Какво е IP телевизия? Как да използвам? Законно ли е?kakvo e iptv

Какво е IP TV, как се използва, как работи, законно ли е? Какво е наказанието за използване на IP телевизия? Въз основа на такива въпроси сме подготвили много подробно ръководство.

Какво е IPTV? Ако имате въпроси като това как работи IP TV, законно ли е, как да използвате и изтегляте, не сте сами. Такива въпроси обикновено възникват в съзнанието на тези, които искат да закупят абонамент от тези, които предоставят услуги в тази област, или тези, които искат да използват IP телевизия.

В интернет има много невярна информация за IP телевизия. Поради тази причина за повечето потребители става неизбежно да виждат IP телевизия като еквивалент на незаконно излъчване. Истината обаче не е такава. В тази статия ще разберете какво е IP телевизия и ще научите как е възможно да гледате легална IP телевизия.

Прочети Още: Новата серия Lenovo ThinkPad Z ще бъде напълно рециклируема!

Ние изяснихме всичко това, като действахме по въпросите, често задавани от тези, които искат да бъдат информирани по темата. Можете да намерите отговори на най-често задаваните въпроси за IP TV, като превъртите малко надолу.

Какво е IP телевизия?

IP TV е съкращение от телевизия с интернет протокол. Това е услуга, използвана за гледане на най-популярните телевизионни програми през интернет. Благодарение на IP TV услугите, достъпът до телевизионни канали се осигурява чрез интернет връзка.

Някои услуги са безплатни, не е необходимо да плащате никакви такси, за да ги използвате. Въпреки че повечето от тях са легални, има и услуги, които излъчват нелегално, което е незаконно за използване. Има обаче и някои платени услуги, които можете да използвате. За да ги използвате, трябва да подновявате абонамента си срещу такса всеки месец.

Как работи IP TV?

IP TV или Internet Protocol TV се основава на предаване на данни по интернет протокол. Ако абонатът на IP TV иска да гледа каквото и да е съдържание, видеото, идващо от различни сървъри, се разделя на пакети и се прехвърля през интернет. Така зрителят получава входящите данни чрез доставчика на интернет услуги и започва да гледа съдържанието им.

IP телевизията дава на зрителите много различно изживяване от традиционното гледане на телевизия. Благодарение на тази технология потребителите имат достъп до предавания на живо и медийно съдържание, когато пожелаят. Повечето IP TV услуги съхраняват съдържанието си на своите сървъри в центрове за данни. В зависимост от заявката на зрителя, медийното съдържание се разделя на пакети от сървърите в центъра за данни и се показва на екрана.

Законна ли е IP телевизията?

IP телевизията е законна, стига да не се използва за незаконни излъчвания. Точно както използването на интернет не е престъпление, не е престъпление и да имате абонамент за IP телевизия и да се възползвате от предимствата на абонамента.

Ако имате абонамент за IP телевизионни услуги, които излъчват законно, няма за какво да се притеснявате. От друга страна, не бива да се пренебрегва наказанието за използване на IP телевизия за незаконни излъчвания.

Какво е наказанието за използване на IP телевизия?

Според решението, публикувано миналата година, тези, които използват IP телевизия за гледане на незаконни предавания, се наказват с лишаване от свобода от 6 месеца до 2 години или съдебна глоба.

Както посочихме в статията, в която отговорихме на въпроса дали могат да бъдат засечени IP TV зрители , в резултат на незаконно излъчване се глобяват и телевизионните оператори, като решението е взето от Рекламния борд.

Според изявлението на Министерството на търговията през изминалите години лицето или лицата, които събират предавания на национални платформи и канали в нарушение на законодателството и ги разпространяват срещу заплащане или безплатно, се глобяват с административна глоба в размер на 8634,85 ЛВ и текущото излъчване също е спряно.

Как да използвам IP телевизия?

Налични са различни видове IP телевизионни услуги. Най-известната услуга е видео по заявка съдържание, което вероятно сте чували или виждали поне веднъж. Пример за това е Netflix, която е платформа, която поддържа обхвата на съдържанието си доста широк, като предлага голям брой телевизионни предавания, филми и сериали.

Основният момент, който трябва да се подчертае тук, е да закупите абонамент срещу определена месечна или годишна такса и да получите достъп до съдържанието винаги и навсякъде, където услугата предоставя, благодарение на закупения абонамент.

