Apple iPhone 14 ще се предлага с поддръжка на Wi-Fi 6Ewi fi 6e iphone 14

Според ново изтичане на информация от Ming-Chi Kuo, Apple iPhone 14 ще излезе от кутията с поддръжка на Wi-Fi 6E. Е, какво означава?

Въпреки че измина малко време от пускането на моделите iPhone 13, вече започнахме да ставаме свидетели на различни течове и доклади за семейството на iPhone 14 . Според последния от тези доклади, Apple iPhone 14 ще излезе от кутията с поддръжка за Wi-Fi 6E.

iPhone 14 ще поддържа Wi-Fi 6E: Какво ще направи?

Понастоящем Apple използва стандарта 802.11ax Wi-Fi 6 в настоящите си устройства като серията iPhone 13 и iPad Pro (2021)  . Известен с надеждните си течове, Ming-Chi Kuo посочва, че компанията ще премине към стандарта Wi-Fi 6E в новата серия iPhone 14, която ще представи следващата година.

Всички използвани в момента стандарти, включително Wi-Fi 6, използват   радио лентите 2,4 GHz  и  5 GHz . Wi-Fi 6E е  технология, която може да работи в обхвата  6 GHz . Той работи подобно на новия стандартен Wi-Fi 6, но предлага някои допълнителни канали, които не се припокриват.

Прочети Още: Немога да си сменя номера на телефона на акаунта ми в фейсбук

Както е посочено от Wi-Fi Alliance, Wi-Fi 6E позволява 14 допълнителни 80 MHz канала и 7 допълнителни 160 MHz канала. Тези канали не се припокриват един друг, което помага за намаляване на задръстванията в области и региони, където работят множество мрежи. С други думи, Wi-Fi 6E е стандарт за Wi-Fi 6, който може да работи на 6 GHz.

В резултат на това по-нова и по-бърза безжична мрежа винаги е страхотна. Както винаги, Wi-Fi 6E модемите и устройствата са обратно съвместими със стандартите за Wi-Fi от предишното поколение. Например, можете да вземете смартфон, който излиза от кутията с Wi-Fi 6E, и ​​да го свържете към Wi-Fi 6 или Wi-Fi 5 модем.

Или можете да закупите Wi-Fi 6E модем и да продължите да го използвате на смартфони, таблети или лаптопи, които поддържат по-стари стандарти. От друга страна, ако искате да се възползвате от истинската мощност на Wi-Fi 6E, вашият рутер и устройство трябва да имат компоненти, които са съвместими с Wi-Fi 6E. Ако не са, скоростите, които споменахме по-горе, няма да имат значение.

Подобни публикации

  1. Зареждане на ваучер А1 с смс
  2. Как да изпратя ваучер на А1?
  3. Какво е Powerbank? Какво прави?
  4. Mcdodo представя нов аксесоар за зареждане в Cyberpunk дизайн
  5. Увеличаващ се брой компании срещу Apple

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.