5 важни неща, които трябва да направите първо, когато купувате нов компютър5 neshta pri zakupuvane na nov kompyutar

5 важни неща, които трябва да направите първо, когато купувате нов компютър

Казахме ви 5-те важни неща, които трябва да направите първо, когато купувате нов компютър. Какви са тези? Да видим заедно.

Без значение какво правим, актът на придобиване на компютър, където нещо по-добро от това, което винаги сме имали, скоро ще излезе на пазара и ще ни подлуди, има някои фини детайли, на които трябва да обърнем внимание, след като донесем устройството У дома. Събрахме 5 важни неща , които трябва да направите първо, когато купувате нов компютър.

Разгледай Още: Apple възнамерява да управлява Siri без да казва „Хей“

Какво да направите, когато купувате компютър

  1. Изтриване на стоков софтуер
  2. Избор на добър браузър
  3. Избор на антивирусна програма
  4. Направете резервно копие
  5. Актуализиране

Изтриване на стоков софтуер

Ако не искате да преследвате производители на оригинално оборудване и сте направили задълбочено проучване, може да сте се насочили към марка. Независимо от марката, която купувате, този компютър определено ще съдържа много готови програми, наречени Bloatware.

Отбележете го, като научите фабричния софтуер в лаптопа, който ще закупите. След това оставяте на устройството онези, които може да са ви полезни, а от нежеланите можете да се отървете, без да губите време.

Избор на добър браузър

Първото и най-важно приложение на вашия нов компютър ще бъде интернет браузърът. Следователно първо трябва да решите кой интернет браузър да бъде по подразбиране. Ако Chrome е създал навик в тялото ви, разбира се, ще направите този софтуер по подразбиране.

Но не забравяйте да имате и Microsoft Edge и Firefox на вашия компютър. Дръжте ги в ъгъла, защото ще са необходими. Който и от тези браузъри да изберете, уверете се, че могат да се синхронизират с вашия мобилен телефон.

Избор на антивирусна програма

Въпреки че Windows Defender, антивирусната система по подразбиране на операционната система Windows, е мощна и надеждна, потребителските предпочитания могат да бъдат напълно различни. Потребителите често не могат да изоставят антивирусния софтуер, който използват от години. Ако сте объркани в антивирусния раздел, можете да изберете една от най-добрите антивирусни програми.

Създаване на резервно копие

След като поставите компютъра си в състоянието, в което искате да бъде, направете го изображение. В същото време не забравяйте да имате USB или диск или облачно хранилище за дяла за възстановяване, който ще подготвите. Въпреки че тези процедури може да изглеждат като изпитание, повярвайте ми, в някои случаи те спасяват животи.

Актуализиране

Дори компонентите на закупения от вас компютър да работят, проверете датите на драйверите. Ако е необходимо, използвайте софтуер, който може автоматично да сканира драйвери и да замени старите с текущи. Нека ви напомним, че актуализациите на Windows и системните актуализации определят скоростта на вашия компютър.

В това съдържание сме засегнали 5 важни неща, които трябва да направите, когато купувате нов компютър. Какво бихте искали да имате в този списък? Не забравяйте да споделите мнението си с нас в секцията за коментари по-долу. Какви са лаптопите, които могат да бъдат закупени под 1000 лв? Тези, които се интересуват, могат да разгледат нашата статия.

Подобни публикации

  1. Dacia Duster ще смени името си!
  2. Филтърът за стареене в реално време става популярен в TikTok
  3. Как да увелича снимката на профила в Discord?
  4. Как да конвертирате MOV файлове в MP4?
  5. Honor Magic 6 Pro със 160 MP перископна камера Характеристики, цена и дата на пускане

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.