Разделяне на екрана на две windows 10windows 10 , razdelen ekran, dve chasti

Как да направя разделен екран на Windows 10 наполовина?В това ръководство ще разгледаме по-отблизо как да разделим екрана на Windows 10 наполовина. Но как разделяте екрана наполовина в Windows 10?

Може да се наложи да работите по повече от един документ едновременно и в такива случаи може да се наложи втори прозорец за преглед. Първият вариант е да използвате втори монитор, но за съжаление не е възможно да го направите по всяко време или навсякъде. От друга страна, какво, ако ви кажем, че потребителите на Windows 10 могат да разделят екрана на две или дори на четири? Ако търсите отговор на въпроса как да разделите екрана на Windows 10 наполовина  , вие сте на правилното място. Но как да разделя екрана наполовина в Windows 10 и от какво се нуждаете?

Прочети Още: Как да видите FPS без да използвате програма в Windows 10?

Представен от Microsoft, Windows 10 се предлага с преки пътища, състоящи се от няколко клавиша за разделяне на екрана на множество прозорци. По този начин можете да разделите екрана си на два или четири; Докато гледате видеоклипове в YouTube в един прозорец, можете да следите вашите чатове в един прозорец. 

Как да направя разделен екран на Windows 10 наполовина?

 • Стъпка 1- Отворете първата програма.
 • Стъпка 2- Натиснете клавишите Windows и стрелка наляво (←), за да се наведете наляво.
 • Стъпка 3- Отворете втората програма.
 • Стъпка 4- Натиснете  клавишите Windows и стрелка надясно (→), за да се наведете надясно.

Как да направя екрана на Windows 10 в четворна?

 • Стъпка 1- Отворете първата програма.
 • Стъпка 2- Натиснете  клавишите със стрелка Windows и наляво (←) наляво и натиснете клавишите със стрелка Windows и нагоре (↑), за да се подпирате в горния ляв ъгъл.
 • Стъпка 3- Отворете втората програма.
 • Стъпка 4- Натиснете  клавишите със стрелка Windows и надясно (→) надясно и натиснете клавишите със стрелка Windows  и нагоре (↑), за да се подпирате горе вдясно.
 • Стъпка 5-  Отворете третата програма.
 • Стъпка 6- Натиснете  клавишите със стрелка Windows и наляво (←) наляво и натиснете клавишите със стрелка Windows и Alt (↓), за да се наведете в долния ляв ъгъл.
 • Стъпка 7- Отворете четвъртата програма.
 • Стъпка 8- Натиснете  клавишите със стрелка Windows и надясно (→) надясно и натиснете клавишите със стрелка Windows  и надолу (↓), за да се наведете в долния десен ъгъл.

С всички тези стъпки можете лесно да разделите екрана си на две, три и четири и да работите по много програми на един и същ екран. За напомняне, не всички приложения предлагат поддръжка на няколко екрана и вашият процесор, графичен процесор и памет може да са малко по-уморени по време на многоекранни операции.

И все пак е страхотно да можете да го направите! Например чрез разделяне на Chrome на четири различни раздела и разпределяне на тези раздели върху разделени прозорци; Можете да гледате видеоклипове в раздел, съобщения в раздел, да правите бележки в раздел и да изследвате любопитни теми в раздел.

И така, какво мислите по темата в това ръководство? Предоставената тук информация полезна ли беше за вас и бихте ли могли лесно да намерите нещата, за които сте се чудили? Не забравяйте да споделите своите виждания по темата с нас и другите ни читатели в раздела за коментари по-долу.

Подобни публикации

 1. Защо и как да почистите Google Pixel Buds?
 2. Как да научим английски? Какво се изисква да се научи?
 3. Как да използвате Shazam на заключен екран на iPhone?
 4. Методи за създаване на GIF файлове от видеоклипове без използване на програми
 5. Как да активирам безплатен бърз интернет от Йеттел?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.