Зукърбърг представя бъдещите AR очилаar ochila

Зукърбърг представя бъдещите AR очила: Холографски AR очила идват!

Марк Зукърбърг представи холографските AR очила, по които Мета работи. Какво могат да направят тези очила? Наскоро Марк Зукърбърг сподели плановете на Мета за холограмни AR очила в интервю. Крайната цел на компанията в тази област изглежда разработва устройство, което държи главата ви над главата и ръцете ви свободно, като същевременно осигурява достъп до цялата информация.

Какви са наличните очила на Meta?

Три основни модела на интелигентни очила ще станат стандартно за ежедневна употреба, каза Зукърбърг. Първият е аудио и камера очила с интегрирани функции за изкуствен интелект. Ray-Ban Meta Smart очила например попадат в тази категория. В бъдеще компанията има за цел да добави към него малък режиен екран (HUD).

Интелигентните очила с HUD ще ви позволяват да виждате известия, да получавате съобщения и да отговаряте и да взаимодействате с изкуствен интелект с екран. Най-вълнуващи са AR очилата с пълен холографски вид. Зукърбърг казва, че тези очила ще ви позволят да взаимодействате с приятелите си, сякаш сте с вас.

Какво може да се направи с AR очила?

mark zukerburg ar ochila

Например, ако искате да играете карти с приятелите си, можете да използвате виртуална палуба и всеки на AR повикване може да види, да вземе карти и да играе така, сякаш е истински. Можете също така да работите заедно, да играете игри и да работите по конкретни проекти.

Това, което прави холографските AR очила вълнуващи, е, че те имат леки очила, които можете да носите в продължение на часове, без да се откъсвате от реалността. Сега AR очилата ще имат проследяване на очите и ръцете, но също така е възможно да се види контролер в първите издания. Мета показва, че работи върху рануна, която ще засече движенията на ръцете и пръстите ви.

Зукърбърг не смята, че очилата, по които работят, скоро могат да заменят телефоните и дори след 10 години той е съгласен, че телефоните все още ще бъдат по-популярни, но казва, че вярва, че с развитието на технологията за очила AR, скоростта на използване на телефоните ще намалее.

Засега това е всичко, което знаем за плановете на Мета и Зукърбърг. Изглежда, че компанията търси по-силен фокус върху очилата за AR. Какво мислиш за това? Можете да споделите мислите си с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Най-голямото изобретяване от iPhone! Как ще е роботът на Apple?
  2. Голямо развитие за електрически велосипеди
  3. Red Magic представя новия лаптоп Titan 16 Pro
  4. Как да ъпгрейдна паметта на iPhone? Как да увеличим съхранението на iPhone?
  5. Автоматично проследяване на съня с WatchOS 11!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.