Apple премахва функцията за живи тапети от iPhone в iOS 16ios 16 premahva tapeti

Apple премахва функцията за живи тапети от iPhone в iOS 16

Apple реши да премахне популярната функция Live Wallpapers в най-новата версия на iOS 16. Ето причината за решението! Apple тихо премахна една от популярните си функции в най-новата версия на iOS и може би някои от потребителите дори не знаят за тази промяна. iPhone с най-новата версия на iOS 16 вече не предлагат живи тапети. Така че защо компанията взе това решение?

За тези, които не знаят, Apple за първи път представи тази функция в iOS 11 и много собственици на iPhone я използваха, но Apple премахна тази функция, която също включваше официалните динамични тапети. Динамичните тапети бяха основно тапети, които се движат на заключения екран. За да активирате тази функция, беше необходимо да натиснете дълго екрана, за да видите движението на живия тапет.

Защо Apple премахва живи тапети?

Това обаче се превърна в проблем, тъй като компанията реши да предложи персонализирана функция за заключен екран на iPhone, която преди това предлагаше на Apple Watch. Изглежда, че производителят на iPhone е премахнал старата функция, тъй като персонализираните заключващи екрани работят и чрез продължително натискане на екрана. Тази промяна също сближава двете продуктови линии на компанията.

С други думи, компанията избра да запази нова функция и да премахне стара, тъй като и двете имат подобен метод за влизане. Apple работи за изграждането на безпроблемна и стабилна екосистема и вероятно е избрала лекота на контрол и функционалност, вместо да запази две функции, които изпълняват повече или по-малко подобни функции на две различни платформи.

И така, какво мислите за решението на Apple? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Цената на позлатената серия iPhone 15 Pro е достъпна!
  2. Infinix ще представи GT 10 Pro модел с Cyberpunk дизайн на GameX
  3. Идват смарт телефони, поддържащи продуктивен изкуствен интелект
  4. Xiaomi представи интелигентен масажен стол
  5. Apple е на път да стане най-големият производител на смартфони за годината за първи път!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.