Netflix планира да промени аудиторията си

netflx

Netflix сигнализира за голяма промяна в аудиторията си. Сега се очаква компанията да се обърне към различна възрастова група. Ето всички подробности!

Netflix, една от най-популярните платформи за дигитално излъчване в света, иска да започне да привлича по-възрастна аудитория от по-младата аудитория, която започна да намалява, като направи промяна в целевата си аудитория .

Платформата за цифрово излъчване набра голяма скорост, откакто новият тип коронавирус започна да се разпространява по целия свят и продължава да се увеличава с невероятна скорост досега. Хората разчитаха на Netflix за забавленията си вкъщи.

Като се има предвид темпът на растеж на потребителската база на платформата, изглежда, че платформата за цифрово излъчване е започнала да губи скоростта си. Основната причина за по-бавния растеж на Netflix се тълкува в това, че той не е толкова успешен, колкото преди в привличането на младата аудитория.

Прочети Още: Какво представлява шпионският софтуер Pegasus и какво може да направи той?

Тъй като компанията не е успяла да привлече младата потребителска база към платформата, тя иска да види какъв резултат ще се промени в целевата аудитория. Това му позволява да се съсредоточи върху по-възрастната аудитория, а не върху по-младата.

Netflix включи най-малкия брой нови абонати от 2011 г. насам във втория си тримесечен отчет, който сподели във вторник. Беше заявено, че очакванията на компанията от придобиване на нови абонати са само 1 милион. Този брой е невероятна разлика в сравнение с миналата година.

Компанията постави голям рекорд с 37 милиона увеличение на абонатите миналата година. Хората, които бяха затворени в домовете си по време на епидемията, насочиха вниманието си към продукции като The Crown, The Queens’s Gambit и Bridgerton, за да се справят със скуката си. Повечето хора, които искат да гледат тези продукции, са закупили абонамент за Netflix. Това доведе глобалната потребителска база на компанията до над 200 милиона.

Netflix взема интересно решение относно своята аудитория

Netflix, която продължава да бъде най-голямата платформа за цифрово излъчване по отношение на потребителската база, прибягва до ново решение за решаване на проблема със забавянето на растежа на абонатите . Компанията вече до голяма степен спечели тези на възраст между 35 и 44 години. Следващата цел на Netflix е да постигне голям напредък, като спечели над възрастовата група от 40 до 54 години.

Ричард Броутън, медиен анализатор от Ampere, заяви, че Netflix ще се съсредоточи повече върху криминални продукции и документални филми, които могат да се харесат на по-възрастната публика, а не на екшън и хорър продукции.

Подобни публикации

  1. Instagram вече ще цензурира снимки с голота в DM
  2. Какво представлява динамичният остров, който познаваме с iPhone 14 Pro?
  3. YouTube с нов дизайн за мобилни устройства и мрежа
  4. 9 неизвестни функции на Twitter
  5. TikTok имитира някои функции на BeReal!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.