САЩ забраняват групата на НСО, известна с атаките на Пегасabd nso group

САЩ обявиха, че са забранили NSO Group. NSO Group, която е смутителят на iPhone с атаки на Pegasus, сега е в трудна ситуация.

САЩ забраниха NSO Group . Атаките на Pegasus, открити през 2020 и 2021 г., за които се твърди, че принадлежат на NSO Group, доведоха до събиране на данни от iPhone. 

NSO Group е базирана в Израел фирма за сигурност, която се занимава с хакерски инструменти, използвани от правоприлагащите органи за хакване на смартфони . Компанията беше обект на обстрел по-рано тази година. Изследователите по сигурността откриха, че нападателите използват семейството на програмите за хакерство Pegasus, за да се насочат към лица .

Хакът на Pegasus позволи на националните държави да шпионират iPhone без знанието на потребителите чрез сложни атаки, които не оставят следа.

Прочети Още: SARS-CoV-2, забелязан при елените: предава ли се на хората?

Журналист на New York Times наскоро разказа подробно опита си с хака. Той обясни, че няма как да разбере кой го е хакнал или какво са откраднали. Всичко, което знаеше, беше, че са хакнали неговия iPhone.

Отричанията на НСО, изглежда, не бяха достатъчни, за да убедят правителството на САЩ. Сега САЩ поставиха израелската компания в списъка на злонамерените субекти . В резултат на това NSO Group няма да може да прави никакъв бизнес с американски компании, независимо дали от страна на хардуера или софтуера.

САЩ забраняват NSO Group

САЩ обявиха в сряда, че са добавили четири компании към списъка си с активи, включително NSO Group. Израелската компания за наблюдение Candiru също е в списъка. Други известни компании са Positive Technologies от Русия и Computer Security Initiative Consultancy от Сингапур.

Търговският отдел заяви, че новите допълнения към списъка с активи са част от „усилията на администрацията на Байдън да постави правата на човека в центъра на външната политика на САЩ, включително опитите за ограничаване на разпространението на цифрови инструменти, използвани за репресии“. Ето частта, която засяга NSO Group:

NSO Group и Candiru (Израел) бяха добавени към списъка на субектите въз основа на доказателства, че тези организации разработват и доставят шпионски софтуер на чужди правителства, които използват тези инструменти за злонамерено насочване към държавни служители, журналисти, бизнесмени, активисти, учени и служители на посолствата .

Тези инструменти също така дадоха възможност на чуждестранните правителства да упражняват транснационален натиск, практиката на авторитарни правителства, насочени към дисиденти, журналисти и активисти извън техните суверенни граници, за да заглушат несъгласието. Подобни практики застрашават базирания на правила международен ред.

NSO Group протестира срещу решението. „Ние сме ужасени от решението, че нашите технологии подкрепят интересите и политиките на националната сигурност на САЩ, като предотвратяват тероризма и престъпността, и затова ще се застъпим за отмяна на това решение “, казаха от компанията.

Подобни публикации

  1. Lockly Smart Lock: Характеристики и цена на заключване на врати със сканиране на лица
  2. Ограничаване на Социалните Медии за Младежи в Англия: Нови Регулации на Хоризонта
  3. Най-използваните пароли в света
  4. Google вече ще ви предупреждава, ако данните ви се откраднат! Как?
  5. WhatsApp ще предлага високо ниво на поверителност и сигурност с нова функция!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.