9 неизвестни функции на Twitternai chesto steshtani greshki twitter

Събрахме най-добрите функции за Twitter, за които не всеки знае. Нека разгледаме по-отблизо всички функции.

Twitter, едно от често използваните и предпочитани приложения днес, се използва от много хора за различни цели. Неизвестните функции на Twitter , от друга страна, предоставят на потребителите привилегировано изживяване. С изгодните функции, предлагани от платформата, можете да персонализирате акаунта си още повече.

Прочети Още: TikTok имитира някои функции на BeReal!

Можете да направите профила си в Twitter по-приятен, като научите нови неща за приложението. Много функции са описани подробно в нашата статия, от блокиране на туитове за думи или теми, които не искате да виждате, до виждане само на туитове на одобрени акаунти.

Неизвестни функции на Twitter

 • Вижте популярни туитове на избрания от вас човек
 • За запазване на данни
 • Комбинация от клавиши
 • За да можете да видите старите си туитове
 • Вижте само туитове от потвърдени акаунти
 • Да можеш да четеш туитове по конкретни теми
 • Възможност за заглушаване на думи, потребители и хаштагове
 • Персонализиране на началната страница с функцията Списъци
 • Възможност за добавяне на алтернативен текст за потребители с увредено зрение

1. Разгледайте популярни туитове

Можете да видите само популярни туитове от потребители, които следвате и харесвате в Twitter. Достатъчно е да напишете параметъра (from:username min_faves:500) в полето за търсене. По този начин можете да преглеждате популярни туитове само след търсене. Числото, което въвеждате след кода min_faves, който идва след потребителското име, показва с колко любими ще започнат туитовете.

2. Запазване на данни

Възможно е да се сведе до минимум използването на интернет чрез запазване на данни, докато използвате приложението. Можете да изключите визуализацията на споделяния като видеоклипове и снимки, като активирате функцията за запазване на данни в настройките на Twitter. По този начин се намалява и използването на данни.

Влезте в раздела “ Настройки и поверителност “ от иконата на акаунта . Превключете към „ Достъпност, дисплей и езици “. След като щракнете върху „Използване на данни“, ще видите много различни функции. Тук можете да правите корекции както за снимки, така и за видеоклипове и да намалите използването на данни, като активирате бутона „Икономия на данни“.

3. Клавишни комбинации

Клавишните комбинации , функция, която можете да използвате в уеб версията , носи предимството да използвате Twitter по-бързо. Когато сте на която и да е друга страница на платформата, достатъчно е да натиснете клавишите „G + H“, за да се върнете на главната страница. Когато натиснете буквата „N“, се отваря нов прозорец за туит. За да научите всички преки пътища, можете да натиснете клавишите „Shift +?“, докато сте в уеб версията на Twitter.

4. Намерете старите си туитове

Хората, които използват Twitter дълго време, може понякога да искат да видят старите си туитове. Ако сте в тази група, решението е съвсем просто. Вместо постоянно да скролирате надолу в профила си, можете да достигнете до всички туитове, които сте изпратили на определена дата, с едно движение, благодарение на разработения параметър. Ето как се използва функцията за разширено търсене :

Частта за търсене (@username) трябва да бъде във формуляра до: всяка дата от: всяка дата . Частите с датата тук трябва да бъдат написани като „година – месец – ден“. След това, когато търсите, можете да преглеждате вашите туитове между датите, които сте посочили на една страница. Ако искате да имате по-подробна информация за тази функция, Какво представлява функцията за разширено търсене в Twitter? Как да използвам? Вижте нашата статия.

5. Вижте туитове на потвърдени акаунти

Днес има много пародии или фалшиви профили, отворени от името на известни и популярни хора. Може да искате да достигнете до реални акаунти и да видите само техните туитове, за да проследите истинска и точна информация. Когато въведете filter: verified и думата, която искате да търсите, до секцията за търсене , можете да видите само туитовете на одобрени акаунти, свързани с тази дума.

6. Четете туитове по конкретни теми

Много акаунти туитват повече от веднъж на ден. В такива случаи, когато е необходимо да получите информация за определена тема или да търсите по интереси, туитовете, съдържащи тези теми, могат да бъдат лесно достъпни. Подобно на много други функции, когато въведете from:username „темата, която искате да търсите“ в секцията за търсене и търсите, можете да видите туитовете на съответния акаунт по тази тема.

7. Заглушете всичко, което не искате да видите

Благодарение на тази функция, която може да се използва за много различни цели, можете допълнително да персонализирате началната си страница в Twitter. Ако не искате да получавате спойлери, особено за телевизионните сериали и филми, които не сте гледали, можете да го използвате често като функция, към която можете да се позовавате. Можете да запазите думите или фразите и хаштаговете, които искате да заглушите, като щракнете върху Настройки > Поверителност и сигурност.

8. Използвайте функцията за списъци

Не искате да видите нещо на времевата линия, което не ви засяга? Има доста лесно решение за това. Като се възползвате от функцията за списъци на Twitter , можете да видите само туитовете на хората, които искате да следвате отблизо. Ако следите отблизо технологията, можете да добавите хора, които туитват по тази тема, към списъка. В същото време можете да персонализирате началната си страница, като следвате списъците на други потребители. За да направите това, можете да щракнете върху елемента списъци в лентата за навигация и да щракнете върху опцията за създаване на нов списък.

9. Помогнете на потребители с увредено зрение чрез добавяне на алтернативен текст

В туитове, публикувани като изображения, напоследък активно се използва функцията за добавяне на алтернативен текст . Използвайки тази функция, можете да обявите вашия туит за потребители с увредено зрение пред голяма аудитория. Всичко, което трябва да направите, е да щракнете върху съответния бутон и след това да обясните какво съдържа изображението. По този начин, когато потребител с увредено зрение попадне на вашия туит, той може да щракне върху алтернативния текст и да го слуша на глас.

За да използвате функцията, добавете изображение към туита и щракнете върху секцията, която казва ALT (Алтернатива) от секцията за редактиране на изображения. След това опишете изображението. Правейки това за всички туитове, в които използвате изображения, можете да улесните използването на Twitter от много потребители.

Споделихме с вас най-красивите и важни функции на Twitter. Ако има различни функции, които сме пропуснали, забравили и знаете, можете да ги споделите с нас в коментарите.

Подобни публикации

 1. Издаден отчет за прозрачност на App Store
 2. 30-секундни реклами без възможност за пропускане идват в YouTube!
 3. Любимата функция на Telegram идва в WhatsApp
 4. Какво е Google Bard? Как да използвам?
 5. Tinder актуализира своите насоки на общността

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.