За да използвате IP TV, достатъчно е да имате телевизор с функция Smart TV. За да използвате услугата IP TV, за която сте закупили абонамент, се нуждаете от приложението на тази услуга и интернет връзка.

Друга IP TV услуга включва едновременно излъчване на телевизионни програми на живо през интернет. С други думи, ви позволява да гледате текущото излъчване на живо през интернет. Третият тип услуга също включва повторение.

Фокусът на тази услуга е основно стрийминг на програми, филми и т.н., излъчвани по определен канал. В случай, че бъде пропуснат, трябва да се гарантира, че ще бъде гледан отново в бъдеще. Разбира се, докато се прави това, се действа в съответствие с графика, който доставчикът на услуги е планирал предварително.

Какво представляват законните програми за IP телевизия?

  • Тивибу ГО
  • БЪДЕТЕ СВЪРЗАНИ
  • PuhuTV
  • Нетфликс
  • BluTV

Има много IP телевизионни програми, работещи в Турция. Програмите в този списък се основават предимно на модела за избор и гледане. Можете да намерите характеристиките и предимствата на тези приложения, които можете да използвате и като закупите Android TV, подробно по-долу.

1. Tivibu GO

Tivibu GO е цялостна услуга, в която можете да гледате местни и чуждестранни продукции, да включвате повече от 100 местни и чуждестранни телевизионни канала и да имате достъп до документални филми и детски канали.

Доставчикът на услуги предлага на потребителите три различни плана. Първият от тях е семейният пакет. Този пакет предоставя достъп до над 50 HD телевизионни канала и общо над 100 телевизионни канала.

На тези, които закупят този пакет, се подарява и интернет пакет от 1 GB. Тези, които закупят пакета, имат възможност за достъп до много национални канали, детски канали и документални филми.

2. БЪДЕТЕ СВЪРЗАНИ

beIN CONNECT ви позволява да гледате предавания на живо от Евролига, Френска Лига 1 и много други, без да жертвате качеството на изображението. Доставчикът на услуги също така дава право да гледате повече от 60 канала на живо и да имате достъп до безброй местни и чуждестранни продукции и документални филми, които се подновяват всеки месец.

 

3. Netflix

Друго приложение, което можете да използвате на вашия телевизор, е Netflix. Всеки месец към платформата се добавят нови сериали и филми. Има много филми, сериали и документални филми, от които да избирате сред съдържанието, което хоства.

Предложенията се подготвят в зависимост от това, което се гледа през времето, прекарано в приложението, и тези предложения след това се събират заедно с аудиторията.

4. BluTV

Точно като Netflix, BluTV е приложение, което улеснява гледането на телевизионни сериали, филми и документални филми по всяко време и навсякъде и позволява на потребителите да следят съдържанието едновременно с излъчвания на живо. В това приложение, което може да се използва срещу определена такса, можете да гледате много национални канали на живо и можете да отваряте и гледате безброй сериали, филми и документални филми, когато пожелаете.

Как да изтеглите IP TV?

За да изтеглите IP TV, първо трябва да решите коя услуга ще използвате. След като решите дали ще използвате платена или безплатна услуга, можете да намерите най-подходящата за вас услуга, като разгледате характеристиките на приложенията.

Ако желаете, можете да изтеглите приложението на услуга от списъка по-горе или да използвате друго приложение. Кое приложение ще използвате тук зависи изцяло от вас. За да изтеглите IP TV услуги, трябва да имате телевизор със Smart TV или кутия, която поддържа IP TV услуги.

В тази статия отговорихме на въпросите какво е IP TV, как да го използвам, законно ли е, каква е санкцията за използването му, какви са законните IP TV програми, как да изтеглите IP TV. Ако имате въпроси, не забравяйте да ги посочите в секцията за коментари.

Подобни публикации

  1. Как да изтрия акаунт в Instagram? Връзка за постоянно закриване на акаунт
  2. Как iPad Pro ще издържи на сгъване?
  3. Как се прави скрийншот на лаптоп?
  4. Телеграм не изпраща смс код? Проблем и Решение в лесни стъпки
  5. Как да активирам електронен ваучер за храна? Е – Voucher

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.