Предупреждение от Европейския съюз пристигна и в YouTube!youtube nachalo

Предупреждение от Европейския съюз пристигна и в YouTube!

Тиери Бретон, служител на Европейския съюз, е изпратил предупредително писмо до YouTube след X и Meta. Ето и подробностите! Еврокомисарят Тиери Бретон от известно време изпраща предупредителни писма до онлайн платформите, като им напомня за задължението им да се справят с дезинформацията, разпространявана за израелско-хамасовата война.

Сега Бретон е написал писмо, адресирано до главния изпълнителен директор на Alphabet Сундар Пичай, в което му напомня за „строгите задължения на компанията по отношение на модерирането на съдържание съгласно Закона за цифровите услуги на ЕС“. По-специално, Бретон поиска от Alphabet да бъде „много внимателна“ по отношение на съдържанието, свързано с Израел и Хамас, публикувано в YouTube.

Отбелязвайки, че Европейската комисия наблюдава увеличаване на „незаконното съдържание и дезинформацията“, които се разпространяват чрез определени платформи, Бретон каза на Пичай, че Alphabet има задължение да защитава децата и младите хора от „насилствено съдържание, което изобразява вземане на заложници и други графични видеоклипове“. Говорителят на YouTube Айви Чой заяви пред The Verge, че услугата е „премахнала десетки хиляди вредни видеоклипове и е спряла стотици канали“ след атаките в Израел и „продължаващия конфликт в Израел и Газа“.

Бретон каза още, че екипите на YouTube „работят 24 часа в денонощието, за да следят вредните изображения и са нащрек да предприемат бързи действия по всяко съдържание, включително късометражни и предавания на живо“.

Преди това Бретон изпрати „спешно“ писмо до Илон Мъск относно разпространението на дезинформация за X по време на войната между Израел и Хамас. Бретон също изпрати язвително писмо до Мета, изразявайки подобни опасения относно дезинформацията на тяхната платформа, като Мета отговори, като каза, че „екипи от експерти от цялата компания работят 24 часа в денонощието, за да наблюдават [тяхната платформа], като същевременно запазват способността на хората да използват [приложението си], за да хвърлят светлина върху важни развития, случващи се на място. „

Подобни публикации

  1. Беше разкрито за колко ще се продава TikTok
  2. ChatGPT ще бъде обучаван със съдържание на Reddit!
  3. Рекорден ръст на пазарната стойност на Apple
  4. Grok, изкуственият интелект на X, ще получава всички резюмета на новини от X!
  5. Сключено е ново споразумение между TikTok и Universal Music!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.