Google ще блокира наводнения с помощта на изкуствен интелектgoogle ai navodnenie

Google ще блокира наводнения с помощта на изкуствен интелект

Google, която наскоро създаде платформа, наречена Flood Hub, ще получи подкрепа от изкуствен интелект срещу наводнения. Подробностите са тук! Природните бедствия все още са една от най-големите заплахи, пред които е изправено човечеството. Всеки ден обаче се разработват нови системи за ранно предупреждение. Ново проучване дойде и от Google.

Технологичният гигант, който създаде платформа, наречена Flood Hub, смята, че може да разработи система, която може да предсказва метеорологични събития с помощта на изкуствен интелект.

Как да си направим Google Play акаунт?

460 милиона души ще бъдат защитени с изкуствен интелект

Изкуственият интелект, който ще бъде създаден специално за анализ на валежите и проследяване на промените във времето, редовно ще изследва данните, идващи от метеорологичните центрове и ще действа като система за ранно предупреждение.

Беше обявено, че Flood Hub, който първоначално беше ограничен до 20 държави, скоро ще бъде разширен до 80 държави. Така повече от 460 милиона души ще бъдат предупредени за наводнения предварително.

„Използването на изкуствен интелект при прогнозиране на наводнения има огромен потенциал за света, намалявайки рисковете от наводнения за общностите, които се нуждаят най-много от него, гарантирайки безопасността на живота и имуществото и улеснявайки навременната реакция на агенциите за помощ в случай на наводнение“, ръководителят на Google Йоси Матиас каза на Quartz . казах.

Google, която в момента предоставя услуги за ранно предупреждение срещу земетресения с помощта на Google Maps и системата Android, ще създаде подобна система за наводнения и ще разработи високоточна система за предупреждение с помощта на изкуствен интелект.

Системата за ранно предупреждение е от голямо значение, особено в области като координиране на спасителните усилия и осигуряване на комуникация.

Подобни публикации

  1. Беше разкрито за колко ще се продава TikTok
  2. ChatGPT ще бъде обучаван със съдържание на Reddit!
  3. Рекорден ръст на пазарната стойност на Apple
  4. Grok, изкуственият интелект на X, ще получава всички резюмета на новини от X!
  5. Сключено е ново споразумение между TikTok и Universal Music!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.