6 неща, които можете да направите с PDF файлове

pdf failove 2020

Повечето интернет потребители са използвали PDF файлове поне веднъж. PDF е един от най-необходимите типове файлове в интернет. PDF е безопасен и достъпен формат, който се използва широко както за бизнес, така и за лични цели. Улеснява още повече споделянето на документи на хората. Работи безпроблемно на различни платформи. Потребителите могат да отварят файлове във формат PDF, независимо от Windows, Mac OS, Android или iOS.

Но не бихте ли искали да знаете повече за четене и печат на PDF файлове? Какво можете да направите, ако трябва да го преобразувате в друг файлов формат или да го компресирате, за да улесните споделянето? В тази статия ще научите 6 неща, които можете да направите с PDF файлове .

1. Създаване на PDF файлове без Adobe Acrobat

Изтеглянето на софтуера на Adobe Acrobat и създаването на PDF файл с него може да бъде трудно за много хора, но има и други прости начини за създаване на PDF файлове, без да инсталирате и използвате Adobe Acrobat . Ето различни начини за създаване на PDF файл без никакъв софтуер :

Google Chrome: Натиснете CTRL + P (за Windows) или Cmd + P (за MacOS) едновременно, за да отворите настройките за печат. Поставете отметка „Запазване като PDF“ в целевия раздел и започнете изтеглянето.

В браузърите, които не са Chrome (Firefox, Internet Explorer, Safari и подобни браузъри), можете да направите това, като изтеглите CleanPrint, безплатен плъгин.

Онлайн услуги: Можете да конвертирате уеб страница в PDF файл с помощта на htmlpdf инструмент. Можете също да създавате PDF файлове с помощта на софтуер PDF24 Creator .

2. Обединяване на два или повече PDF файла

Ако има множество PDF файлове, които искате да обедините в един файл, тогава можете лесно да завършите този процес, като използвате онлайн инструменти като Foxyutils  и PDFMerge . 

3. Превод на съдържанието на PDF файлове

Ако някой ви изпрати PDF файл на френски език , не е нужно да се притеснявате, защото можете да преведете съдържанието на този файл на желания от вас език с помощта на услугата Google Translate . Ако не сте чували за него, Google Translate се използва за превод на текст или документи от един език на друг.

4. Конвертиране на партида документи в PDF формат

Имате ли повече от 40 или 50 документа? Преобразуването на тези документи в PDF формат един по един ще бъде трудоемко и отнема много време. Би било по-логично да преобразувате документи в насипно състояние, а не един по един. Услуги като PeerNet  и  ExtendOffice ще ви позволят да конвертирате куп документи в PDF формат.

5. Конвертирайте PDF файлове в други формати

Може да се наложи да конвертирате PDF файлове в MS Word файл, HTML файл или формати като PowerPoint . Има няколко различни начина, по които можете да направите това.

MS Word: Можете  да използвате PDF в Word Service Converter онлайн, за да конвертирате PDF файл в MS Word файл .

HTML файл: Ако искате да конвертирате PDF файл във формат HTML, за да адаптирате PDF файл към вашия блог или уебсайт, convertpdftohtml  и  PDFHTML са  два от най-добрите инструменти, които можете да използвате за това.

PowerPoint:   Можете лесно да конвертирате PDF файл във файл на PowerPoint с помощта на PDFConverter . Това е процес в 3 стъпки. Първо трябва да качите документа си, след това да въведете имейл адреса, на който ще бъде изпратен преобразуваният PPT файл, след което натиснете бутона за стартиране.

6. Компресиране на PDF файл

Възможно е да не успеете да изпратите PDF файла с голям размер, който искате да изпратите, поради ограничението на доставчиците на имейл на максималния размер на прикачен файл. В такива случаи можете да опитате да компресирате PDF файла колкото е възможно повече.

За да направите това, можете да използвате  всеки софтуер за компресиране на файлове като 7-Zip . Освен това, ако искате да компресирате двойно PDF файл, можете да направите това с PDFaid и след това да използвате 7-Zip, за да намалите допълнително размера.

Подобни публикации

  1. Безплатен екранен рекордер за Windows
  2. Новата актуализация на Windows 11 внася значителни промени в OneDrive
  3. Най-добрите безплатни офис програми за Windows
  4. Най-добрите безплатни програми за преобразуване на аудио формат за Windows
  5. Най-добрите безплатни програми видео резачки за Windows

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.