Facebook обяви наказание ще направи рекордно плащанеДелото, заведено от Органа за защита на конкуренцията срещу Facebook, приключи. В съответствие с решението компанията е осъдена на рекордна глоба. Всички подробности за даденото наказание тук!

Разследването, започнато от Органа за защита на конкуренцията срещу компанията-чадър на Facebook Meta миналата година, приключи.

Разгледай Още: Цената на абонамента за Apple Music е увеличена!

По линия на разразилите се скандали е образувано разследване и у нас. Решението от 20 октомври 2022 г. с номер 22-48/706-299 е обявено на официалния сайт.

Органът за защита на конкуренцията обявява решение за разследване
В публикуваното решение бяха включени следните твърдения: „Чрез комбиниране на данните, събрани от Facebook, които се наричат ​​​​основните услуги Facebook, Instagram и WhatsApp, с услуги за социални мрежи с лична цел, той прави дейностите на своите конкуренти, работещи в онлайн пазарите на дисплейната реклама са трудни и причинява влошаване на конкуренцията чрез създаване на бариери за навлизане на пазара и беше единодушно решено, че нарушава член 6 от Закон № 4054.“ facebook meta globa

Друга компания, спомената в разследването, е Madoka LTD. STI. Изявлението за тази компания е следното: „Madoka Ltd. Беше единодушно решено, че няма никаква роля в представянето на разследваните дейности и следователно не може да носи отговорност за твърденията, оценени в рамките на разследването в досието.“

В резултат на нередността в приложението WhatsApp Facebook ще трябва да плати административна глоба от приблизително 3 636 849 ЛВ. Той обаче ще може да се възползва от правото си на възражение в 60-дневен срок от съобщаването на решението.

Подобни публикации

  1. Популярната функция на Instagram идва в YouTube!
  2. WhatsApp функция която ще се срещне с превод на живо
  3. Spotify функция която ще позволи да оставите коментар на подкастите!
  4. Функция за редактиране на снимки в Whatsapp
  5. Голяма стъпка за сигурността на потребителите на WhatsApp: Синя значка идва!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.