Как да направите екранна снимка на телефон?kak da napravite ekranna snimka na telefon

Как да направите екранна снимка на телефон с Android?

Независимо дали става дума за текстово съобщение, уебсайт или публикация в социални медии, които са важни за вас, няма нищо по-различно от възможността да направите екранна снимка, за да я заснемете и споделите. Има много начини да направите това обаче, така че е важно да знаете вашите възможности, преди да направите тази екранна снимка.

Най-често срещаният начин да направите екранна снимка на телефон с Android е чрез едновременно натискане на бутоните за захранване и намаляване на звука. Повечето телефони поставят тези бутони от дясната страна на телефона (вижте изображението), но те могат да бъдат поставени и на други места в зависимост от вашето устройство.

Някои телефони, като устройствата Google Pixel и Samsung Galaxy, имат различен метод за правене на екранна снимка, който изисква по-малко натискане на бутони. На тези телефони екранът, който заснемате, ще мига и ще чуете звук от затвора на камерата, преди приложението да направи екранна снимка.

Ако не искате да направите екранна снимка чрез натискане на бутоните, можете да активирате специален жест, който ви позволява да направите бърза снимка с дланта си. Този жест по същество карате нарязва екрана чрез плъзгане на ръката ви от един ръб към друг – отляво надясно или обратно – и е полезен за бързо заснемане на екранна снимка на която и да е част от екрана.

За да активирате тази функция, отворете менюто с настройки в чекмеджето с приложения на телефона и докоснете „Бързи жестове“. Оттам потърсете „Екранна снимка с три пръста“ и след това го включете, за да го активирате.

Това е чудесен начин бързо да направите екранна снимка на която и да е част от екрана и е достъпен за повечето смартфони със сензорен екран. Това също е добър начин да избегнете случайно докосване на бутона Начало, което понякога е трудно да направите, когато се опитвате да вземете екранна снимка.

Друг популярен начин да направите екранна снимка на устройство с Android е да използвате вградената функция за запис на екрана. Няколко производители, включително HTC и OnePlus, предлагат и тази опция, въпреки че не всички я имат активирана по подразбиране.

Има и няколко други метода за правене на екранна снимка на телефон с Android, но всички те са лесни за изпълнение и не изискват допълнителен софтуер или хардуер, за да ги използвате. Най-често срещаният е да натиснете едновременно бутоните за захранване и намаляване на силата на звука, но ако това не работи или искате да сте малко по-креативни с вашите екранни снимки, ето някои други опции:

Активирайте превъртаща екранна снимка на смартфон Samsung

Ако имате устройство Galaxy, можете да правите дълги, превъртащи се екранни снимки, като докоснете бутона „Scroll capture“, намиращ се в анимираната лента с менюта Smart capture на екрана на вашия телефон. Всеки път, когато правите обикновена екранна снимка с този бутон, екранната снимка ще включва и миниатюра на областта под първоначалното ви заснемане.

Тази функция е особено полезна, ако правите екранни снимки за проект или друга задача, която ще изисква повече от една екранна снимка на един и същи екран. Това е чудесен начин да спестите място в паметта на телефона си, като съедините няколко изображения.

Подобни публикации

  1. Как да изтрия акаунт в Instagram? Връзка за постоянно закриване на акаунт
  2. Как iPad Pro ще издържи на сгъване?
  3. Как се прави скрийншот на лаптоп?
  4. Телеграм не изпраща смс код? Проблем и Решение в лесни стъпки
  5. Как да активирам електронен ваучер за храна? Е – Voucher

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.