Специална защита за непълнолетни потребители от InstagramСпециална защита за непълнолетни потребители от Instagram: Какъв вид снимки ще бъдат замъглени?

Instagram ще замъглява голи снимки в съобщения, изпратени до непълнолетни. Ето подробностите! Функцията за защита на голотата ще бъде достъпна по целия свят за потребители под 18 години. Възрастните също ще могат да използват тази функция.

Instagram ще въведе нова функция за сигурност, която замъглява голи изображения в съобщения, като част от усилията си да защити непълнолетните потребители на платформата от злоупотреба.

Каква е целта на функцията на Instagram за защита от голота?

Новата функция, обявена от Meta днес, която замъглява изображения, открити като съдържащи голота, и не позволява на потребителите да изпращат тези изображения, ще бъде активирана както за млади, така и за възрастни потребители на Instagram.instagram nepalnoletni

Meta казва, че функцията използва машинно обучение на устройството, за да анализира дали изображение, изпратено чрез услугата за директни съобщения на Instagram, съдържа голота и че компанията няма да има достъп до тези изображения, освен ако не бъдат докладвани.

След като защитата е активирана, потребителите на Instagram, които получават голи снимки, ще получат съобщение, което им казва да не се чувстват принудени да отговорят, заедно с опции за блокиране и докладване на подателя.

Потребителите, които се опитват да изпратят съобщение голи, ще видят съобщение, което ги предупреждава за опасностите от споделянето на чувствителни снимки, а друго предупредително съобщение ще възпира потребителите, които се опитват да препратят голо изображение, което са получили. Според Wall Street Journal новата функция ще бъде тествана през следващите седмици и ще бъде общодостъпна през следващите няколко месеца.

Подобни публикации

  1. Потребителите на Android казват, че GIF файловете от iPhone са повредени
  2. YouTube с нова функция Супер чат
  3. Instagram се срина ли? Потребителите имат проблеми с достъпа!
  4. Spotify направи уникална промяна в дизайна си: Как изглежда?
  5. Нова функция за изкуствен интелект, идваща в Windows 11

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.