Как да коригирам проблема с прегряването на Android?store galaxy

Какви са решенията за проблема с прегряване на Android? Ето какво трябва да се направи, за да се отстрани проблема, който може да възникне на смартфон или таблет!

Как да коригирам проблема с прегряването на Android ? Има много методи, които могат да се приложат за отстраняване на проблема, с който често се сблъскват потребителите на телефони. Методите, които сме включили в тази статия, могат да помогнат за решаването на проблема с отоплението.

Особено по време на някои процеси, които изискват интензивна процесорна мощност, смартфонът или таблетът може да се загреят, но ако това ви се случва често по всяко време и ако имате проблеми със замръзване и заекване, можем да говорим за съществуване на необичайна ситуация.

На основно ниво можем да говорим за много различни фактори, които могат да причинят загряване на смартфон или таблет, и всички тези фактори, големи и малки, могат да бъдат по-важни, отколкото сте очаквали. В тази статия ще разгледаме методите, които могат да бъдат приложени към проблема с прегряването на телефона .

Решения на проблеми с прегряване на Android

 • Проверете приложения и игри
 • Сканиране за вируси
 • Проблеми с батерията или адаптера за зареждане
 • Не използвайте камерата за дълго време
 • Уверете се, че кутията не блокира въздухозаборниците
 • Високотемпературна среда

Решенията на проблема с отоплението на смартфона или таблета се състоят от методите по-горе. Можете да намерите подробна информация за тези методи по-долу.

Прочети Още: Как да активираме услугата „Кой ме търси“ Yettel?

 

1. Проверете Приложения и игри

Ако играете игри с висока графична производителност, особено ако го правите дълго време, устройството ви неизбежно ще се нагорещи. Подобна ситуация се отнася и за приложения, които изискват висока мощност на обработка, като видео редактори. В такива случаи, ако прегряването е привлякло вниманието ви, трябва да помислите за почивка за известно време.

2. Сканирайте за вируси

Ако не използвате стандартен софтуер или имате бета версия, различни проблеми в софтуера може да смущават стабилизирането на устройството. В такива случаи трябва да помислите за преминаване към стабилната стандартна версия на устройството. Ако вече правите това, е възможно да подозирате вируси.

Ако вашият смартфон е заразен с вирус, можете да го сканирате с антивирусно приложение. Антивирусните приложения откриват и премахват зловреден софтуер от устройството. Ако проблемът с прегряването на телефона е причинен от зловреден софтуер, заразяващ устройството, тогава проблемът ви ще бъде разрешен, ако следвате тази стъпка.

3. Проблеми с батерията или адаптера за зареждане

Ако смартфонът, който използвате, се зарежда с адаптер за бързо зареждане, от време на време ще изпитвате проблеми с нагряването. Ако това ви притеснява, може да помислите за закупуване на по-бавен адаптер за зареждане, но преди това разгледайте нашата статия по-долу.

Ако проблемът не е свързан с адаптера за зареждане, тогава може да мислите, че има проблем и с вашата батерия. На този етап опитайте всички стъпки в тази статия и ако проблемът продължава, свържете се с техническа служба.

4. Не използвайте камерата за дълго време

Предполагам, че не е изненадващо, че използването на камерата за дълго време също може да причини проблеми с прегряване. Заснемането на висококачествени видеоклипове изисква висока мощност на обработка, което може да доведе до претоварване и прегряване на вашето устройство. В такива случаи, ако усетите затопляне, направете почивка.

5. Уверете се, че кутията не блокира въздухозаборниците

Може да е изненадващо, но калъфите, които използвате, също могат да причинят загряване на устройството ви. Ако калъфът обвива устройството твърде плътно, може да имате различни проблеми с нагряването. В такива случаи може да помислите да не носите калъф или да използвате лицензиран калъф. Нашият съвет е да проверите случая си веднъж.

6. Високотемпературна среда

Точно както ставаме горещи и потни в гореща среда, същото важи и за нашите смартфони или таблети. Използването на вашия смартфон в гореща среда води до по-лесното му прегряване. За да избегнете подобни ситуации, не пренебрегвайте да проверите температурата на околната среда, в която се намирате.

В списъка по-горе сме изброили решенията за проблема с прегряването на Android.Ако сте решили този много досаден проблем с различен метод, не забравяйте да го споделите чрез раздела за коментари по-долу.

Подобни публикации

 1. Как да излезете от Google акаунт на Android?
 2. Как да се откажа от Телеграм Премиум?
 3. Как да нулирате Instagram Explore?
 4. Какво е Android Studio и как да го използвате?
 5. Как да нулирате PS4 и PS5 до фабричните настройки?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.