Предимства и недостатъци на настолния компютър и преносимия компютър (лаптоп)?

Предимства на лаптопа, Предимства на настолния компютър, Предимства и недостатъци на настолния компютър и преносимия компютър (лаптоп)? Мобилност, Размер и тегло, Енергонезависим, Цена, Качество, Бързодействие.

Предимства на лаптопа пред настолен компютър:
1. Мобилност – заради малките си размери – основната идея на лаптопите е тяхната мобилност – Вие може да разполагате с компютъра си нявсякъде по всяко време .
2. Размери и теглоЛаптопа е значително по-малък и по-лек има (стил) от настолната машина а това е основното предимство на лаптопите.
3. Енергонезависим – лаптопа има автономно захранване и не се нуждае от източник на ток за да работите с него. Разбира се, това се дължи на батерия която издържа 2-3 часа в зависимост от модела и състоянието на батерията на лаптопа и марката.


Предимства на настолния компютър пред лаптопа:

1.Цена/качество настолния компютър е значително по-евтин от лаптопа от аналогичния по характеристики лаптоп в съотношението цена/качество настолния компютър има предимство.
2. Възможност за обновяване – лесен, бърз и изключително богатия набор от компоненти правят настолните компютри изключително удобни за хардуерно обновяване (ъпгрейд/upgrade) при лаптопите също е възможно но това е в някакви рамки в зависимост от производитела, модела, типа .
3.Бързодействие и ефективност – с оглед на това че лаптопите са проектирани да са с ниска консумация (мобилна технология), а при настолните компютри такова ограничение няма – те биват по-бързи и ефективни от лаптопите.
4. Възможност за лесен сервиз и обслужване – големите габарити, лесния достъп до всеки един компонент, ясната отделените модули правят настолния компютър в пъти по лесен за обслужване спрямо лаптопите и имат по – ефективна производителност.

Ако ви беше полезна информацията моля напишете коментар… 🙂

Подобни публикации

  1. Какво е дънна платка, какво прави дънната платка?
  2. MacBook Pro с процесор M2 не е устойчив на топлина
  3. Sony работи върху 100MP сензор за смартфони от средния сегмент
  4. Първите подробности за iOS 16 пристигнаха
  5. Новите микрочип контролери показват, че 200TB SSD дискове вече не са мечта

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.