Какво идва с iOS 17.4? Ето какво е новото!ios 17 4

Какво идва с iOS 17.4? Ето какво е новото!

Apple представи първите бета версии на iOS 17.4 и iPadOS 17.4, като по този начин разкри новостите в новата актуализация. Ето подробностите! Днес Apple представи първите бета версии на iOS 17.4 и iPadOS 17.4 за разработчиците, внасяйки някои радикални иновации в iPhone и iPad в Европа. Повечето от основните промени ще засегнат само потребителите в ЕС, но има и актуализации на операционната система, които са достъпни по целия свят.

Алтернативни магазини за приложения

Apple направи някои значителни промени в начина, по който своя App Store и приложения работят в Европейския съюз, за ​​да отговарят на Закона за цифровите пазари.

Разработчиците на приложения в ЕС вече могат да изберат да предлагат алтернативни магазини за приложения или да качват своите приложения чрез алтернативни магазини, а Apple има чисто нова структура на таксите с тази промяна. Разработчиците имат нова бизнес структура, от която да избират и това се отнася както за приложенията, разпространявани в App Store, така и за приложенията, разпространявани чрез алтернативни средства.

Разработчиците на приложения, използващи новата система, ще трябва да плащат стандартна такса от 0,50 евро на потребител на година, а първите 1 милион инсталации ще бъдат предлагани безплатно. Няма да се начислява комисионна за приложения, разпространявани чрез алтернативни магазини за приложения.

Алтернативни опции за плащане

Apple вече позволява на потребителите да използват алтернативни опции за плащане в своите приложения и вече не се изисква да използват покупки в приложението.

Разработчиците, които разпространяват своите приложения чрез App Store и използват алтернативна опция за плащане, ще получат 3% отстъпка от таксите на App Store.

Актуализации на браузъра на трети страни

Потребителите от ЕС, които отворят Safari след актуализиране до iOS 17.4, ще видят изскачащ прозорец, който им позволява да изберат нова опция за браузър по подразбиране от списък с най-популярните браузъри в iOS.

Apple също позволява алтернативни браузъри и няма да ограничава браузъри като Chrome до WebKit двигателя.

NFC достъп

С iOS 17.4 приложенията за плащане и банките на трети страни имат достъп до NFC чипа на iPhone и предлагат безконтактни плащания директно на iPhone, без да използват Apple Pay или приложението Wallet.

Потребителите могат да зададат доставчик на безконтактни плащания по подразбиране, който се активира на терминали за плащане чрез докосване или чрез двойно натискане на страничния бутон на iPhone.

Опцията за задаване на доставчик на безконтактни плащания по подразбиране ще бъде налична в приложението Настройки в ЕС и този раздел също ще предоставя подробности за всички приложения, които изискват достъп до безконтактни плащания и са разрешени.

Промени в приложението за игри

Приложенията за поточно предаване на игри вече са разрешени в App Store в световен мащаб. Това означава, че услуги като Xbox Cloud Gaming и Nvidia GeForce NOW могат да се предлагат като самостоятелни приложения за iPhone и iPad. По-рано Apple позволяваше само услугите за облачни игри да се предлагат в мрежата.

Нови емотикони

iOS 17.4 beta добавя нови емотикони като киви, ядлива кафява гъба, феникс, скъсана верига, вертикално кимане с глава (кимане за „да“) и кимане с глава хоризонтално (кимане за „не“).

Съобщения със Siri

Настройката за автоматично изпращане на съобщения под Siri & Search е преименувана на „Съобщения със Siri“ и е добавена опцията за настройка на Siri да чете входящи съобщения на определен език, като испански, френски, немски, китайски и т.н.

Подкасти и музика

Разделите „Слушай сега“ в Apple Music и Podcasts бяха преименувани на „Начало“.

Подкаст преписи

Приложението Podcasts вече предлага преписи, подобно на начина, по който работят текстовете в приложението Apple Music.

Safari

Лентата за URL/търсене в Safari вече е по-широка от преди.

Защита от откраднати устройства

Разделът Stolen Device Protection на приложението Settings вече има опция за изискване на забавяне на сигурността по всяко време или само когато сте далеч от познати места.

Това са функциите, които се появиха и бяха въведени с бета версията на iOS 17.4. И така, коя функция ви интересува най-много? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу

Подобни публикации

  1. Автоматично проследяване на съня с WatchOS 11!
  2. Научете как водата може да ремонтира вашия екран мигновено!
  3. Как да знаете часа, дори ако батерията ви е изтощена в iOS 18?
  4. Представена е VisionOS 2! Ето функциите
  5. Представен iOS 18: Вълнуващи функции!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.