В какви ситуации трябва да бъдат заменени Лаптопите?

laptopsmqnakoga

Много е трудно да се реши дали да обновите лаптоп или да купите нов . Подмяната на компоненти на лаптоп не е толкова проста, колкото подмяната на компоненти на настолен компютър, но е абсолютно възможно да надстроите лаптоп, ако имате търпение и подходящи инструменти.

В тази статия сме включили проблеми, които изискват да замените вашия лаптоп . Ако искате да надстроите или замените вашия лаптоп, преминете към секцията по собствена причина.

Моят лаптоп работи много бавно

Двата основни хардуера, които определят скоростта на компютъра, са CPU и RAM. Можете да надстроите тези компоненти, но това не е толкова лесно да се направи на лаптоп. Ако паметта ви е причина за проблема ви, е по-лесно да се справите. Ако имате нужда от повече RAM памет, можете да отключите компютъра, за да направите това.

Въпреки това, първо трябва да опитате по-евтиния, преди да направите покупка или да закупите нов за хардуера на вашия преносим компютър. Закупуването на нов лаптоп ще ви струва повече.

Няма достатъчно свободно място

Ако нямате достатъчно свободно място на твърдия диск на вашия лаптоп, може да бъдете прекъснати, програмите могат да стартират по-бавно и може да се наложи да чакате дълго време за всяка операция. Ето защо трябва да се уверите, че наличното ви пространство за съхранение е достатъчно свободно.

Моят компютър е пълен с нежелани файлове

Временните файлове ще заемат много място с времето. Отърването от тези файлове с боклуци не само ще освободи място, но и ще подобри производителността на програмите, които да вършат ежедневната си работа и да работят по-ефективно.

Няма съхранение в моето пространство за съхранение, въпреки всички операции

Ако това по-горе не ви помогне да освободите достатъчно място за съхранение или ако имате нужда от допълнителен твърд диск на вашия лаптоп, за да архивирате файлове или да съхранявате данни, може да искате да разгледате използването на външен твърд диск, за да разширите съхранението на вашия лаптоп.

Моят лаптоп може да има зловреден софтуер

Ако смятате, че вашият лаптоп трябва да бъде заменен или надстроен, препоръчваме ви първо да проверите лаптопа си за вирус . Зловредният софтуер е най-големият враг на вашия лаптоп.

Вирусите ще забавят скоростта на вашия компютър. Препоръчваме ви да получите антивирусен софтуер, за да бъдете свободни от заплахи по всяко време.

Физическото почистване на лаптопи може да бъде решение

Вентилаторите на вашия лаптоп може да са пълни с прах, коса и други замърсявания, така че вътрешните компоненти могат да се нагреят много бързо. Всичко това лайно затруднява работата на вашия компютър. Ако почиствате вашия лаптоп, можете да предотвратите прегряването на вашия компютър и да поддържате ефективността на вашия компютър.

Екранът на моя лаптоп е лош

Екран на лаптоп, който е счупен или в общо лошо състояние, може да ви затрудни да направите нещо на компютъра. Възможно е да поправите и подмените екрана. Освен това, това не е толкова скъпо, колкото подмяната на целия лаптоп.

Моят тефтер не таксува

Ако вашият лаптоп не се включи , закупуването на нов лаптоп е логичен избор, но основната причина е, че понякога компютърът не зарежда. Проблемът може да е в захранващия кабел, батерията или контакта.

Ако включите лаптопа без батерия, можете да кажете дали проблемът е с батерията. Ако вашият ноутбук се включи, проблемът е с батерията.

Искам нова операционна система

Ако вашият текущ компютър е достатъчно добър, за да премахнете операционната система, която искате да мигрирате, не трябва да се отказвате от целия си компютър, само за да промените операционната си система. Дори да е вярно, че новите лаптопи имат най-новата операционна система, можете да инсталирате нова операционна система на съществуващия ви твърд диск, без да променяте почти нищо.

Подобни публикации

  1. Новите микрочип контролери показват, че 200TB SSD дискове вече не са мечта
  2. Как ще изглеждат очилата за смесена реалност на Apple?
  3. Ще продължи ли да се купува Apple Watch 3, когато навлезем в 2022 г.?
  4. Apple Watch 7 ще се предлага за предварителна поръчка в България
  5. Слушалките Oculus са деактивирани при срив във Facebook

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.