Споделен отчет за приходите на Samsung за второто тримесечие

samsung prihodi 3 mesechie

Базираната в Южна Корея Samsung сподели своя отчет за приходите за второто тримесечие. Компанията завърши второто тримесечие на 2021 г. с много по -големи печалби от второто тримесечие на 2020 г.

3 седмици след обявяването на очакванията за печалба, беше споделен докладът за приходите на Samsung за второто тримесечие . Компанията заяви, че приходите й са нараснали с 20% в сравнение с второто тримесечие на 2020 г., докато печалбите й са се увеличили с 54%. Смята се, че основният фактор за увеличаване на печалбите на компанията е глобалният проблем с чиповете.

Samsung Q2 Revenue Report Изненада Индустрия

Докладът показва колко приходи Samsungng генерира през второто тримесечие на 2021 г.. Компанията сподели отчети в сравнение с второто тримесечие на 2020 г., 20% от приходите, докато печалбата се увеличи с 54% , каза той . Продажбите на чипове на компанията изиграха ключова роля за генерирането на толкова печалба през второто тримесечие.

Приходите на компанията през второто тримесечие на 2021 г. достигнаха 63,67 трилиона вона (приблизително 55 милиарда долара), докато печалбите отбелязаха 12,57 трилиона вона (приблизително 11 милиарда долара). Докато продажбите на смартфони Galaxy намаляха поради недостиг на чипове и различни проблеми във фабриките на компанията във Виетнам, компанията продължи да печели в своето подразделение за чипове.

Чипът донесе 6.93 трилиона вона (около 6 милиарда долара) в приходите на компанията, докато смартфоните му донесоха 3.24 трилиона вона (около 2 милиарда долара).

Прочети Още: Хакерите спечелиха милиони долари в криптовалута с пиратска игра

Samsung посочи, че нарастващото търсене на все по-скъпи чипове са ключовите фактори, които помагат на компанията да реализира печалби. Компанията очаква търсенето на чипове да остане стабилно до края на годината след продажбите на центрове за данни, компютри и сървъри, допринасяйки значително за приходите на компанията.

Базираната в Южна Корея компания иска да се концентрира още повече върху сгъваемите телефони в бъдеще, не само да запази лидерството си сред водещите смартфони, но и да направи своето лидерство постоянно. Имайки предвид бъдещите планове на компанията, тя няма да следва стратегия като фокусиране върху една -единствена област.

Следващото събитие на Samsung също се очаква да се проведе съвсем скоро. Предвижда се Galaxy Z Fold 3 и Galaxy Z Flip 3 да стартират на това събитие. Очаква се също така очакваните смартфони да бъдат пуснати с по -стилен дизайн и по -ниска цена. Освен това потребителите на смартфони очаква изненада със Z Fold 3, което е много вълнуващо.

Подобни публикации

  1. Състоянието на Марк Зукърбърг се топи: Загубени са милиарди долари!
  2. Google премества производството на телефони Pixel в нова страна
  3. TikTok отрича откраднати 2 милиарда записа с данни
  4. Задължително актуализации на телефоните в продължение на 5 години
  5. Google започна разработването на процесора Tensor 3 за използване в Pixel 8

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.