Какво е Google Пазаруване? Как да използвам?google pazaruvane

Какво е Google Пазаруване? Как да използвам?

Какво е Google Shopping, с други думи Google Merchant, какво е това и как се използва? Ето отговорите на всички често задавани въпроси! Google Пазаруване; Това е инструмент на Google, разработен, за да направи сайтовете за електронна търговия изгодни в индустрията за търговия на дребно. С този инструмент можете лесно да пазарувате в Google. Магазините могат да изпращат акциите на своите продукти на Google. Когато потребителите правят проучване в Google, те имат шанса да се натъкнат на продукти веднага.

Какво прави Google Shopping?

Google Пазаруване; Описание, цена, визуализация и др. на продуктите, принадлежащи на предприятията. Това е система, която предоставя информация на потребителите. Той показва информацията, посочена пред потребителите, които търсят продукти. След като данните и продуктите на магазините се качат в Google, Google Shopping играе активна роля в доставянето им до целевата аудитория.

Потребителят може да редактира и актуализира качените продукти. Ако се направи правилната стъпка в Google Shopping, продажбите в магазините ще се увеличат директно. Ако има цел за увеличаване на продажбите, може да се приложи стратегията с помощта на Google Shopping ads. По същото време; Той работи в интеграция с много услуги като Google ADS и Google My Business.

СGoogle Shopping можете бързо да привлечете вашата потенциална целева аудитория към вашата мрежа. Потребителите могат бързо да намерят продукта, който търсят. Потребителите също са запознати с нови или различни продукти на бизнеса. Това е инструмент, който всички компании за търговски цели трябва да използват в дигитализиращия се свят. Google Shopping също осигурява голямо удобство за потребителя, тъй като работи с алгоритъма за ключова дума.

Как да използвате Google Пазаруване

За да използвате Google Shopping, първо трябва да създадете акаунт. След като акаунтът в Google бъде отворен, можете да следвате стъпките, изброени по-долу. Но тези, които имат акаунт в Google My Business или Gmail, могат да следват директните стъпки. За да започнете, трябва да изпълните следните стъпки:

 • Първо, трябва да влезете в Google Merchant Center.
 • След това щракнете върху раздела „Първи стъпки“.
 • Име на магазина, адрес и др. Цялата информация трябва да бъде въведена.
 • Потребителят трябва също така да посочи в системата параметрите за покупка за своя магазин.
 • Избрана е трета платформа за интегриране.

За да бъдат качени продуктите в магазина в Google Merchant Center; Създава се канал, към който могат да се изпращат данни. Тези емисии; Съдържа информация за продуктите. API , Google Таблици , XML и TXT файлове съдържат информация за продуктите. Благодарение на емисиите, Google прави прогнози за това какви са продуктите. По този начин продуктите са изброени в реда за търсене. Google винаги се нуждае от емисия, когато представя продукти на потребителя.

Какви са предимствата на Google Shopping?

Можем да изброим предимствата на Google Shopping, както следва;

 1. Повишава се видимостта на продуктите в Google.
 2. Рекламите се автоматизират автоматично от Google след създаване на емисии за продукти с акаунт на продавач в Google.
 3. По-добри резултати се постигат в електронната търговия.
 4. Получените резултати от кампанията могат да бъдат сравнени с конкурентите.
 5. Добри резултати се получават по отношение на SEO.

Как да добавяте продукти към Google Пазаруване

За да добавите продукти към Google Shopping, трябва да следвате следните стъпки;

 • Първо, трябва да влезете чрез акаунта в Google Merchant Center ,
 • Продуктите са достъпни през страничния панел,
 • Избират се всички продукти и се натиска бутона „+“ в горния ляв ъгъл,
 • Трябва да се въведе максимално ниво на информация за продуктите.
 • Колкото повече информация се въвежда, толкова повече се появява при търсения,
 • След като въведете цялата информация, щракнете върху бутона „Запазване“.

Горните стъпки трябва да се повторят за всички продукти. Много продукти могат да бъдат въведени чрез Google Shopping. За да се случи това бързо, продуктите могат да бъдат изпратени във фийд. За да създадете емисията, първо трябва да влезете в Merchant Center. След това, чрез менюто вляво; Продукти => Емисии трябва да бъдат избрани.

Кликнете върху бутоните „Основна емисия и +“. Трябва също да се направи избор на държава и език. Докато въвеждате името на емисията, техниката на въвеждане се определя чрез опциите, които се появяват на екрана. Когато създавате емисия за първи път, щракнете върху раздела „Продукти“ вляво. След това „Виж всички администрации“ и трябва да се избере съответната държава. Управлението на входа се определя от името. След като изберете метода на въвеждане, инсталацията завършва с щракване върху опцията „Създаване на емисия“.

Често задавани въпроси
Можем да изброим често задаваните въпроси и отговори за Google Пазаруване, както следва:

1. Какво е Google Shopping Ad?
Това е рекламен инструмент, в който продуктите, пуснати за продажба в Google Shopping, се рекламират подробно.

2. Как да пазарувате от Google?
Можете да търсите, като филтрирате продукта, продавача и цената, от които се нуждаете, за да пазарувате в Google. След като намерите продукта, който търсите, можете да го добавите в количката за пазаруване на Google и да извършите плащането.

3. Безплатен ли е Google Merchant Center?
Google Merchant Center е безплатен инструмент. Осигурен е безплатен достъп до платформата. Но може да се плати, за да достигне до повече хора.

В нашата статия сме подготвили ръководство за Google Shopping.

Подобни публикации

 1. Автоматично проследяване на съня с WatchOS 11!
 2. Научете как водата може да ремонтира вашия екран мигновено!
 3. Как да знаете часа, дори ако батерията ви е изтощена в iOS 18?
 4. Представена е VisionOS 2! Ето функциите
 5. Представен iOS 18: Вълнуващи функции!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.