Facebook елиминира Apple със своята абонаментна система!facebook registratia

Facebook успя да се отърве от комисионната на Apple с абонаментната си система. Създателите на съдържание вече могат да получават заплащане без престой. Ето подробностите!

Най-голямата в света платформа за социални медии Facebook намери начин да спре комисионната, която плати на Apple със своята абонаментна система . Докато напрежението между компанията и софтуерния гигант става все по-разгорещено, Facebook продължава да предприема стъпки с цел да изостави Apple, без да излиза извън правилата.

Главният изпълнителен директор на Meta, Марк Зукърбърг, обяви в публикация във Facebook в сряда, че създателите на съдържание могат да получават директни плащания от потребителите на платформата за социални медии. Този нов метод също така гарантира, че комисионната от 30%, която Facebook плаща на Apple, не се заплаща.

Прочети Още: САЩ забраняват групата на НСО, известна с атаките на Пегас

Facebook ще ядоса Apple с абонаментната си система

Зукърбърг използва следните твърдения в изявлението си по темата :

„Когато изграждахме Metaverse, ние се фокусирахме върху това да накараме създателите да си осигуряват приходи от работата си. Таксата на Apple от 30% при покупките затруднява това да се направи. Ето защо настройваме абонаментите, така че създателите да могат да правят повече пари.“

Създателите, които отговарят на настоящите критерии, за да се възползват от абонаментната система, вече могат да насочат своите фенове към собствената платежна система на Facebook, Facebook Pay. Facebook също така представи своята програма, която ще възнаграждава създателите на съдържание между $5 и $20 за всеки нов абонат до края на тази година. Посочва се, че това е част от програмата за създатели на стойност 1 милиард долара, която компанията обяви по-рано.

Абонаментната система на Facebook, подобна на Patreon, дава на хората с популярни страници във Facebook възможността да печелят пари. За да се възползвате от предимствата на системата, страницата трябва да има 10 хиляди последователи, 50 000 взаимодействия с публикации или 180 хиляди минути гледания.

Без удръжки от приходите на създателите на съдържание

Facebook увери създателите си, че няма да има никакви такси до 2023 г., но предвид агресивния му ход в тази област е трудно да си представим, че компанията не иска да печели от това. Въпреки че компанията няма да таксува своите създатели, поне засега, е възможно в бъдеще да направи намаление близо до цената, определена от Apple.

Apple начислява комисионна от 30% за всички приложения за iOS, закупени в миналото, но наскоро компанията направи крачка напред, за да подкрепи по-малки разработчици на приложения, намалявайки таксата за разработчиците, които правят по-малко от 1 милион долара годишно до 15%.

Подобни публикации

  1. Очаква се iPad Mini 7 с нов дизайн!
  2. NVIDIA изпревари Apple: Втората най-ценна компания вече принадлежи на NVIDIA!
  3. Грешката, която доведе до срив на WhatsApp, най-накрая беше коригирана!
  4. Предстои нова актуализация на функцията за популярни канали на WhatsApp!
  5. Huawei Pura 70 Ultra идва да стане крал на пазара на смартфони (ревю)

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.