Гренландските ледници са в опасност от топене!gronland led

Гренландските ледници отново са на ръба на опасност поради изменението на климата. NSIDC съобщи, че за първи път в историята вали на върха на Гренландия.

Гренландските ледници продължават да са изправени пред заплахата от топене поради изменението на климата . На върха на Гренландия за първи път в известната история валеше дъжд.

Подобно на голяма част от северното кълбо, Гренландия претърпява огромна топлинна вълна за трети път за по -малко от десетилетие с температури. На 14 август 2021 г. Националният център за данни за снега и леда (NSIDC) съобщи, че дъждът продължава няколко часа на места, които обикновено са твърде студени, за да може водата да падне като течност.

Прочети Още: Halo Infinite ще излезе без ключови характеристики

Изменението на климата представлява голяма опасност за гренландските ледници

NSIDC отбеляза, че няма по -ранни съобщения за предполагаеми валежи на върха на Гренландия, наблюдавани за относително дълъг период от време към този момент. Туитът, споделен от NSIDC, включва следните изявления:

„Повишаването на температурите над нулата на върха на Гренландия на 14 август 2021 г. предизвика 7 милиарда тона дъждовни дъждове. Това е най -голямото от началото на записите през 1950 г.“

Глациологът от Боулдърския университет от Колорадо Тед Скамбос каза пред Washington Post:

„Гренландия претърпява промени, както и останалата част от света. За десет години в Гренландия е имало 3 топящи се събития. Преди 1990 г. това е било на всеки 150 години, а сега вали в район, където никога не вали.“

По -голямата част от Земята се състои от ледени плочи, които не се топят дори през лятото. Снегът, който пада през зимата, се натрупва и остава там, където пада през годините. Въпреки че по -голямата част от топенето, наблюдавано в този регион, досега е причинено от топлинни вълни, дъждът ускори процеса на топене.

Дъждът не само топи снега, допринасяйки за по -честото топене, но също така абсорбира топлината на ледниците.

Местните жители, живеещи в този регион, продължават да се сблъскват с различни трудности, произтичащи от кризата. Смята се, че събитията на топене, които стават все по -чести, причиняват повишаване на морското равнище, както и забавяне на Гълфстрийм, което ще засегне тропическите гори.

„Ние прекрачваме праговете, невиждани от хилядолетия“, каза Скамбос пред CNN, добавяйки, че това няма да се промени, ако светът продължи да не действа по изменението на климата.

Подобни публикации

  1. Microsoft веднъж се е опитала да продаде Bing на Apple!
  2. Discord срина ли се? Има проблеми с достъпа до Discord!
  3. Събитието Xiaomi 2023 приключи: Какво беше представено?
  4. Нова промяна в мобилното приложение на YouTube
  5. Threads се развива: Налични са много нови функции

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.