Нов стандарт в сензорите за пръстови отпечатъциstandart tsensor nov

Нов стандарт в сензорите за пръстови отпечатъци: Ултразвукови сензори стават често срещани!

Оказа се, че любопитно очакваният нов телефон на Google Pixel 9 ще използва ултразвуков сензор за пръстови отпечатъци. И така, с какво се различава от сензора по подразбиране? Тъй като Pixel 6 премина към подекран сензор за пръстови отпечатъци, много потребители се оплакаха от телефоните Pixel и отключващата производителност на моделите Android с подобна технология. Сега, според нова разработка, серията Pixel 9 приема ултразвуков сензор за пръстови отпечатъци.

Според Android Authority, Pixel 9 и 9 Pro ще имат ултразвуков сензор за пръстови отпечатъци. Този сензор ще бъде поддържан от Qualcomm 3D Sonic Gen 2. Най-накрая видяхме тази технология в Galaxy S24 Ultra на Samsung.

Какво предлага ултразвуковият сензор за пръстови отпечатъци?

И така, какво прави този компонент (QFS4008) толкова различен? Ултразвуковият скенер за пръстови отпечатъци, въведен в началото на 2021 г. с площ 8х8 мм, се казва, че има по-бързо отчитане на пръстовите отпечатъци и се казва, че е „по-бърз от старите разтвори, когато пръстите са мокри“.

За сравнение, оптичните сензори за пръстови отпечатъци работят, като държат ярка светлина и правят снимка в материята. В опита на Google с Pixel 6, особено тези, които са използвали скрийнсейвъри, са имали големи трудности да имат четене на пръстови отпечатъци.

Разбира се, невероятно е, че Google чака пълна серия от 3 за прехода. Въпреки това, тъй като Samsung Galaxy S24 Ultra е пионер в индустрията в тази област и сега се използва в серията Pixel 9, можем да кажем, че има нов стандартен подход за четци за пръстови отпечатъци в телефонния сектор.

Какво мислиш за това? Можете да споделите мислите си с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Xiaomi Redmi Pad Pro с 10 000 mAh батерия
  2. Телефонът с 7.000 mAh батерия идва!
  3. Опасности от използването на неправилен калъф за смартфон
  4. Характеристики на OPPO Reno 12 Series
  5. Характеристики на Google Pixel 9 Pro XL

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.