Хакерите спечелиха милиони долари в криптовалута с пиратска играhakeri kripto valuta

Беше обявено, че хакерите са спечелили милиони долари в крипто пари с пиратски игри. Беше заявено, че атаките срещу игралната индустрия са се увеличили значително.

Хакерите спечелиха повече от 2 милиона долара в криптовалути с пиратската игра . Беше обявено, че атаките срещу играчи и компании за игри са се увеличили с 340 процента през последните 2 години. Директорът по продажбите на технологичния канал на Komtera Гюрсел Турсун направи много важно изявление по темата.

Повече от 2 милиона долара криптовалута, получена с пиратска игра

Според изследванията, атаките срещу играчи и компании за игри са се увеличили с 340% от 2019 г. Беше заявено, че хакерите, които искат да копаят криптовалути, са спечелили повече от 2 милиона долара в криптовалути през последните две години, използвайки различен зловреден софтуер.

Прочети Още: Steam стартира кампания за GTA игри

Директорът по продажбите на канала Komtera Technology  Tursun, заявявайки, че хакерите са насочени особено към потребители, които предпочитат пиратски софтуер на популярни игри, заяви, че потребителите, които продължават да изтеглят пиратски софтуер, може да са уязвими за подобни атаки и да загубят данните си.

Заявявайки, че SQL, LFI и XSS атаките са сред най -често срещаните методи, използвани от хакерите, Gürsel Tursun заяви, че освен тези атаки, копаенето на крипто се извършва чрез новооткрития злонамерен софтуер Crackonosh.

Заявявайки, че този софтуер, който се предава от потребители, изтеглящи пиратски софтуер на своите устройства, деактивира програми за защита от вируси на устройствата и позволява изземване на потребителски данни, Tursun заяви, че хакерите са спечелили 2 милиона долара в крипто пари през последните 2 години с този софтуер.

 „Разработчиците на игри трябва да се уверят, че имат стратегии за реакция при инциденти и план за възстановяване при бедствия, за да се справят с процесите за възстановяване на акаунти и процедури за предотвратяване на измами. За да извършат оценката на риска, да определят толерантността към риска, да получат административна поддръжка и участие, да идентифицират вътрешен и външен отговор екипи и „Те могат да направят план за реакция при инциденти, който включва разработване на комуникационни шаблони“.

„Играчите трябва да обърнат внимание на хигиената на паролите, за да защитят поверителността си. Използването на уникални пароли и многофакторно удостоверяване ще допринесе за предотвратяване на кражба на самоличност онлайн и отвличане на акаунт“.

Злонамерените атаки, засягащи компании и геймъри, стават все по -сложни и трудни за смекчаване. Поради тази причина и потребителите, и компаниите трябва да бъдат изключително внимателни.

Подобни публикации

  1. Три нови цветови опции идват в PlayStation 5!
  2. Как да коригирате грешката Valorant Group Not Ready?
  3. Infinix ще представи GT 10 Pro модел с Cyberpunk дизайн на GameX
  4. До 85% отстъпка за игри на Ubisoft
  5. EA SPORTS FIFA 23 не се отваря, какво е решението?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.