Как да коригирам проблема с прегряването на Android?

store galaxy

Какви са решенията за проблема с прегряване на Android? Ето какво трябва да се направи, за да се отстрани проблема, който може да възникне на смартфон или таблет!

Как да коригирам проблема с прегряването на Android ? Има много методи, които могат да се приложат за отстраняване на проблема, с който често се сблъскват потребителите на телефони. Методите, които сме включили в тази статия, могат да помогнат за решаването на проблема с отоплението.

Особено по време на някои процеси, които изискват интензивна процесорна мощност, смартфонът или таблетът може да се загреят, но ако това ви се случва често по всяко време и ако имате проблеми със замръзване и заекване, можем да говорим за съществуване на необичайна ситуация.

На основно ниво можем да говорим за много различни фактори, които могат да причинят загряване на смартфон или таблет, и всички тези фактори, големи и малки, могат да бъдат по-важни, отколкото сте очаквали. В тази статия ще разгледаме методите, които могат да бъдат приложени към проблема с прегряването на телефона .

Решения на проблеми с прегряване на Android

 • Проверете приложения и игри
 • Сканиране за вируси
 • Проблеми с батерията или адаптера за зареждане
 • Не използвайте камерата за дълго време
 • Уверете се, че кутията не блокира въздухозаборниците
 • Високотемпературна среда

Решенията на проблема с отоплението на смартфона или таблета се състоят от методите по-горе. Можете да намерите подробна информация за тези методи по-долу.

Прочети Още: Как да активираме услугата „Кой ме търси“ Yettel?

 

1. Проверете Приложения и игри

Ако играете игри с висока графична производителност, особено ако го правите дълго време, устройството ви неизбежно ще се нагорещи. Подобна ситуация се отнася и за приложения, които изискват висока мощност на обработка, като видео редактори. В такива случаи, ако прегряването е привлякло вниманието ви, трябва да помислите за почивка за известно време.

2. Сканирайте за вируси

Ако не използвате стандартен софтуер или имате бета версия, различни проблеми в софтуера може да смущават стабилизирането на устройството. В такива случаи трябва да помислите за преминаване към стабилната стандартна версия на устройството. Ако вече правите това, е възможно да подозирате вируси.

Ако вашият смартфон е заразен с вирус, можете да го сканирате с антивирусно приложение. Антивирусните приложения откриват и премахват зловреден софтуер от устройството. Ако проблемът с прегряването на телефона е причинен от зловреден софтуер, заразяващ устройството, тогава проблемът ви ще бъде разрешен, ако следвате тази стъпка.

3. Проблеми с батерията или адаптера за зареждане

Ако смартфонът, който използвате, се зарежда с адаптер за бързо зареждане, от време на време ще изпитвате проблеми с нагряването. Ако това ви притеснява, може да помислите за закупуване на по-бавен адаптер за зареждане, но преди това разгледайте нашата статия по-долу.

Ако проблемът не е свързан с адаптера за зареждане, тогава може да мислите, че има проблем и с вашата батерия. На този етап опитайте всички стъпки в тази статия и ако проблемът продължава, свържете се с техническа служба.

4. Не използвайте камерата за дълго време

Предполагам, че не е изненадващо, че използването на камерата за дълго време също може да причини проблеми с прегряване. Заснемането на висококачествени видеоклипове изисква висока мощност на обработка, което може да доведе до претоварване и прегряване на вашето устройство. В такива случаи, ако усетите затопляне, направете почивка.

5. Уверете се, че кутията не блокира въздухозаборниците

Може да е изненадващо, но калъфите, които използвате, също могат да причинят загряване на устройството ви. Ако калъфът обвива устройството твърде плътно, може да имате различни проблеми с нагряването. В такива случаи може да помислите да не носите калъф или да използвате лицензиран калъф. Нашият съвет е да проверите случая си веднъж.

6. Високотемпературна среда

Точно както ставаме горещи и потни в гореща среда, същото важи и за нашите смартфони или таблети. Използването на вашия смартфон в гореща среда води до по-лесното му прегряване. За да избегнете подобни ситуации, не пренебрегвайте да проверите температурата на околната среда, в която се намирате.

В списъка по-горе сме изброили решенията за проблема с прегряването на Android.Ако сте решили този много досаден проблем с различен метод, не забравяйте да го споделите чрез раздела за коментари по-долу.

Подобни публикации

 1. Как да прехвърля WhatsApp от Android на iPhone 14?
 2. Как да зададете местоположение? Споделяне на местоположение в WhatsApp и Messenger
 3. Как да коригирам грешката на Instagram е спрял?
 4. Как да оценим данните на Excel?
 5. Как да създадете силна и сигурна парола?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.