Скрити функции на АndroidМного Android потребители не знаят много за скритите функции на Android телефоните. Аз ще се опитам да ви споделя няколко тайни за андроид – трикове и скрити функции на Android телефоните.

Вижте известията си, дори и след като сте ги изчистили

Искам да ви кажа , че има начин отново да видите изчистените известия как ли?

1. Отидете в „джаджи“ (widgets).
2. Натиснете „Настройки бърз достъп“ (“settings shortcut”)
3. Началния екран и изберете уведомления (notifications).
4. Сега вече ще можете да видите известията на началният екран.
5. След това го отворете и можете да видите всички нотификации.
6. Накратко стъпките са: Джаджи -> Настройки бърз достъп -> Нотификации (Widgets) -> Settings shortcut -> (Notifications).

Предупреждения за ограничения на данни

С използването на мобилни данни има много общо в производителноста на телефона. Устройството има много ключови функции необходими да се следят, така подобрявате живота на батерията на вашия Android смартфон. Да ви е под око и си поиграйте с опциите. Тези съвети ще ви помогнат да увеличите живота на батерията на вашето устройство със сигурност.

Скрийншоти на Android смартфоните

Процедурата за повечето от устройствата е следната -> Просто натиснете и задръжте бутона за включване и изключване заедно с бутона за намаляне на звука заедно.

Контекстно меню в Android смартфоните

Вашето продължителното натискане на екрана ще ви покаже допълнителни опции за персонализиране на Android смартфоните. Това контекстното меню е донякъде сходно с десния бутон на мишката на компютъра на повечето операционни системи.

Hard Reset and Factory reset на Android смартфони

Има два начина за форматиране на Android устройството:

1. Нулиране: Първи начин за нулиране на телефон е * 2767 * 3855 #, това ще изтрие всички данни (включително вътрешни и външни данни дори в SD картата), както и настройките на Android смартфонът. Не опитвайте този код за тестване, докато не сте сигурни, че искате да изтриете всичко. Той няма да пита за потвърждение, а направо действа по същество.

2. Възстановяване на фабричните настройки по вторият начин: Нулиране на смартфона ти се форматира до фабрично ниво.Не знам дали знаете , че всички настройки ще бъдат по подразбиране и всички вътрешни данни ще бъдат изтрити. Фабричните настройки на телефон наберете следния код от клавиатурата * # * # 7780 # * # * .

Преместване на Android приложения в SD картата

Всеки път съм казвал и сега ви препоръчвам ако инсталирате приложения ги преместете към SD картата.Ето ви и няколко лесни стъпки за преместване на Android приложения в SD картата.

1. Отворете Настройки -> Настройки на приложенията -> Управление на приложения -> Изберете приложението, Вие ще видите опцията „Преместване в SD карта“.
2. Go to settings -> Application settings -> Manage application -> Select the application, You will see the option “Move to SD card”.

Отключване на Android телефон с разпознаване на лице

За да направят още по-сигурно това в операционна система Jelly Bean версията е добавен още един слой на защита в при Android смартфоните, а именно, че може да се отключи само когато съответното лице е съчетано когато мигат очите ни. Мигането с очите Ви казва на Android устройството, че човек е жив и това не е опит за отключване на телефона със снимка на дадения човек например.

Как се активира това:

Отидете в Settings -> Security -> Lock screen -> Face Unlock.

Бърз достъп до Google в Android телефони

Натиснете бутона меню и го задръжте за няколко секунди и ще започне търсенето в Google.

Как можем да рестартираме Android

Просто натиснете бутона за включване и изключване бутона за намаляне на звука + Бутона за увеличение на звука едновременно. След като задържите трите бутона едновременно телефона ще се рестартира.

Дано да съм ви бил полезен… 🙂

Подобни публикации

  1. Характеристики на OPPO Reno 12 Series
  2. Характеристики на Google Pixel 9 Pro XL
  3. Нова функция на iOS 18 ще направи Siri излишна!
  4. 16 GB RAM и 6000 mAh батерия: Представен Vivo Y28 4G
  5. Характеристики и цена на Xiaomi Mix Fold 4

You may also like...

1 Response

  1. Petar каза:

    Ok

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.