Методи за усилване на FPSfps

В тази статия, озаглавена FPS Boosting Methods, ще разгледаме по-отблизо въпроса Как да надстроим FPS. Ето и любопитните подробности по темата!

Методи за усилване на FPS – Ако обичате да играете игри на компютъра си, но страдате от проблеми с ниска производителност, да, вие сте на правилното място. В тази статия, Как да надстроите FPS? Ще разгледаме по-отблизо въпроса и ще се опитаме да увеличим максимално удоволствието, което можете да получите от игрите.

Прочети Още: Най-често срещаните проблеми и решения с камерата на iPhone

За кратко резюме FPS е един от най-важните критерии при игра на игри. Колкото по-висок е FPS, което означава кадър в секунда, толкова повече кадъра в секунда, толкова по-плавен и по-добър ще бъде вашият игрови опит. И така, как да увеличим FPS? Ето всички любопитни подробности!

Как да увеличим FPS?

 • Стъпка 1- Актуализиране на драйверите
 • Стъпка 2- Актуализиране на настройките
 • Стъпка 3- Проверете ефективността на играта
 • Стъпка 4- Прилагане на границите на компонентите
 • Стъпка 5- Получете поддръжка от приложения
 • Стъпка 6- Задайте режим с висока производителност

Какви са методите за усилване на FPS?

 

1. Актуализиране на драйвери

Особено важно е драйверите на графичната карта, която използвате, да са винаги актуални. Производителите на хардуер актуализират периодично издадените от тях графични карти, като ги адаптират към новоиздадени игри или правят малки промени, за да им дадат по-добра производителност.

В резултат на това ефективността ви в някои игри се увеличава неочаквано с всеки нов драйвер. Особено ако искате да имате предвид новоиздадена игра, определено трябва да направите тази актуализация. Можете да използвате диспечера на устройствата за актуализиране или да изпробвате собствените приложения на инструментите на компанията от компанията, която е произвела вашата видеокарта.

За да актуализирате автоматично драйвера, трябва да отидете на Control Panel> Device Manager . Когато кликнете върху Device Manager, ще видите повече от едно заглавие. След като щракнете върху опцията Display Adapters от тези заглавия, трябва да щракнете с десния бутон върху графичната карта, която използвате, и да щракнете върху Update Driver> Търсене автоматично за текущия софтуер на драйвера .

Ако вашият драйвер не е актуален, новият драйвер ще бъде изтеглен и инсталиран автоматично. По време на настройката екранът ви може да стане напълно черен. Имайте предвид, че това също е част от настройката. За да инсталирате ръчно драйвера, можете да посетите сайта на производителя на видеокартата, който използвате. Например; Ако търсите своя собствена графична карта, като например „AMD HD8500M Driver“, можете да намерите най-новия драйвер за вашата карта на официалния уебсайт.

2. Редактиране на настройките

Въпреки че повечето игри автоматично коригират настройките според вашия хардуер по време на фазата на инсталиране, в някои случаи настройките, които ще повлияят на ефективността ви, могат да останат отворени. За това е полезно да оформите графичните настройки според вашите желания след инсталиране на играта. По-специално, изключването на настройки, които няма да работят за вас в играта или които няма да имат никакъв ефект върху вас, може да допринесе значително като FPS.

На първо място, трябва да откриете, че играта е подходяща за вашата разделителна способност на екрана. Повечето настолни компютри вече използват екрани с разделителна способност 1920 x 1080. Обикновено лаптопите имат разделителна способност 1366 x 768 . Можете лесно да видите каква резолюция имате на екрана, който се появява, като щракнете с десния бутон върху папката My Computer от работния плот.

Ако изберете подходящата настройка за тази разделителна способност в играта след това, можете веднага да получите забележимо увеличение на ефективността си. Освен това друга настройка, която влияе най-много на FPS стойностите, е Anti-Aliasing. Тази настройка, която можем да преведем като изглаждане на ъгъла, е основният фактор за спада на FPS в много игри.

Изключването на AA, което визуално помага на играта да изглежда по-добре, отново ще се върне при вас като луд тласък на производителността. При AA осветлението, сенките и размазването са все още визуално ефективни; но също така ще бъде полезно да се открият и изключат настройки, които имат лош ефект върху производителността. Можете да намерите най-доброто представяне, като опитате сами настройката на дисплея.

3.Проверете ефективността

Намирането на точно кои настройки на FPS играете също може да бъде една от първите стъпки за извършване на някои промени за увеличаване на FPS. За целта можете да тествате ефективността си чрез приложения като FRAPS , които можете да видите по-долу, и да видите колко FPS получавате в тази игра. Ако смятате, че не постигате достатъчно ефективност; Можете да опитате да достигнете по-високи стойности на FPS, като незабавно направите различни промени.

4. Натиснете границите

Производителите на хардуер често се справят с незначително намаляване на производителността, за да осигурят по-дълъг живот на частите, които предлагат на пазара. С други думи, вашият процесор може действително да работи със скорост 3.21mHz, но може да работи с по-ниска скорост. Може да видите подобни ситуации и за графичната карта и RAM.

Причината за това е, че това оборудване трябва да използва повече електроенергия, за да даде по-висока производителност и в този случай животът на оборудването се съкращава. Ако използвате настолен компютър, можете да поправите това, като направите някои промени в екрана на BIOS и оставете хардуера да работи с реалната си производителност.

Ако обаче овърклокът или овърклокът не са направени правилно, има ситуации като изгаряне на нашия хардуер; За това е важно да намерите правилните настройки според оборудването, което използвате, като изследвате в интернет.

5. Вземете поддръжка от приложения

Повечето програми, които инсталирате на компютъра си, действително се изпълняват отзад, дори ако ги изключите и те продължават да заемат вашата RAM и процесор. Известно е обаче, че някои софтуерни пречки, направени за по-добра работа на Windows, също влияят на ефективността ви. За целта можете да опитате да увеличите ефективността си чрез безплатни приложения, които можете да намерите удобно в интернет.

Приложения като GameBooster, които можете да инсталирате незабавно, като натиснете бутона „изтегляне“ по-долу, могат да повлияят на увеличаването на FPS благодарение на техните предимства като блокиране на приложения, които ненужно заемат компютъра ви и отдаване на цялата ви сила на играта, която отваряте. През повечето време, дори ако те не правят забележима промяна, можете да тествате дали скоростта на FPS се е увеличила, като опитате поне веднъж.

6. Отваряне с висока производителност

Една от ситуациите, които потребителите на лаптопи пренебрегват, е, че опциите за захранване не са зададени. Всеки път, когато включите компютъра, системата автоматично се настройва на икономия на енергия. По този начин производителите, предлагащи по-дълго време на работа на батерията, компрометират производителността за живота на батерията.

Можете да видите коя опция използвате компютъра си, като щракнете с десния бутон върху иконата на батерията, която се появява в долния десен ъгъл на екрана и след това щракнете върху опциите за захранване.

Ако е избрана опцията за пестене на енергия, можете да превключите към опцията за висока производителност по-долу. Ако няма опция за висока производителност, можете да щракнете върху опцията Създаване на план за захранване от дясната страна на същия екран, да коригирате вашите собствени настройки за висока производителност и да достигнете по-високи стойности на FPS.

Подобни публикации

 1. Три нови цветови опции идват в PlayStation 5!
 2. Как да коригирате грешката Valorant Group Not Ready?
 3. Infinix ще представи GT 10 Pro модел с Cyberpunk дизайн на GameX
 4. До 85% отстъпка за игри на Ubisoft
 5. EA SPORTS FIFA 23 не се отваря, какво е решението?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.