Не мога да се свържа AirPods с MacBookproblem pri svarzvane airpods macbook

AirPods не може да се свърже с MacBook Проблем и решение

AirPods, които предлагат различни изживявания на своите потребители, понякога не успяват да се свържат с MacBook. Ето проблем и решение на AirPods, които не могат да се свържат с MacBook!

AirPods на Apple се открояват със своето изживяване със слушалки. AirPods могат да се използват веднага щом бъдат извадени от кутията за зареждане. Може да се свързва с MacBook, както и с всички устройства на Apple. AirPods с автоматично стартиране; Работи, когато се постави в ухото, а звукът спира веднага, когато се извади.

Siri може да се активира чрез двукратно докосване на AirPods. Той също така е подобрен с много функции като регулиране на силата на звука, посоки, смяна на песни и търсене. Може да се използва дълго време с ниска мощност. AirPods, които радват своите потребители по отношение на хардуера, понякога може да имат проблем да не могат да се свържат с MacBook.

В нашата статия ще говорим защо AirPods не могат да бъдат свързани с MacBook и неговото решение. Ето подробностите!

Как да свържете AirPods към MacBook

Преди AirPods да могат да бъдат свързани към MacBook, първо трябва да се провери дали е инсталирана най-новата версия на macOS. AirPods никога няма да се свържат с MacBook, освен ако не е инсталирана най-новата версия на macOS.

За проблема „AirPods MacBook не се свързва“ трябва да следвате следните стъпки;

 • Докато AirPods са в кутията за слушалки, кутията трябва да се отвори и да се приближи до MacBook.
 • Натиснете и задръжте бутона за регулиране на гърба на кутията AirPods, докато индикаторът за състояние на слушалката мига в бяло. При друг метод бутонът за регулиране на гърба на кутията на AirPods трябва да бъде натиснат средно за пет секунди.
 • На MacBook изберете символа на ябълка в менюто, изберете системни предпочитания и след това щракнете върху Bluetooth.
 • За да свържете слушалките AirPods, в списъка с устройства се избира името на AirPods за свързване. След това, като щракнете върху иконата „Свързване“, се установява връзка с AirPods.

AirPods не могат да се свържат с MacBook Проблем и решения
Изберете системните предпочитания на менюто MacBook и след това раздела Bluetooth и потърсете AirPods, които да използвате. Ако има AirPods, които няма да се използват на MacBook, премахнете ги от списъка. За тази операция трябва да се щракне върху знака „X“, разположен от дясната страна на AirPods. След всички тези процеси се проверява дали AirPods са свързани отново с MacBook.

AirPods не могат да бъдат свързани към MacBook поради изброените по-долу причини;

 • Ако версията на MacBook macOS не е актуална
 • MacBook или AirPods са изтощени. Батерията на двете устройства може да се изтощи едновременно.
 • Ако Bluetooth е изключен
 • AirPods са свързани с MacBook, но не са настроени за използване и не са избрани като аудио устройство
 • AirPods не са готови за употреба
 • Твърде голямо разстояние между AirPods и MacBook

За да разрешите проблема с AirPods, които не могат да се свържат с MacBook, първо трябва да проверите дали най-новата версия на macOS на MacBook е актуална. Избрано е менюто System Preferences на MacBook. След това актуализацията може лесно да се провери, като щракнете върху актуализацията на софтуера през прозореца Системни предпочитания . Ако MacBook или AirPods са изтощени, те могат да бъдат заредени незабавно и свързани между двете устройства.

Дори ако едно устройство е изтощено, ще възникнат проблеми с връзката. Ако устройствата не могат да бъдат свързани поради изключен Bluetooth, Bluetooth трябва да бъде включен. Можете да разберете дали Bluetooth е включен, като отидете в системните предпочитания чрез менюто със символа на Apple и щракнете върху знака Bluetooth.

Въпреки че AirPods и MacBook са свързани помежду си, след като не са избрани като аудио устройство, връзката не може да бъде установена. В такива случаи AirPods трябва да бъдат изтрити от списъка с bluetooth на MacBook. След изтриването можете да изберете AirPods, които да използвате, като свържете AirPods към MacBook.

За да проверите дали AirPods са готови за свързване с MacBook, затворете полето AirPods. След като изчакате около 15 минути, кутията на AirPods се отваря. Бутонът за настройка на кутията се натиска за около 10 секунди. Ако бялата светлина за състоянието на кутията на AirPods мига, това означава, че AirPods са готови за свързване към MacBook. Ако има разстояние между двете устройства, ще възникне проблем с връзката. Поради тази причина двете устройства трябва да се приближат и да се свържат отново едно с друго.

Ако все още имате проблем с връзката, въпреки че сте следвали точките, споменати по-горе, трябва да влезете в помощния прозорец на MacBook и да следвате стъпките там. Ако проблемът продължава, не забравяйте да потърсите автентичността на AirPods. Чрез проверка на серийния номер на AirPods от Apple става ясно дали са оригинални или не.

Ако информацията за AirPods бъде намерена при търсене по сериен номер, значи е оригинална. Въпреки това, ако няма информация за AirPods, за съжаление не е възможно да се говори за оригиналност. И накрая, опитахте всички инструкции, които споменахме, но ако все още имате проблеми с връзката, можете да нулирате AirPods.

Подобни публикации

 1. Стана ясна цената на iPhone SE 4, който ще разтърси пазара на смартфони!
 2. Asus Rog съюзник
 3. Проблемът в iOS 17.5 създаде бъркотия в iPhone
 4. Как да използвам ChatGPT в WhatsApp?
 5. Как се прави грис

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.