Facebook обяви наказание ще направи рекордно плащане

Делото, заведено от Органа за защита на конкуренцията срещу Facebook, приключи. В съответствие с решението компанията е осъдена на рекордна глоба. Всички подробности за даденото наказание тук!

Разследването, започнато от Органа за защита на конкуренцията срещу компанията-чадър на Facebook Meta миналата година, приключи.

Разгледай Още: Цената на абонамента за Apple Music е увеличена!

По линия на разразилите се скандали е образувано разследване и у нас. Решението от 20 октомври 2022 г. с номер 22-48/706-299 е обявено на официалния сайт.

Органът за защита на конкуренцията обявява решение за разследване
В публикуваното решение бяха включени следните твърдения: „Чрез комбиниране на данните, събрани от Facebook, които се наричат ​​​​основните услуги Facebook, Instagram и WhatsApp, с услуги за социални мрежи с лична цел, той прави дейностите на своите конкуренти, работещи в онлайн пазарите на дисплейната реклама са трудни и причинява влошаване на конкуренцията чрез създаване на бариери за навлизане на пазара и беше единодушно решено, че нарушава член 6 от Закон № 4054.“ facebook meta globa

Друга компания, спомената в разследването, е Madoka LTD. STI. Изявлението за тази компания е следното: „Madoka Ltd. Беше единодушно решено, че няма никаква роля в представянето на разследваните дейности и следователно не може да носи отговорност за твърденията, оценени в рамките на разследването в досието.“

В резултат на нередността в приложението WhatsApp Facebook ще трябва да плати административна глоба от приблизително 3 636 849 ЛВ. Той обаче ще може да се възползва от правото си на възражение в 60-дневен срок от съобщаването на решението.

Подобни публикации

  1. Bitmoji-подобни аватари идват в WhatsApp!
  2. Вашата връзка не е поверителна грешка и решение
  3. Уникална функция пристигнаха в Telegram
  4. Как да добавите приятел в Discord?
  5. Как да изчистите кеша само на един сайт в Google Chrome?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.