Apple ще продава части за ремонт на вашия собствен iPhoneapple iphone remont chasti

Apple упълномощава собствениците на устройства да ремонтират iPhone. Компанията ще продава ремонтни части чрез своята програма за ремонт на самообслужване.

Apple разчита на потребителите да поправят iPhone . С изненадващ ход Apple обяви нова програма за ремонт на самообслужване в сряда сутринта .

В началото на следващата година Apple ще продава оригинални части и инструменти на клиенти в САЩ, които искат да ремонтират продукти на Apple на нейния сайт . Отначало Apple ще предлага самообслужване само за смартфони от серията iPhone 12 и iPhone 13. Въпреки това, компанията казва, че скоро ще добави към програмата компютри Mac с чипа M1 .

Apple казва, че първата фаза от програмата за ремонт на самообслужване ще се фокусира върху най-често обслужваните компоненти на iPhone. Това ще включва екрана, батерията и камерата . До края на 2022 г. собствениците на устройства на Apple ще могат да правят допълнителни ремонти и у дома. „ Предоставянето на по-голям достъп до оригиналните части на Apple дава на нашите клиенти още повече възможности, когато са необходими ремонти “, каза Джеф Уилямс, главен оперативен директор на Apple . 

„През последните три години Apple почти удвои броя на сервизните места, които осигуряват достъп до оригинални части, инструменти и обучение на Apple, и сега предлага опция за тези, които искат да завършат собствения си ремонт.

Apple се доверява на потребителите да поправят iPhone

Както Apple обясни в съобщение за пресата, клиентите трябва да следват серия от стъпки за ремонт, преди да започнат да ремонтират дом. Първата стъпка е да прочетете ръководството за ремонт на устройството, което Apple ще предостави. Ако клиентът се чувства комфортно да извършва ремонта, той може да поръча части и инструменти от новия онлайн магазин за ремонт на самообслужване на Apple .

След ремонт клиентът може да върне използвани части на Apple за рециклиране, а Apple ще даде кредит за повторни покупки.

Прочети Още: Apple iPhone 14 ще се предлага с поддръжка на Wi-Fi 6E

Apple казва, че ще предложи общо повече от 200 части и инструменти за ремонт на iPhone 12 и iPhone 13. Компанията също така заявява, че програмата е „насочена към отделни техници със знания и опит за ремонт на електронни устройства“. Ако не сте напълно сигурни, че можете да направите ремонта сами, може да се наложи да занесете телефона или компютъра си на професионалист.

TechCrunch също така заявява, че извършването на домашни ремонти няма да анулира вашата гаранция (не забравяйте, че Apple не казва това). Изненадващо е, че тази програма съществува, но не е трудно да се разбере защо Apple промени решението си. Фирмата от години се бори за правото на ремонтно движение.

Подобни публикации

  1. Нова функция на iOS 18 ще направи Siri излишна!
  2. 16 GB RAM и 6000 mAh батерия: Представен Vivo Y28 4G
  3. Характеристики и цена на Xiaomi Mix Fold 4
  4. 1.5K екран и 16 GB RAM: Разкрити функции на OnePlus Ace 3 Pro
  5. Бюджетният Honor X6b е представен: Ето неговите характеристики

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.