Изкуственият интелект вече превзема игралната индустрияai prevzema igralnata industria

Изкуственият интелект вече превзема игралната индустрия: Нова компания се присъедини към бандата!

Изкуственият интелект вече превзема игралната индустрия.Embracer Group, една от водещите компании за разработка на игри както финансово, така и по име, сега ще разработва своите игри с подкрепата на изкуствен интелект. Embracer Group реши да премине към използването на изкуствен интелект след масовите уволнения и анулирани игри през последните месеци и това може би е първото сред големите компании в игралната индустрия.

Embracer, компанията майка на THQ Nordic, Gearbox Entertainment и Crystal Dynamics – Eidos Montreal, обяви в годишния си доклад, че е приела политика за изкуствен интелект в процеса на разработка на игри.

Embracer Group сега ще разработва своите игри с поддръжка на изкуствен интелект

Компанията заяви, че неизползването на изкуствен интелект би ги накарало да изостанат от големи разработчици на игри като EA, Sony, Square Enix и Ubisoft. Компанията твърди, че технологията ще ускори процеса на разработка и ще предостави на играчите оптимизирано изживяване.

Embracer заявява в доклада, че изкуственият интелект може да има голям принос чрез увеличаване на ефективността на ресурсите и добавяне на интелигентно поведение, персонализиране и оптимизация към игрите. „Като използваме изкуствения интелект, ние предоставяме уникално и персонализирано изживяване на всеки играч“, каза говорителят на компанията.

Компанията също така заяви, че е наясно с рисковете, че изкуственият интелект може да доведе до неетични, пристрастни или неточни резултати. Embracer също така подчерта, че въпреки опасенията, че изкуственият интелект ще замени човешките служители, използването на тази технология от тях няма да доведе до съкращения.

Какво мислите за това решение? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Съперничещият изкуствен интелект на ChatGPT идва от Amazon!
  2. MIT ще позволи на потребителите да говорят с бъдещото си аз
  3. Още телефони с Android ще могат да използват Gemini в съобщения
  4. Samsung: Започва революцията в интелигентния дом с изкуствен интелект!
  5. Потребителските данни вече са в безопасност в Meta

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.