Опасен ли е вариантът на Omicron или инактивира ваксините?omikron virus

Какви са симптомите на варианта Омикрон, опасен ли е, влияе ли на ефикасността на ваксината? Ето отговорите на всички въпроси относно новия вариант!

Вариантът Omicron се превърна в основна грижа за много хора, след като беше обявен за „тревожен“ от Световната здравна организация (СЗО). САЩ и подобни страни в момента прилагат ограничения за пътуване срещу варианта на COVID-19, който започна да се разпространява в Южна Африка.

СЗО се срещна в петък, за да оцени новия вариант и направи изявление колко лесно ще се разпространи вирусът. Въпреки че в момента има много информация за новия вариант, известен също като Omicron, той значително увеличава риска от инфекция, според ранните изследвания. Все пак повече информация за варианта ще бъде налична само през следващите седмици.

Прочети Още: Неща, които трябва да имате предвид, когато купувате зарядно за смартфон

Въпреки че Omikron сега е в същия клас като делта варианта, все още не е ясно колко голямо въздействие върху общественото здраве има новият вариант. Бета вариантът беше класифициран като тревожен вариант, но не се разпространи толкова бързо, колкото първоначално се очакваше. Това означава, че има вероятност вариантът на Omikron да доведе по същия начин.

Германия, Италия, Обединеното кралство, много страни, включително Холандия и Япония, въздушното пътуване на страната като предпазна мярка срещу Южна Африка получиха няколко варианта на ограничения за вземане на решения .

Ефективни ли са ваксините при варианта Omicron?

Здравни експерти казаха, че вероятно ще отнеме седмици, за да има добри данни за това как Omikron може да намали ефективността на съществуващите ваксини, но Moderna вече има няколко стратегии за борба с новия вариант.

Училището по обществено здраве на университета Браун Според Ashish Jha, мутациите на Omicron могат да намалят ефективността на съществуващите ваксини, но е малко вероятно да анулират напълно ползите от ваксините. „Има редица мутации в ключови региони, които биха могли да повлияят на ефикасността на нашите ваксини. Но правят ли ваксините безполезни? Не. Това е малко вероятно“, написа Джа в Туитър в петък.

Множество медии съобщиха в петък, че Pfizer и BioNTech разглеждат новия вариант, като очакват данни до седмици. Според споделената информация, ваксина може да бъде разработена в рамките на 6 седмици и разпространена в рамките на 100 дни. Johnson & Johnson също тества настоящата си ваксина срещу Omikron, според CNBC.

Опасен ли е вариантът Omicron?

В момента се знае малко за новия вариант. Както бе отбелязано по-горе, Pfizer и BioNTech, Moderna и много други продължават да тестват ефективността на Omikron върху ефективността на ваксините. Следователно може да отнеме няколко седмици, за да научите отговора на това.

Какви са симптомите на Omicron?

  • мускулна болка
  • Умората
  • не се чувствам добре
  • лека кашлица

Според новините в Hürriyet президентът на SAMA д-р. Coetzee, каза в изявление по темата, това е много различно и много леко в сравнение с предишни случаи на нов вариант на симптомите , каза той . д-р Coetzee заяви, че нито един от пациентите с вариант Omicron не е имал загуба на обонянието или вкуса си.

Подобни публикации

  1. Vision Pro може да се използва от хирурзи в хирургията
  2. Най-интересните и животоспасяващи технологии в света
  3. Каква е разликата между PDR и психологията?
  4. Как се прави кръводаряване? Какви са условията?
  5. Учените работят върху ваксина срещу COVID за пиене

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.