Неразбрани митове за батериитеkak da uskorim neta

Що се отнася до батериите, виждаме, че интернет е изпълнен с много фалшива информационна спирала. Ето заблудените митове за батериите!

Лаптопите, смартфоните, таблетите, интелигентните часовници или много подобни продукти, които използваме в ежедневието си, се доставят с вътрешни батерии. За съжаление, технологията на батериите, която захранва толкова много устройства, не се е развила толкова бързо, колкото другите технологии. От друга страна е почти невъзможно да не срещнете невярна информация, когато става въпрос за батерии. В този списък сме тук с митовете и истините, които са грешно известни за батериите .

Прочети Още: Какво ще бъде представено по време на WWDC 2021?

Заблуди и истини за батериите

  • Мит 1 – Празни често, не попълвайте напълно
  • Мит 2 – Изгодно е да държите батерията на студено
  • Невярно 3- Разредете и съхранявайте батерията
  • Невярно 4- Не излагайте батерията на непрекъснато зареждане

Значителна част от тази дезинформация произтича от остарелите технологии на батериите. Това, което е било вярно в миналото, може да не е вярно и днес. Например, старите никелови батерии трябва да бъдат напълно разредени, но съвременните литиеви батерии. 

Мит 1- Изпразвайте често, не попълвайте напълно

Батериите от по-старо поколение имаха странна система, наречена ефект на паметта и трябваше да ги разреждате напълно, за да поддържате капацитета си. С други думи, зареждането преди изчерпване на батерията беше вредно за тях. Когато става въпрос за литиеви батерии от модерно поколение, това не е необходимо и пълното му разреждане може дори да повреди вашата батерия. Общата препоръка за литиевите батерии е да не падат под 20 процента.

Факт: Не е правилно да разреждате батерията.

Мит 2 – Изгодно е да държите батерията на студено

Температурата може да намали капацитета на батерията и да я изхаби с течение на времето. Същото важи и в студена среда. На някои места има различни препоръки за поддържане на сейфа в студена, но наистина студена среда. Точно като екстремната горещина, екстремният студ е вредно състояние за здравето на батерията и трябва да ги избягвате.

Истината: Нито горещото, нито студеното не е добре. Съхранявайте батериите при стайна температура.

Невярно 3- Разредете и съхранявайте батерията

Ако ще изключите батерията, която няма да използвате в близко бъдеще, или ще изключите устройството и ще го съхранявате, препоръчително е да го разредите напълно и да го съхранявате на различни места. От друга страна, трябва да направите хранилището нито напълно празно, нито напълно пълно. Оптимален метод за съхранение, конфигуриране с 50 процента зареждане.

Правилно: Не изпразвайте напълно или пълнете напълно, преди да съхранявате. Оставете го на 50 процента.

Невярно 4- Не зареждайте батериите непрекъснато

Например, ако постоянно зареждате лаптопа си, ще видите някои препоръки, които твърдят, че това е грешно. Всъщност батериите от ново поколение спират да се зареждат веднага след като са напълно заредени. Следователно можете да оставите компютъра си постоянно да се зарежда. За да разгледате тази тема по-подробно, можете да проверите връзката ни по-долу.

Истината: Непрекъснатото зареждане не е чак толкова лошо.

И така, какво мислите за информацията в това ръководство? Чували ли сте някакви странни и тревожни слухове и препоръки за батерията? Не забравяйте да споделите с нас своите виждания по темата в раздела за коментари точно по-долу.

Подобни публикации

  1. Серията HUAWEI WATCH GT 4 в продажба
  2. Характеристики и цена на Samsung Galaxy M34 5G
  3. Samsung пусна Galaxy A05
  4. Характеристика на Xiaomi Redmi K70
  5. Xiaomi 14 с повишена скорост на зареждане

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.