Apple iPhone 14 ще се предлага с поддръжка на Wi-Fi 6E

wi fi 6e iphone 14

Според ново изтичане на информация от Ming-Chi Kuo, Apple iPhone 14 ще излезе от кутията с поддръжка на Wi-Fi 6E. Е, какво означава?

Въпреки че измина малко време от пускането на моделите iPhone 13, вече започнахме да ставаме свидетели на различни течове и доклади за семейството на iPhone 14 . Според последния от тези доклади, Apple iPhone 14 ще излезе от кутията с поддръжка за Wi-Fi 6E.

iPhone 14 ще поддържа Wi-Fi 6E: Какво ще направи?

Понастоящем Apple използва стандарта 802.11ax Wi-Fi 6 в настоящите си устройства като серията iPhone 13 и iPad Pro (2021)  . Известен с надеждните си течове, Ming-Chi Kuo посочва, че компанията ще премине към стандарта Wi-Fi 6E в новата серия iPhone 14, която ще представи следващата година.

Всички използвани в момента стандарти, включително Wi-Fi 6, използват   радио лентите 2,4 GHz  и  5 GHz . Wi-Fi 6E е  технология, която може да работи в обхвата  6 GHz . Той работи подобно на новия стандартен Wi-Fi 6, но предлага някои допълнителни канали, които не се припокриват.

Прочети Още: Немога да си сменя номера на телефона на акаунта ми в фейсбук

Както е посочено от Wi-Fi Alliance, Wi-Fi 6E позволява 14 допълнителни 80 MHz канала и 7 допълнителни 160 MHz канала. Тези канали не се припокриват един друг, което помага за намаляване на задръстванията в области и региони, където работят множество мрежи. С други думи, Wi-Fi 6E е стандарт за Wi-Fi 6, който може да работи на 6 GHz.

В резултат на това по-нова и по-бърза безжична мрежа винаги е страхотна. Както винаги, Wi-Fi 6E модемите и устройствата са обратно съвместими със стандартите за Wi-Fi от предишното поколение. Например, можете да вземете смартфон, който излиза от кутията с Wi-Fi 6E, и ​​да го свържете към Wi-Fi 6 или Wi-Fi 5 модем.

Или можете да закупите Wi-Fi 6E модем и да продължите да го използвате на смартфони, таблети или лаптопи, които поддържат по-стари стандарти. От друга страна, ако искате да се възползвате от истинската мощност на Wi-Fi 6E, вашият рутер и устройство трябва да имат компоненти, които са съвместими с Wi-Fi 6E. Ако не са, скоростите, които споменахме по-горе, няма да имат значение.

Подобни публикации

  1. Приложенията за Android вече ще работят на всяко устройство
  2. Adidas представя безжични слушалки със светлинно зареждане
  3. Ревю на хартия за Huawei MatePad
  4. Характеристиките и цената на Samsung Galaxy Z Flip 4
  5. Xiaomi работи върху телефон с 200MP камера

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.