8 основни заблуди относно правилното програмиране

Съществува влюбена илюзия и мит около изкуството на програмирането.Повечето хора смятат, че само висококвалифицирани, ентусиазирани или склонни към математиката са способни да правят програмиране и никога не търпят грешки.

В тази статия ще идентифицираме, анализираме и коригираме недоразуменията относно това да станете програмист . Ще служим като източник на облекчение за онези, които се чудят дали програмирането е кариерен път за тях.programa 2020, programirane 2020

1. Трябва да съм магистър по математика, за да уча езици на програмиране

Връзката между математиката и програмирането обърква хората. Хората, които проявяват голям интерес към кодирането, искат да чуят думите „да“ или „не“, които ще отговорят дали има връзка между програмиране и математика. Има връзка между математиката и програмирането, но тя обикновено не е необходима. Програмист прекарва по-голямата част от времето си за писане на код, а не да пише математически формули. Вашите знания по математика не са пряко пропорционални на вашите умения по програмиране.

Имате нужда от основна алгебра, за да решите проблеми, базирани на математика и алгоритъм, но трябва да запомните, че има приставки, които можете да приложите директно към вашия код, за да ви помогне да решите такива проблеми.

За да създадете нещо, което изисква усъвършенствани математически изчисления, физика или компютърна графика, определено трябва да овладеете част от познанията си по математика, но не е нужно да се притеснявате, в отрасъла има множество физически и графични решения.

2. Сигурно съм гений

Няма значение дали вашето ниво на интелигентност е 160 или 90. Програмирането не е свързано с биологични фактори. Ако сте направили няколко теста, за да определите нивото на IQ, трябва да знаете, че има много малък шанс да научите какво искате да правите или колко далеч можете да стигнете въз основа само на един тестов резултат.

Важното е да не постигате страхотни неща. Важно е нещата да се провалят отново и отново и да се поучите от грешките си. Почти всеки програмист преминава през тези етапи.

Всеки човек, който знае как да комуникира, може да се научи на програмиране, тъй като програмирането е език със собствен език и речник, а целта му е да ви помогне да общувате с машината, за да изпълните конкретна цел или действие, както се прави на всеки човек.

3. Трябва да прочетете университет, за да научите програмиране

Казват, че се нуждаете от истински майстор, който да ви води по пътя ви, за да можете да увеличите максимално уменията си за кодиране. Ако имате дълбок ентусиазъм към програмирането, можете да научите как да кодирате от нежни и експертни програмисти, без да изучавате университет.

Изберете нов курс на интерактивни сайтове за обучение като Codecademy или разгледайте учебното съдържание на уебсайтове като Nettuts + , който включва описания както в текстови, така и във видео формати . Имате проблем и искате директен отговор? Препълването на стекове и  Stackexchange ще бъдат най-добрият ви приятел в решаването на тези проблеми.

Не казваме, че университетите не ви дават никаква информация. Независимо от избрания от вас път, най-добре е да развиете способността си да научите самостоятелно, защото програмирането, за разлика от повечето отрасли, винаги се развива много бързо и само вие можете да решите дали ще продължите.

4. Бъдете възрастни, за да научите езици за програмиране

Родители, моля не използвайте възрастта им като извинение, за да попречите на децата ви да учат програмни езици. Обучението по програмиране няма възраст.

Има разлика между децата и възрастните в модела на обучение. Децата трябва да се учат по-визуално, защото визуалното им възприятие е подобрено. Scratch  и Alice са идеалният избор децата да се научат да програмират визуално. 

5. Трябва да се изучава само най-добрият език

Най-добрият език за програмиране ? Това е донякъде подвеждащо, защото най-добрият език, който можете да научите, е най-подходящ за текущата ви цел за работа или учене. С други думи, няма най-добрият език за програмиране, важното е какво искате да направите с него.

6. Езикът за изучаване и овладяване на програмиране отнема само седмици

Не вярвайте на тази легенда. Младите хора , които нетърпеливо участват в програмист приключение , мислят, че могат да се научат на програмиране за кратък период от време, но след кратък период от време, те спират да го програмират с голямо разочарование и се етикетират като талант.

Можете да прекарате седмици, за да научите програмиране, но са нужни години, за да овладеете програмирането. Програмирането изисква грижи и търпение, точно както рисуването. Малко от нещата, които сте направили в началото, може да са ви полезни, но ако продължите без да се отказвате, в крайна сметка можете да станете добър програмист. Трябва да се чувствате много по-добре при всеки неуспех, защото това е единственият начин да продължите.

7. Не мога да напиша толкова много код

Можете да се досетите повече или по-малко какво ще е човек, който е нов за програмиране, когато гледа изходния код на уебсайт. Страшно е! Можете да прецените колко поразителен е линейният код от 4000 за хора, които никога досега не са се срещали с кодиране. Когато обърнете внимание на кодовете, ще видите, че това са само куп кодове, които се състоят от повтарящи се изрази, методи и цикли.

Програмистите често използват наученото първоначално и към средата, за да вземат както прости, така и сложни решения. След като свикнете с програмирането, ще почувствате, че 10 000 реда код са детска игра. Ще ви изненада, когато видите, че програмирането е много пристрастяващо като игрите, които играете.

8. Програмирането е работата на мъжете, аз съм жена

Това може да е най-голямото извинение на списъка, защото когато погледнете историята, ще откриете, че големите и важни неща всъщност са жени. Жените винаги са били начело в списъка на влиятелните програмисти. Ето важните имена на програмирането:

  • Ада Ловелас беше първата програмистка в света.
  • Грейс Мъри Хопър разработи първия компилатор за езика за програмиране.
  • Адел Голдстийн създаде първия в света електронен цифров компютър.
  • Jean E. Sammet разработи езика за програмиране FORMAC, вариант на FORTRAN.
  • Мариса Майер беше една от най-старите програмисти в Google.

Въздействието на жените в областта на програмирането е ясно. Можем да дадем следния пример за този артикул: Мъжете са студени към парфюмерийната индустрия, защото интересът на жените е много по-доминиращ в тази индустрия, отколкото интереса на мъжете. Тъй като мъжете са доминиращи в програмирането, броят на жените програмисти е много малък. Това се дължи на фактори като социален и икономически натиск.

Не трябва да оставяте мисълта на никого да ви засяга, трябва да пристъпите директно към целта, която искате да постигнете.

Подобни публикации

  1. Новата актуализация на Windows 11 внася значителни промени в OneDrive
  2. Най-добрите безплатни офис програми за Windows
  3. Най-добрите безплатни програми за преобразуване на аудио формат за Windows
  4. Най-добрите безплатни програми видео резачки за Windows
  5. Най-добрите безплатни инструменти за деинсталиране на програми за Windows

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.