Кой процесор да купите? AMD или Intel?amd ili intel

AMD срещу Intel? Кой процесор да купите?

Коя от водещите световни марки процесори трябва да закупите? AMD срещу Intel. Когато става въпрос за процесор, две марки идват на ум. Единият от тях е AMD, а другият е Intel. Всъщност, въпреки че Apple произвежда собствени процесори през последните години, AMD и Intel все още са лидери. Тези две марки, които са в нашия живот от много години, продължават вечното си съперничество. И така, кой процесор трябва да купите? AMD срещу Intel!

Кой процесор да купите?

Има много критерии при избора на процесор. Сред тях, разбира се, на първо място са моделите и поколенията. Въпреки това, по един или друг начин, трябва да изберете процесор, който е съвместим с вашата дънна платка. И така, ако трябва да избирате между AMD и Intel, кое да изберете?

Новият процесор на Intel превъзхожда най-добрите процесори на AMD с 30%

Този въпрос в известен смисъл е много субективен. Причината за това се дължи на различните коментари, дадени от потребителите. Много потребители са изпитали и двете марки и в крайна сметка се придържат към едната.

Много геймъри казват, че AMD процесорите са по-добри в игровата производителност от процесорите на Intel. Всъщност AMD процесорите дават много добри показатели, които не са за подценяване.

Разбира се, нека не казваме, че друг хардуер също оказва влияние. Ако AMD процесорите се представят силно като игра, това означава, че са доста успешни при нормална употреба или в работния свят.

Процесорите на Intel обаче не трябва да се пренебрегват. До такава степен, че процесорите, които са в живота ни от много години, се представят сериозно добре. Накратко, ако сте заседнали между тези два процесора, можете да изберете и двете марки, но ако погледнете казаните и показаните статистики, AMD изглежда е една крачка напред.

Въпреки това, ако предпочитате последно поколение процесор на Intel пред по-старо поколение AMD процесор, най-вероятно ще получите по-ниска производителност.

Процесорите AMD се продават на много достъпна цена в сравнение с процесорите на Intel. По този начин AMD прилага различна стратегия на пазара. Intel продава своите процесори на скъпи цени. Това е мястото, където името на марката влиза в игра.

В резултат на това и двете марки произвеждат много успешни произведения и двете марки са успешни в своите области. Въпреки че Apple наскоро започна да произвежда процесори от серията M, тези процесори се използват само в техните собствени устройства.

Какво трябва да се има предвид при избора на процесор?

Една от точките, които трябва да имате предвид при избора на процесор, е колко MB кеш памет има този процесор. Кой модел и кое поколение? Това е дали е настолен процесор и накрая дали е съвместим с дънната платка. И накрая, какво мислите по този въпрос? Не забравяйте да споделите мнението си с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Достатъчно ли е 8 GB RAM за Mac?
  2. Новото приложение за споделяне на снимки на TikTok Notes
  3. Характеристики на часовник Smart Band 9 на Xiaomi
  4. Microsoft представи своите компютри, поддържани от изкуствен интелект
  5. Apple Watch ще може да измерва кръвното налягане!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.