Какво означава хакер? Как да станете хакер?Какво означава хакер? Как се става хакер? Колко печели хакерът? Ако се чудите отговора на тези въпроси, вие сте на правилното място, защото имаме страхотно ръководство за вас.

Какво означава хакер? Как се става хакер? Колко печели хакерът? Въпреки че хакер, което на български означава хакер, е заглавие, дадено на хора, които използват своите компютърни умения за решаване на определени проблеми, се смята, че се използва и за хора, които получават неоторизиран достъп до мрежи за извършване на престъпления.

И така, какво всъщност означава хакер? Колко печелят хората, които наричаме „хакери“ ? Откъде да започнете, за да станете хакер? Въз основа на такива въпроси отговаряме на всички любопитни въпроси.

Какво означава хакер?

Хакер означава компютърен експерт, който използва знанията си за решаване на определени проблеми. От друга страна също се вижда, че се използва, когато се говори за хора, които използват информацията си, за да извършват незаконни дейности и да получат неоторизиран достъп до мрежи.

Хакерът може да открадне информация, да събира важни данни, да криптира важни файлове, да срине системата и много повече, за да навреди на някого за различни цели. В този смисъл хакерите са тези, които организират кибератаки за свои собствени интереси.

Например всеки хакер, благодарение на опита си в тази област, може да поеме видеоиграта на всяка компания за игри, преди да бъде пусната. Той може да поиска откуп от компанията, за да не публикува изходните кодове на играта.

Интересното е, че терминът „хакване“ не идва от атаки срещу мрежи. Терминът хакер е въведен в Масачузетския технологичен институт (MIT) през 60-те години на миналия век. Учениците се събират и образуват група. След това тази група изпълнява операции, които ще променят функцията на влаковата група. След това се обръща към компютрите.

Докато хакерите се обърнаха към телефоните през 70-те години на миналия век, компютрите започнаха да влизат в домовете през 1980-те. На този етап използването на компютри се разшири и компютрите надхвърлиха използването им само в бизнеса и университетите.

През 80-те години на миналия век, въпреки че имаше много хакери, които искаха да разработват операционни системи и да въведат различни иновации в тази област, имаше и хора, които действаха повече в собствените си интереси. Принадлежащите към тази група използваха знанията си за престъпни дейности като разработване на вируси и получаване на чувствителна информация, вместо да използват знанията си, за да предложат нещо полезно на хората.

Какво означава Black Hat Hacker?

Black hat hacker или black hat hacker са престъпници, които получават неоторизиран достъп до всяка система.

Черните хакери, известни като черни хакери, са тези, които улавят важни данни, криптират критични файлове, събират информация за кредитни карти, придобиват лична информация, разработват зловреден софтуер и полагат специални усилия за разпространението му.kakvo e haker

Какво означава хакер на White Hat?

Хакер с бяла шапка или хакер с бяла шапка е някой, който използва информацията, с която разполага, за да се предпази от кибератаки. Компютърните експерти с бяла шапка предприемат серия от мерки за справяне с проблемите, които кибератаките могат да създадат, преди да достигнат целта си.

Прочети Още: Класация на най-богатите страни в света 2022

Основната цел на хората, принадлежащи към тази група, е да откриват уязвимости в сигурността, тъй като хакерите често получават неоторизиран достъп, като използват уязвимост в системата. Тези злонамерени хора могат да предприемат всякакви действия, след като получат неоторизиран достъп.

Хакерите с бели шапки често се наемат като специалисти по киберсигурност в определени компании. Задачата на тези експерти в компанията е да идентифицират съществуващите пропуски и да гарантират, че са готови за външни заплахи.

Какво означава хакер на сивата шапка?

Хакерите на сиви шапки са хора, които начисляват такса за докладване на уязвимости. Хакерът на сивите шапки или хакерът на сивите шапки често се опитва да намери уязвимости в сигурността без знанието на лицето, което е създало системата или е направило това възможно.

Ако този хакер открие уязвимост, той начислява на собственика определена такса. За разлика от черните хакери, той не криптира файлове, не отвлича данни и не начислява такса на собственика. Той просто казва, че има пропуск, че може да има много сериозни последици и казва колко много иска да посочи празнината.

