Неизвестна иновация в новите MacBook ProНеизвестна иновация в новите MacBook Pro: Предупреждение за откриване на течност!

Беше разкрито, че новите MacBook Pro с процесор M3, представени от Apple, откриват течности в USB-C порта и предупреждават потребителите. Ето подробностите! Ограничената гаранция на Apple не покрива повреди, причинени от течности, дори за водоустойчиви продукти като iPhone, Apple Watch и някои модели AirPods. Ето защо Apple има различни методи за откриване дали нейните продукти са били изложени на течност.

В тази връзка Apple използва нов метод, за да разбере дали се открива течност в USB-C портовете на най-новите Mac, представени наскоро.

Mac вече могат да откриват течности в USB-C портове

macbook pro preduprejdenie Както отбелязва 9to5Mac, macOS Sonoma 14.1 включва нов системен софтуер, наречен „liquiddetectiond“, който може да открие кога компютърът е бил изложен на течност. По-конкретно, този софтуер работи във фонов режим, за да събира анализи за откриване на течности от всеки USB-C порт на Mac.

Този софтуер е описан от Apple като „Софтуер за откриване на течности и намаляване на корозията“. iPhone и iPad имат подобен софтуер, който предупреждава потребителите, когато се открие течност в порта, като ги подканва незабавно да изключат кабела за зареждане, за да предотвратят повреда.

Въпреки че Apple може в крайна сметка да приложи предупреждение като това вече в iOS, изглежда по-вероятно данните, събрани от този софтуер, да бъдат използвани от техници, за да определят дали Mac отговаря на условията за безплатен ремонт. Какво мислите за този нов софтуер от Apple? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Очаквайте сгъваем телефон на Huawei
  2. Очаква се iPad Mini 7 с нов дизайн!
  3. NVIDIA изпревари Apple: Втората най-ценна компания вече принадлежи на NVIDIA!
  4. Грешката, която доведе до срив на WhatsApp, най-накрая беше коригирана!
  5. Предстои нова актуализация на функцията за популярни канали на WhatsApp!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.