Kак се прави backup на windows 8

Kак се прави backup на windows 8

За да започнете да направите това, просто въведете История на файла от Windows 8 началния екран и изберете „Настройки“ (Settings). Натиснете върху „Файл“ (File) История.От тук можете да изберете местоположение за съхранение на вашите автоматичен бекъп.Както при всяко архивиране, това е добра идея за да използвате външен или мрежово устройство вместо основен твърд диск на вашия компютър, в случай, че системата престава да реагира.

1). В действителност, включете USB диск в Windows 8, панел уведомление ще се появи и ще ви пита как искате да го използвате.Изберете „Конфигуриране на това устройство за архивиране? История на файла“.
2). Това ще отвори „Изберете“ Select диск File История на диалога, и всичко, което трябва да направите е да натиснете OK.Основната диалоговa История на файла ще се покаже, със зелена марка последвано от текста „История на файла е включен“. Можете да го изключите с бутона в долната част на диалоговия прозорец.
3). Имате няколко варианта за това как ще работи тази функция.Можете да промените диск гръб и да изключват папки от които се архивират.По подразбиране, File История спестява снимки на всички файлове в библиотеки, Контакти, любими, SkyDrive, както и на работния ви плот.Това има смисъл, но може да се наложи подпапките не искат да бъдат включени в архива.Едно нещо, което намирам за малко озадачаващо е, че не можете да добавите някакъв стар папка, която искате? Тя трябва да бъде в една от тези основни папки.Разбира се, винаги можете да добавите всяка папка в библиотека, така че това е начин около проблема ви.
4). Можете да получите още по-финна, като изберете от Разширени настройки Advanced Settings.Тук можете да изберете колко често искате да архивирате файловете: По подразбиране се приема веднъж на час, но можеш да избереш от всеки 10 минути дневно.Можете също да зададете колко дисково пространство.От 2 на сто до 20 процента.
5). Друга полезна опция е възможността да зададете колко дълго искате системата да се запази архивирани файлове.По подразбиране е „завинаги“ , но можете да направите резервни копия за след 1 месец, 3 месеца, 6 месеца,до 9 месеца.

Възстановяване Versions

Повечето хора просто искат да не липсва файлове и версии назад.За да направите това, можете просто да отворите диалоговия прозорец File История (можете да го направите, като напишете File история в началния екран) и изберете „Възстановяване на лични файлове“. Това ще покаже всички обхванати папки? Контакти, документи, и така нататък.Можете да възстановите цели папки или отделни файлове, ако навлезете в папки.Големият зелен кръгла стрелка ще ги върна на първоначалното си място, но можете да изберете и „Върни“ от контекстното меню или от меню Настройки ориентира към укажете целевата папка за възстановените файлове.

6). В близост до зелената стрелка кръгови са напред и назад бутони, които ви позволяват да изберете предишна и следваща записани версии.Ако щракнете върху бутона за връщане назад, дори изтрити файлове ще ви се появят на разположение за възстановяване.Можете да стигнете до диалоговия прозорец File История за възстановяване на предишните версии чрез Windows Explorer.С панделка комплект за Home, натиснете бутона история, в дъното на втората до последната колона отдясно.Ако направите това с избрания файл, вие ще бъдете в състояние да се върне към версии на точно този файл в противен случай, вие ще бъдете в състояние да извлича по-ранните версии на всички файлове в папката наведнъж.

Дано да съм ви бил полезен… 🙂

Не забравяйте да споделите тази страница в вашият Facebook… 🙂

Подобни публикации

  1. Списък с клавишни комбинации в Windows 10
  2. Как можем да запишем имидж файл под Windows 7
  3. Преход до желана от нас времева позиция с KMPlayer
  4. Как да настроим компютърът ни да бутва от CDROM
  5. Как да решим проблема при инсталиране на Windows от USB

You may also like...

1 Response

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.