4 причини да преминете от Google Chrome към Mozilla Firefoxchrome,mozilla,browser

Google Chrome може да е най-големият уеб браузър на пазара, но това не означава, че той е правилният ви браузър. След като започнете да използвате Mozilla Firefox, може да се каже, че някога съм вярвал, че Chrome е най-добрият Moz. Според NetMarketShare, игнорирайки Internet Explorer (най-често използван в бизнес среда), Mozilla Firefox продължава да бъде най-големият конкурент на Chrome. През изминалата година пазарният дял на Firefox остана стабилен около 10% през 2018 година.

Не мислите ли, че е време да преминете от Chrome към Mozilla Firefox? Ето четири причини, които можем да ви убедим.

Firefox по-бързо и по-добър от Chrome

Всичко се промени с Firefox 57, известен още като Firefox Quantum. Mozilla казва, че Firefox Quantum работи два пъти по-бързо от предишната версия на Firefox и изисква 30% по-малко RAM от Chrome.

Но какво означава това на практика? Можете да отваряте повече раздели, без да забавяте. Уеб приложенията и уеб игрите се представят по-добре, особено в 3D игри. Самият браузър се зарежда при стартиране по-бързо и се чувства по-отзивчив в ежедневната употреба.

Но тези развития идват с голям недостатък. В теста за батерии през 2018 г. Microsoft показа, че скенерът Edge е с 60% по-дълъг от Firefox и с 20% по-дълъг от Chrome, когато възпроизвежда същото HD видео на същия лаптоп. С други думи, мощността на Firefox намалява живота на батерията.

Firefox наблюдава поверителността

През 2015 г. докладът на Mozilla потвърди убежденията на организацията:Има милиарди хора онлайн, но няма достатъчно прозрачност и контрол под формата на защита на сигурността и поверителността за потребители от корпорации, разработчици на приложения и правителства. Mozilla се фокусира върху влиянието върху важни проблеми на интернет здравето, като личния живот и сигурността

Едно нещо, което знаем, че е истина, е, че Google е огромна компания за събиране на данни. Google знае много за вас. Искате ли да знаете всеки аспект от навиците ви за сърфиране?

Firefox има уникални разширения

Chrome има много по-голяма колекция от разширения, но Firefox има уникални разширения, които не са достъпни за потребителите на Chrome, а някои от тези разширения са толкова добри, че няма да искате да напуснете Firefox след като сте ги преживели.

Най-добрият пример, който идва на ум, е разширението Tab Tree Style. Това разширение преобразува лентата с раздели в страничната лента и ви позволява да редактирате разделите, така че да могат да се превъртат по всяко време.

Това показва колко е неудобно, че никой друг браузър не може да направи това. (Vivaldi поддържа разделите в страничната лента, но не може да се редактира йерархично.)

Firefox може да прави всичко, което може да направи Chrome (предимно)

В края на деня разликите между Firefox и Chrome не са толкова видими. И двете могат да бъдат малко по-бързи или да използват по-малко батерия, но и двете са отлични по отношение на използваемостта. С други думи, всичко, което можете да направите в Chrome, вероятно е направено във Firefox. Ако не желаете да напуснете Chrome, не забравяйте, че двата браузъра имат по-общи черти от обикновено.

Подобни публикации

  1. Потребителите на Android казват, че GIF файловете от iPhone са повредени
  2. YouTube с нова функция Супер чат
  3. Instagram се срина ли? Потребителите имат проблеми с достъпа!
  4. Spotify направи уникална промяна в дизайна си: Как изглежда?
  5. Нова функция за изкуствен интелект, идваща в Windows 11

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.