Подобрена камера за хора с увредено зрение: Sony DSC-HX99 RNVsony camera za hora s uvredeno vijdane

Подобрена камера за хора с увредено зрение: Sony DSC-HX99 RNV

Sony обяви комплект камера, специално проектирана за хора с увредено зрение. Ето подробностите! Sony обяви комплект камера, специално проектирана за хора с увредено зрение. Тази конкретна система от камери се състои от Cybershot DSC-HX99 и визьор със система за лазерна проекция на ретината. Това улеснява хората с увредено зрение да правят снимки.

Sony работи върху устройство, което има за цел да направи фотографията по-достъпна, като следва развитието на технологиите. Представена за първи път в света, тази камера има за цел да улесни работата на хора с увредено зрение.

DSC-HX99 RNV , обявен от Sony днес , е предназначен за хора с увредено зрение и е представен на потребителите като комплект фотоапарат, който улеснява правенето на снимки. Системата на камерата има 18MP сензор със задно осветяване и обектив с увеличение от 24 mm до 720 mm. Благодарение на тези функции потребителите могат да правят висококачествени снимки.

Как работи новата технология на Sony?

sony camera za hora s uvredeno vijdane
Камерата има визьор, който улеснява снимането на хора с увредено зрение. С модела визьор Retissa Neoviewer, специално разработен от Japanese QD Laser, цифровото изображение се проектира директно върху ретината на потребителя. По този начин потребителите могат да видят по-добре детайлите и изразите в снимките, които правят.

Камерата не само прави снимки, но също така предлага на потребителите възможността да избират изражения на лицето и да четат знаци. По този начин улеснява работата на хората с увредено зрение и помага за преодоляване на ограниченията в областта на фотографията.

Sony планира да достави този специален комплект фотоапарат на хора с лошо зрение в сътрудничество с американски и японски училища. Проучвания като това повишават надеждите на хората за премахване на бариерите пред здравето.

Това проучване е само едно от обещаващите разработки в премахването на бариерите пред здравето. Наскоро Apple също обяви, че планира да добави функции за здраве на слуха към AirPods за хора с увреден слух.

Подобни публикации

  1. Как да рециклираме технологични отпадъци?
  2. Как да прехвърля данни от стар iPhone към нов iPhone?
  3. Как да инсталирате безплатен Windows 11?
  4. Пуснато приложението Vision Pro на TikTok
  5. Миграцията на потребителите на телефони с Android към iPhone

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.