Как да разберем, че телефонът ни е заразен с вирус в Android и Как да почистим вируса?В тази публикация в блога ще се опитаме да отговорим на въпросите, които потребителите на телефони с Android често питат за сигурността. Ще обсъдим какво можете да направите, за да защитите данните си като крайни потребители, тъй като това е отдавна, откакто производителите пускат кръпки за сигурност – актуализации. В същото време „Как да разбера дали един телефон с Android е заразен с вирус?“, „Как да чистим телефон с Android?“ „Коя програма за почистване на вируси трябва да инсталирам на телефона си с Android?“ „Как трябва да се настроят настройките за сигурност на телефона с Android?“

Не чакайте Android телефонa ви да получи актуализации на софтуер!


Android е най-широко използваната мобилна операционна система в света и е система, която е по-отворена за заплаха за сигурността от iOS. Наскоро чухме уязвимостите на Apple за сигурността както на мобилните, така и на настолните платформи, но Apple или освобождава актуализация на защитата или споделя статия за решението. Още по-красиви; Тъй като софтуерът е едно име в софтуера, актуализирането се предлага цял ден по целия свят. Това не е така в предната част на Android. Независимо от нивото на уязвимостта на сигурността, по-голямата част от производителите не считат сигурността на потребителите. Флагманът на този производител гарантира, че получавате актуализацията, дори ако използвате телефона си. От вас зависи да разберете мерките за сигурност в този момент. Знаете ли как да защитите устройството си като краен потребител, какво да направите в случай на евентуално хакерство или вирусна инфекция? Ако сте отговорили с „Да“ като нов потребител на непроведен телефон с Android, ви препоръчваме да продължите да четете статията.

За да избегнете Внимание: „вирусна инфекция на Android телефон“ .

  • Първо, искам да говоря за това, което трябва да бъдете внимателни, за да предотвратите появата на вирус на вашия телефон с Android. Просто използвайте Google Play Магазин или Amazon Appstore, за да изтегляте приложения и игри. Ако не използвате софтуера на трета страна от страна на Apple, устройството ви има един канал с jailbreak: App Store.
  • Можете обаче да инсталирате приложения или игри на телефона си, като намерите инсталационните файлове .apk отстрани на магазина. Обърнете внимание на избора на източника. Бъдете наясно с какво гледате и откъде кликвате. Докосването на неподходяща връзка може да ви отведе до сайт с копие, започващо да действа в задната платка.
  • Деактивирайте опцията Инсталирай от неизвестни източници в настройките на телефона си.
  • Уверете се, че сте използвали поне една от опциите за сигурност на вашия телефон (PIN, пръстов отпечатък, парола, лице или сканиране на ириса).
  • Отворете Настройки – Актуализиране на софтуера и проверете за актуализации. изтеглите актуализацията на софтуера, ако има такава. И накрая, използвайте антивирусно приложение, което предлага цялостна защита, която постоянно се актуализира. Моят съвет; Kaspersky Internet Security. (Можете да разгледате списъка ни за безплатни антивирусни приложения за Android.)

Как да разберете, че телефонът ви с Android е заразена с вирусна инфекция?

Ако възприемете това значение, устройството ви е много малко вероятно да бъде опровергано. Но ако някой по някакъв начин получи вирус или ще го прогоня, ще говоря за това как ще го разбереш. Ако не се случи, това е очевидно вредно фалшиво изскачащи прозорци и реклами, прекомерно забавяне на устройството, необяснимо използване на данни, сривове, нежелани притурки на приспособления за приложения, прекомерна консумация на батерия, подписване на вашия телефон с Android или съседен вирус. Ако сте срещнали изскачащ прозорец, който е един от признаците на вирусна инфекция, натиснете клавиша за начален екран, вместо да се опитвате да го изключите и да изключите всички изпълнявани приложения.


Изскачащите реклами, които задържат антивирусната защита, за да купят или кликват върху нещо, което е вредно, са един от признаците, че сте заразили телефона си с Android и може да бъде изключен, но фона може да се случи и без ваше знание. Ефективният вирус може сериозно да влоши производителността на вашето устройство, да наруши използването на вашите данни чрез изпращане на текстови съобщения до вашия конкретен номер или чрез прехвърляне на информация от вашето устройство. Погледнете използването на мобилни данни в менюто Настройки – връзки – меню „Използване на данни“, за да видите дали има приложение, което използва мобилни данни в прекалено големи количества. Ако срещнете приложение, което консумира повече данни от нормалното, тогава има нещо, което няма да работи.

И накрая, тъй като злонамереният софтуер или кийлогърите имат способността значително да увеличат данните, източника и консумацията на батерията, е полезно да наблюдавате използването на батерията. Под меню Настройки – Батерия – Използване на батерията можете да видите кое приложение харчи за покера. На тази страница ще се появят приложения, които консумират значителни количества хапчета. Сред тях, ако имате приложение, за което никога не сте чували, сте придобили вируса.

Как да почистите заразния вирус на телефона си с Android?

В обобщение, ако срещате злонамерени изскачащи реклами, които непрекъснато обръщат телефона ви с Android, имате нова покупка и силна батерия, но телефонът ви работи много бързо или ако питате „Откъде идва това приложение?“ С ефективно антивирусно приложение можете да се възползвате от пълно сканиране на телефона си. Има антивирусни приложения в Google Play, които вършат много добра работа като Kaspersky Internet Security, MalwareBytes и Avast Mobile Security.

1. Ако виждате приложение, което не сте инсталирали на телефона си, което консумира пиле бързо или се опитва да завърши мобилния ви интернет пакет, е добре да премахнете нежеланите приложения / приложения от „Настройки – Приложения – Application Manager“.

2. Като последна възможност, можете да възстановите фабричните настройки на телефона. След като архивирате снимките, видеоклиповете и съобщенията си, отворете Настройки – Архивиране и нулиране (не е налице, ако нямате резервно копие) – Възстановяване – Възстановяване на фабричните настройки. Не забравяйте, че това ще изтрие всичко от вашето устройство.

Подобни публикации

  1. iMac не се включва! Проблем и решение
  2. Как да отворите Mac DMG файл на Windows?
  3. Как да създадете планирани публикации във Facebook?
  4. Как да стартирате няколко програми едновременно в Windows?
  5. Регистрация в Тиндер

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.