ЕС се стреми да бъде пионер в производството на чиповеcip es

ЕС се стреми да бъде пионер в производството на чипове: Подписано споразумение за инвестиции за 43 милиарда евро!

Европейският съюз обяви днес своето ново споразумение, което ще революционизира индустрията. Ето подробностите! Европейският съюз инвестира в технология за чипове, която е в основата на днешните технологии. Асоциацията обяви, че е одобрила план за 43 милиарда евро за производство на повече фабрики и разширяване на полупроводниковата технология в европейския регион.

ЕС подписва споразумение за гигантски инвестиции

С това споразумение се очаква ЕС да удвои своя пазарен дял от 10 процента до най-малко 20 процента до 2030 г., според прессъобщението на Европейския съвет.cip esИспанският министър на индустрията, търговията и туризма Ектор Гомес Ернандес каза в изявление: „В дългосрочен план това също ще допринесе за възраждането на нашата индустрия и намаляването на нашата чуждестранна зависимост“.

Тази огромна стъпка, предприета от Европейския съюз, има за цел да бъде подготвен за проблема с производството на полупроводници в бъдеще и да не бъде зависим от чужди чипове. Одобрен от Съвета на Европейския съюз, законът ще бъде публикуван в Службовия вестник на ЕС, след като бъде подписан от председателя на Европейския парламент.

Законът за чиповете е на дневен ред в страни извън Европа. САЩ са заделили 52 милиарда долара, за да се конкурират с Китай съгласно Закона за чиповете и науката, приет през 2022 г. Какво мислите за това решение на Европейския съюз? Можете да споделите мнението си с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Google започва да изтрива неактивни Gmail акаунти!
  2. Google Bard вече може да гледа и обобщава видеоклипове в YouTube!
  3. Apple обявява, че ще предостави RCS поддръжка на iPhone!
  4. Microsoft преименува Bing Chat на Copilot
  5. Колко дял получава Apple от Google?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.