Boeing се конкурира със Starlink с интернет от космическия проектboening starlink

Аерокосмическата компания Boeing получи одобрение от Федералната комисия по комуникациите да предлага интернет от космоса. Компанията ще изведе в космоса голям брой спътници. Ето подробностите!

Боинг от космическия интернет получи одобрение за проект. В рамките на проекта, одобрен от Федералната комисия по комуникациите (FCC), в космоса ще бъдат изстреляни 147 спътника. Авиокомпанията има за цел да предложи широколентов достъп до интернет от космоса чрез сателити, които изстрелва.

Boeing се готви да достави интернет от космоса

Ново име се присъедини към компаниите, целящи да предлагат интернет от космоса. Базираната в САЩ авиационна компания Boeing има за цел да изстреля голям брой спътници в космоса. Така компанията планира да предложи широколентов достъп до интернет от космоса.

Прочети Още: MIUI ще се срещне с потребители преди края на 13 години

Авиокосмическата компания подаде заявление до Федералната комисия по комуникациите (FCC) през 2017 г., за да предложи интернет от космоса. FCC одобри заявлението на компанията . . В този контекст Boeing ще изведе в космоса общо 147 спътника. След известно време компанията ще увеличи броя на спътниците в космоса.

Boeing ще постави 132 от 147-те спътника в ниска околоземна орбита на височина от 1056 километра. Компанията ще позиционира 15 спътника в орбита на височина между 27 335 км и 44 221 км.

SpaceX, собственик на проекта Starlink, изрази опасения, че спътниците, които Boeing ще изстреля, могат да повредят други спътници и заяви, че FCC не трябва да одобрява това приложение. FCC отхвърли това твърдение на SpaceX и реши да одобри шефа на авиационната компания.

Amazon се готви да пусне интернет сателити

Базираният в САЩ гигант за електронна търговия Amazon обяви проект, наречен Kuiper през последните години. Компанията, която планира да изстреля 3236 космически кораба в космоса, има за цел да предложи минимално забавяне и висока скорост на връзката на достъпна цена в рамките на този проект .

Amazon подаде молба до Федералната комисия по комуникациите (FCC) за проекта, който нарече Kuiper през последните години. FCC одобри заявлението на компанията, като по този начин определи датата на изстрелване на два прототипа спътника.

Според предадената информация Amazon ще изстреля два спътника, наречени KuiperSat-1 и KuiperSat-2, през четвъртото тримесечие на 2022 г. Така разработената технология може да бъде тествана. Прототипните спътници ще бъдат извадени от орбита след успешното завършване на тестовия процес. Беше заявено, че Amazon ще работи с ABL Space Systems за изстрелване на сателитите.

Раджиев Бадял, който отговаря за проекта Kuiper, направи много важно изявление по темата. Заявявайки, че нищо не може да замени теста, извършен в орбита, Бадял каза в изявление, че се надяват да научат много от това, като се има предвид сложността и риска, породени от предизвикателна среда.

Подобни публикации

  1. Очаква се iPad Mini 7 с нов дизайн!
  2. NVIDIA изпревари Apple: Втората най-ценна компания вече принадлежи на NVIDIA!
  3. Грешката, която доведе до срив на WhatsApp, най-накрая беше коригирана!
  4. Предстои нова актуализация на функцията за популярни канали на WhatsApp!
  5. Huawei Pura 70 Ultra идва да стане крал на пазара на смартфони (ревю)

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.