Някои хакери със сиви шапки могат да покажат, че има уязвимост в сигурността, като прекратят достъпа до системата. Въпреки че това обикновено се възприема като агресивно отношение, то няма намерение да навреди на системата, просто иска да се покаже.

Как да станете хакер

 • Използвайте операционна система с отворен код.
 • Научете езика C.
 • Научете как да бъдете анонимни в Интернет.
 • Направете проучване за криптиране и декриптиране.
 • Започнете да изучавате хакерски методи.
 • Открийте кибер уязвимостите.
 • Практикувайте чрез проба и грешка.

Преди да проучите стъпките, за да станете хакер, трябва да си зададете следния въпрос: Защо искам да бъда хакер?

Подгответе учебен план въз основа на вашия отговор на този въпрос. Не бива да забравяте, че няма информация, която може да бъде достъпна, без да отделяте достатъчно време.

Ако погледнете стъпките, изброени по-долу, можете да имате представа колко труден може да бъде този процес.

1. Използване на операционна система с отворен код

Може да се каже, че операционни системи като Linux са по-добри по отношение на сигурността в сравнение с други операционни системи. Linux е най-използваната операционна система сред хакерите. Това е така, защото предлага важни инструменти за хакване.

Сред най-използваните Linux дистрибуции са Kali Linux, Ubuntu. Те могат да бъдат много полезни, особено за тези, които искат да се подобрят в тази област.

2. Изучаване на език C

Защо език C, а не друг език? C се счита за майка на всички езици за програмиране. C е основата на Linux/Unix, защото тази операционна система е написана изцяло на C. Следователно, ако започнете с C като хакер, можете също да използвате добре операционната система с отворен код Linux.

Можете също да опитате да научите повече от един език за програмиране. Все пак ще трябва да направите това с течение на времето, но от вас зависи дали искате да научите повече от един език за програмиране в началото или не. Ако искате, можете да вървите в ред или можете да опитате да учите едновременно.

3. Научете как да станете анонимен в Интернет

Като хакер трябва да знаете как да останете анонимни в интернет. Това трябва да се знае не само за извършване на незаконни дейности, но и за да се разбере как работят черните хакери.

4. Изследване на криптиране и декриптиране

Криптографията е един от предметите, които трябва да овладеете като хакер. Криптирането и декриптирането са умения, които хакването изисква.

5. Изучаване на хакерски методи

Ако сте стигнали толкова далеч успешно, сега трябва да проучите уязвимостите, да тествате за течове и много други.

Необходимостта от учене сред хакерите е безкрайна. С новите актуализации на сигурността, новите технологии се постига голям напредък в областта на киберсигурността. Злонамерените хакери разработват нов метод всеки ден. Ето защо винаги трябва да знаете най-новите начини за достъп до система.

6. Откриване на кибер уязвимости

Само една уязвимост може да ви даде неоторизиран достъп до цялата система. Като хакер съзнателно създайте свои собствени уязвимости и се опитайте да ги експлоатирате.

7. Практикуване

Когато научавате нови методи, прилагайте ги. Използвайте нови инструменти. Генерирайте различни сценарии, опитайте, провалите и опитайте отново.

Колко печелят хакерите?

Печалбите на хакера варират в зависимост от това колко и как работи. В Съединените щати хакерите могат да спечелят до 150 000 долара. Освен това, печалбите на тези, които съобщават за уязвимости на частни компании и дават награди в замяна на докладване на уязвимости, могат да се увеличат експоненциално.

На другия край на скалата са хакери с черни шапки. Тъй като тези хакери печелят доходите си незаконно, тяхното несправедливо предимство може да бъде много по-високо от хакерите с бели шапки.

Може да се каже, че хакерите на сивите шапки също печелят по същия начин като хакерите с бели шапки. Въпреки че е в средата на бяло и черно, не може да се каже, че е спечелил прекомерно.

Подобни публикации

 1. Как да покажа файлово разширение? (Windows 7/8/10/11)
 2. Как да си скрия номера?
 3. Безплатно инсталиране на вайбър
 4. Как да си свалим музика на телефона?
 5. Как да активирам тъмен режим на Instagram?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.