Какво представляват злонамерените реклами и как да ги предотвратите?

Знаете ли, че злонамерената реклама може да изглежда точно както обикновената? Киберпрестъпниците търсят нови начини да навредят на собствениците на уебсайтове и посетителите на уебсайта и непрекъснато правят подобрения на зловредния софтуер.

Една от най-разпространените тактики, използвани от киберпрестъпниците, са злонамерените реклами. Посетителите, които изтеглят злонамерен софтуер, който се е превърнал във форма на реклама, могат да имат големи последици за репутацията на уебсайта Ви. Киберпрестъпниците поставят злонамерени кодове в тези реклами и ги разпространяват чрез рекламни мрежи.

Доста лесно е потребителите да станат жертва на тези злонамерени реклами. Тъй като тези реклами имат същия вид като обикновените, те могат да преминат проверки за сигурност. Когато някой кликне върху злонамерена реклама, се стартира изтегляне и желаният вирус се поставя на компютъра на потребителя.

Как злонамерените реклами могат да засегнат бизнеса

Зловредните реклами засягат малкия бизнес по различни начини. Служителите могат случайно да изтеглят злонамерен софтуер на компютрите на компанията, така че киберпрестъпниците да имат достъп до критични данни. Подобна атака може да има сериозни последици.

Клиентите могат да кликнат върху злонамерена реклама на вашия уебсайт и да заразят компютъра си с вируси. Наличието на такъв тип злонамерена реклама на уебсайта Ви може да подкопае репутацията на вашия бизнес, като намали доверието на клиентите във вашия бизнес.

Какво може да се направи, за да се защити бизнеса от злонамерена реклама?zabranqvane na reklami

Зловредните реклами са много често срещани в наши дни. Затова трябва да вземете всички необходими предпазни мерки, за да защитите вашия уебсайт и посетители. Предложенията по-долу могат да ви помогнат да защитите вашия уебсайт и посетители.

1. Изберете внимателно рекламните мрежи

Когато избирате рекламна мрежа , помислете само за водещите и сертифицирани от Google опции. За да определите дали рекламната мрежа, която преглеждате, е надеждна, можете да прегледате списъка с клиенти на рекламната мрежа или уебсайтовете, които поддържа.

2. Прилагайте CSP (Политика за защита на съдържанието)

CSP може да контролира кои домейни могат да съдържат съдържание на вашия уебсайт. Предотвратява пускането на неоторизирани скриптове. Това не позволява на потребителите несъзнателно да изтеглят злонамерен софтуер от вашия уебсайт. Ръководството на Google , какво представлява CSP и може да ви помогне да научите как да кандидатствате.

3. Повишаване на информираността на вашите служители относно сигурността и информираността

Киберпрестъпниците са високо експерти в идентифицирането на слабостите на хората. Най-малкият недостатък на вашите служители може да доведе до големи проблеми за вашия бизнес. Ако повишите информираността на служителите си за сигурност и информираност , можете да предотвратите бъдещи атаки.

4. Използвайте антивирусен софтуер

Може да е трудно да се разграничат злонамерените реклами и обикновените реклами, но още по-трудно е да намерите и премахнете злонамерени реклами. Използването на добър антивирусен софтуер е чудесен начин да защитите уебсайта си и посетителите, преди да възникнат щети.

За предотвратяване на атаки на злонамерен софтуер и определяне на използването на антивирусен софтуер . Уверете се, че операционната система е актуална. Също така е добра идея да инсталирате софтуер за блокиране на реклами на компютрите на компанията, за да сведете до минимум риска служителите да кликнат върху злонамерени реклами.

Подобни публикации

  1. Apple се съгласи с LG за предна камера на iPhone 14
  2. Qualcomm обявява процесор Snapdragon 8 Plus Gen 1
  3. Как да регистрираш Kaufland Card
  4. Най-добрите препоръки за Bluetooth слушалки – 2022 г
  5. Как да изтрия историята на търсенето в Instagram?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.