ще има консумация на данни от 43 MB на час при 96Kbps, 72 MB на час при 160Kbps и 144 MB на час при 320Kbps. Spotify ви позволява да избирате между тези три настройки и повечето потребители използват 160Kbps. Следователно може да мислите, че харчите 72 MB на час.

8 Хром (Chrome)

Използване на данни на час: 60 MB

Обикновено не е лесно да се определят стойностите на потреблението на данни в Chrome. Тъй като уебсайтовете, които разглеждате, ще бъдат основният фактор, който определя колко данни харчите. По време на смесен тест видяхме консумация на данни от около 60 MB за среден час на използване.

Стигнахме до края на този списък, който създадохме за вас. И така, кои приложения налагат консумация на данни на вашия смартфон? Не забравяйте да споделите вашите мнения по темата с нас и другите ни читатели в раздела за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Потребителите на Windows ще могат да пътуват във времето
  2. Shazam достигна функцията, която потребителите чакаха от години
  3. Проблем при VPN връзките спряха да работят в Microsoft Windows 11!
  4. Функция, която е налична в Google от години: достъпна за потребители на Microsoft!
  5. Оптимални програми за сваляне на видео без загуба на качество

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.