Главният изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси подаде оставка! Кой е новият изпълнителен директор?twitter ceo jack dorsey

Джак Дорси реши да излезе от Twitter.Джак Дорси обяви, че се оттегля като главен изпълнителен директор на Twitter . Предприемачът беше назначен за главен изпълнителен директор на Twitter, компанията за социални медии, която той основа в средата на 2000-те, през 2007 г.

С оставката си Дорси оставя след себе си смесено наследство: той беше критикуван, че не действа достатъчно енергично срещу речта на омразата и онлайн тормоза, но също така е аплодиран за забраната на бившия президент Доналд Тръмп след бунта на 6 януари в Капитолия.

Техническият директор Параг Агравал, който се присъедини към компанията като инженер, стана нов мениджър.

Прочети Още: Опасен ли е вариантът на Omicron или инактивира ваксините?

Джак Дорси обявява оставката си като главен изпълнителен директор на Twitter
Каза Дорси: „ Реших да напусна в Twitter“ , каза той и продължи: „ Дълбоко се доверявам на Параг като главен изпълнителен директор на Twitter. Работата през последните 10 години беше трансформираща. Способността му, дълбоко съм благодарен за сърцето и дух. Време е за неговото лидерство да го направи .“

В имейл, който сподели публично, Дорси каза, че вярва, че учредителното ръководство на Twitter е силно ограничаващо.

Дорси каза: „ Искам да знаете, че това беше моето решение. Обичам тази услуга и компанията толкова много. Наистина съжалявам… Все още съм много щастлив. Няма много компании, които достигат това ниво “ казах.

Дорси ще остане в борда на директорите до следващото събрание на акционерите през 2022 г. Дорси също остава главен изпълнителен директор на Square, друга компания, която позволява заеми и плащания на дълг чрез мобилни устройства.

„ Искам да благодаря на ръководството за доверието им в моето ръководство и на Джак за неговото непрекъснато наставничество, подкрепа и партньорство“ , каза Агравал, новият главен изпълнителен директор на Twitter , в изявление.

Брет Тейлър, независим председател на борда на Twitter, каза, че има голямо доверие в Agrawal.

Twitter се превърна в един от най-популярните и влиятелни сайтове в интернет, но наскоро беше изправен пред критики за неконтролираното разпространение на дезинформация.

През пролетта, Дорси свидетелства пред енергетиката и Комисията за търговия на САЩ, заедно с на Facebook Марк Цукерберг и на Google Сундар Пичай , защитавайки своята компания срещу обвиненията, че не е направил достатъчно, за да обърне специално внимание на ваксината COVID-19 и други дезинформация.

„Всеки ден милиони хора по целия свят туитват стотици милиони. Опитваме се да прилагаме политики обективно и в широк мащаб. Изградихме нашите политики предимно около насърчаването и защитата на три основни човешки права – свобода на изразяване, сигурност и неприкосновеност на личния живот.

Понякога тези права могат да противоречат едно на друго. Трябва да балансираме тези права, докато разработваме, прилагаме и прилагаме нашите политики.

Освен това нашите политики трябва да са адаптивни към промените в поведението и променящите се обстоятелства. Ето защо трябва да бъдем прозрачни, да приемем процедурната справедливост и избор и да защитим поверителността.“

Подобни публикации

  1. Netflix и приложението за запознанства Bumble си сътрудничат
  2. Важна новина на всички потребители на Йеттел 2023
  3. Кога ще бъдат пуснати MacBooks с OLED дисплеи?
  4. Нова функция за Гледания сега под туитове ви очаква!
  5. На държавните служители на САЩ е забранено да използват TikTok

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.