Функции разработени от WhatsApp, за да останете в безопасност

whatsapp sigurnost funkcii

WhatsApp , една от най-големите услуги за незабавни съобщения в света, има приблизително един милиард активни потребители. Тъй като WhatsApp е напълно безплатен за използване, той не се използва само от обикновените потребители. Речи, снимки и други данни винаги ще бъдат изложени на риск, но ако станете осъзнат потребител на WhatsApp, можете да бъдете защитени от такива заплахи.

За да останете в безопасност, трябва да се обърнете към функциите, разработени от WhatsApp . В тази статия сме споделили с вас функциите, разработени от WhatsApp, за да сте в безопасност. Ето функциите, които WhatsApp е разработил, за да ви предпази !

1. Избягвайте проследяване на движенията

С тази опция, която WhatsApp предлага на своите потребители, можете да им попречите да виждат кога сте били последно активни и да зададете кой може да гледа снимката на потребителския ви профил. Ако „Всички“ са избрани за последно видяно, когато сте били за последно активни, той може да бъде видян от всички, ако е избран „Моите контакти“ , той може да бъде показан само от хората в списъка ви с контакти и ако е избран „Никой“ , той не може да бъде гледан от никого.

Снимката на потребителския ви профил се намира точно под опцията „Последно видяно“ . Вашите опции тук са същите като горните опции. Ако искате да ги промените, първо отворете WhatsApp и отидете на настройки. Тук натиснете текста „Акаунт“. На страницата, която се отваря, натиснете текста „Поверителност“. Този раздел включва „Последно виждане“, „Снимка на потребителския профил“, „За мен“, „Състояние“, „Прочетете информация“, „Групи“ и „Блокирани хора“.

 • Последно виждане: Това ви помага да изберете кой да вижда кога за последно сте били активни в WhatsApp.
 • Снимка на профила: Това ви помага да промените кой ще гледа вашата снимка на потребителския профил в WhatsApp.
 • About Me: Това ви помага да зададете кой ще преглежда секцията About Me .
 • Разписка за четене: Когато тази опция е активна, съобщенията се препращат на другата страна, която четете. Когато тази опция не е активна, не можете нито да научите, че съобщенията на вашата страна са прочетени, нито можете да научите, че някой друг е чел вашето съобщение. Тази функция не е достъпна за групи. В групи прочетените разписки се предават на всички.
 • Групи: Това ви помага да изберете кой може да ви добави в групи като участник.
 • Блокирани контакти: В този раздел ще видите блокираните контакти в WhatsApp.

2. Освобождаване от обидни хора

Понякога може да има нежелани ситуации и може да се наложи да се отървете от някого. В този случай можете да блокирате потребители, с които не искате да взаимодействате.

Полезно е да помислите два пъти, когато изпращате нещо на някого от WhatsApp , защото когато потребителят изпрати снимка, видео или друг файл, получателят получава копие от него. Според WhatsApp данните не се запазват в базата данни за ваша сигурност.

3. Подаване на сигнал за проблем

Ако имате проблем с WhatsApp , можете да го съобщите на WhatsApp, за да получите решение.

4. Отчитане и предотвратяване на спам

Докладването на спам всъщност е функция, която WhatsApp включва в приложението за отчитане на спам акаунти от потребителите. Ако въпросният акаунт нарушава Общите условия на WhatsApp, WhatsApp може да забрани акаунта без никакво уведомление.

Подобни публикации

 1. Идва нова актуализация за реакциите на емоджи WhatsApp
 2. Microsoft обявява серия от иновации, идващи в Windows 11 Store
 3. Идва ограничение на историите в Instagram
 4. Методи за кражба на акаунт в Instagram: Внимавайте!
 5. Новото видео на НАСА показва как черна дупка е погълнала звезда

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.