Планът на Apple за твърдотелни ключове за iPhone 15 може да е обреченapple iphone 15 butoni

Планът на Apple за твърдотелни ключове за iPhone 15 може да е обречен

Планираше се Apple да премине към твърдотелни ключове със серията iPhone 15, но нов доклад разкрива, че този план е отложен. Беше предложено безброй пъти, че iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max ще се доставят със твърдотелни ключове и Apple ще се отърве от физическите бутони от двете страни. За съжаление, последният доклад гласи, че поради неразрешени технически проблеми, компанията няма друг избор освен да се върне към физическите ключове.

В публикуван доклад Ming-Chi Kuo изчислява, че и двата модела „Pro“ в момента са във фазата на тестване за инженерна проверка на EVT, известна още като фаза преди масово производство, но с препятствията в развитието на Apple, които принуждават технологичния гигант да се откаже от ключовете в твърдо състояние вместо физически ключове. Куо твърди, че връщането на физическите ключове на iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max ще опрости процеса на разработка и тестване.

„Последните ми изследвания показват, че поради технически проблеми, които не могат да бъдат решени преди масовото производство, и двата модела iPhone 15 Pro от висок клас (Pro и Pro Max) ще изоставят стриктно следвания дизайн на ключовете в твърдо състояние и ще се върнат към традиционния физически ключ дизайн.“

Доставчиците на Apple ще бъдат силно засегнати от това решение

Доставчиците на Apple, AAC Technologies , които имат задачата да осигурят единиците Cirrus Logic и Taptic Engine , вероятно ще претърпят значителна загуба на бизнес поради тази неуспех. Luxshare , друг доставчик на Taptic Engineer, също се казва, че ще загуби бизнес с преминаването на Apple към физически ключове, но AAC Technologies ще бъде най-засегнатата от двете.

В обобщение беше казано, че iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max ще се доставят с три единици Taptic Engine, както и микропроцесор с ниска мощност, който може да изпълнява различни функции. Тези модели iPhone от висок клас ще загубят много функционалност, ако Apple се върне към физически клавиши за сила на звука и захранване. Тези полупроводникови ключове ще осигурят същата тактилна обратна връзка като физическите клавиши и според слуховете ще работят перфектно, ако носите ръкавици или имате калъф, прикрепен към всеки „Pro“ модел.

Подобни публикации

  1. Характеристики на OPPO Reno 12 Series
  2. Характеристики на Google Pixel 9 Pro XL
  3. Нова функция на iOS 18 ще направи Siri излишна!
  4. 16 GB RAM и 6000 mAh батерия: Представен Vivo Y28 4G
  5. Характеристики и цена на Xiaomi Mix Fold 4

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.