Троен сгъваем смартфон идва от Samsung

sgavaem samsung 2022

Според новото заявление за патент Samsung работи върху тройно сгъваем смартфон.Южнокорейският технологичен гигант показва, че опитва нещо с новата си патентна заявка: изтече патентът за троен сгъваем смартфон на Samsung , разкривайки новите планове на компанията.

Телефони като Galaxy Z Fold 3 и Galaxy Z Flip 3 показват, че Samsung е овладял изкуството на проектиране на сгъваеми смартфони и въз основа на наскоро подаден патент, компанията сега изглежда е готова да добави още един слой към микса.

Както бе забелязано от LetsGoDigital , патентът очертава устройство с три отделни части на екрана, които се събират, за да образуват един гигантски екран. Устройството се сгъва под формата на „Z“, така че когато всичко е затворено, панелът на дисплея все още може да действа като екран на телефона.

За да направи това, Samsung използва две различни панти, както показва документацията: едната, която се сгъва навътре, както при Galaxy Z Fold 3 , а другата се сгъва навън, както видяхме при Huawei Mate X.

Това не е първият път, когато чуваме за концепцията за тройно сгъване на телефона на Samsung. Както може би си спомняте , плановете на Samsung бяха разкрити за първи път от изтичащ през април, но по това време нямаше много допълнителна информация.samsung troen sgavaem

Как е дизайнът на три-сгъваем смартфон на Samsung?

Това ново заявление за патент ни дава много повече подробности за устройството, от позиционирането на печатните платки до сензора за пръстови отпечатъци, вграден в един от панелите на дисплея. Има и камера  с троен обектив , разположена отзад .

Samsung намери място за USB-C порт, както и за HDMI конектор, но имайте предвид обичайното предупреждение с патентите: Тези приложения представляват дизайнерски идеи и не винаги могат да бъдат преведени в реални продукти за продажба на потребителите.

Samsung никога не се е страхувал да изпробва нови идеи със своите телефони, независимо дали с добавяне на стилус или използване на сгъваем екран. Той също така има тенденция да бъде един от първите производители, които възприемат нови технологии като камери под дисплея.

Прочети Още: LG ще произвежда LTPO OLED панел за iPhone 14

Електронният гигант вече е най-добрият в производството на сгъваеми телефони, а новият патент, който видяхме, показва още, че предстои. Добавянето на още една панта носи със себе си редица допълнителни инженерни предизвикателства, но Samsung изглежда не се страхува от това.

Смартфоните с три сгъваеми устройства вече излязоха на сцената, но засега само в прототипна форма. Samsung вероятно може да пусне нещо с Galaxy Z Fold 4 в средата на 2022 г.

Подобни публикации

  1. Приложенията за Android вече ще работят на всяко устройство
  2. Adidas представя безжични слушалки със светлинно зареждане
  3. Ревю на хартия за Huawei MatePad
  4. Характеристиките и цената на Samsung Galaxy Z Flip 4
  5. Xiaomi работи върху телефон с 200MP камера

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.